Bryggeribesök och ölprovning

Hur gör man öl? Hur blir ölet som det blir? Vi beskriver öltillverkningens olika moment och vad det är som påverkar ölets slutliga karaktär. Vi går husesyn i bryggeriet. Vi berättar om ölets historia, ölkultur och traditioner, hur man serverar och dricker olika sorters öl etc. Ni provsmakar fem-sex olika öl från Närke Kulturbryggeri.

Från den 11 januari tar vi emot förfrågningar om bryggeribesök med ölprovning för tiden
februari–maj 2017. Vi bekräftar bokning så snart som möjligt därefter. I skrivande stund (23 mars 2017) finns ännu ett antal dagar möjliga för bokning under april och maj.

Den 10 augusti planerar vi att börja ta emot förfrågningar om bryggeribesök för tiden september–november 2017.

Bryggeribesök med ölprovning kan bokas tisdagar–torsdagar. Programmet tar ca 3 timmar, starttid tidigast kl 17.00. Pris/person (inkl moms) 400 kr (minst 4000 kr). Vi kan ta emot max 25 besökare. Önskas förtäring erbjuder vi catering.

Företag, föreningar mm (med org nr) faktureras. Övriga: betalning till bryggeriets bankgiro senast 14 dagar i förväg. Vid avbokning senare än 7 dagar före besöket debiteras halva beloppet. Vid avbokning senare än 4 dagar i förväg debiteras hela beloppet. Vi hoppas på förståelse för denna rutin vid sen avbokning, dels utifrån bryggeriets perspektiv, men även med tanke på att tiden kan erbjudas till en annan grupp om avbokning sker i god tid.

Vi rekommenderar bestämt våra besökare att inte ”grunda” före bryggeribesöket!! Och undvik gärna parfymer och tobaksrökning på ölprovningen – då uppfattar man smaker tydligare.

 

Välkommen till Närke Kulturbryggeri!