Senaste nytt

Öppet hus på byggeriet 9 maj

Under Grenadjärstadens gatufest lördag 9 maj 2015 kommer vi att ha öppet hus på bryggeriet.

Kulturbryggeriet öppnar portarna kl 12.00–16.00.
Vi kommer att sälja provsmaker av öl.
Husesyn i bryggeriet ges kl 13.00 och 15.00.

Facebook-event >

Grenadjärstadens gatufest är ett samarbete mellan verksamheter i området för att hylla den norra sidan av Örebro och visa allt som finns här. Mer info här >

Publicerad 8 april, 2015

Jolners Dricka till försäljning i bryggeriet!

Vi har tappat den sista slurken av Jolners Dricka 3,2 % på flaska 0,5 liter. Finns till försäljning i bryggeriet i morgon fredag 6 mars kl 15–18, samt tisdag 10 mars kl 15–18.
20 kr/styck. Endast kontant betalning. Välkomna!

OBS! Jolners Dricka innehåller LAKTOS.

Publicerad 5 mars, 2015

Folköl på flaska!

Jolners Dricka flaskaPremiär! Folköl på flaska
till försäljning i bryggeriet!

Nu finns Jolners Dricka, en folköl på 3,2 %, till försäljning i bryggeriet.

Det är en mild och mumsig milkstout, så OBS! den innehåller LAKTOS.
Välkommen tisdag 20/1 och torsdag 22/1 för inköp, öppet kl 9-16. Pris är 20 kr/flaska.

Publicerad 19 januari, 2015

Svagdricka från Hjo Bryggeri

Svagdricka från Hjo Bryggeri – en årlig tradition!

Årets gemensamma svagdricka, ”näHjoSMÖF”, blev ju en succé, och den är slutsåld och uppdrucken till sista droppen!

Nu är det dags att beställa den ”vanliga” svagdrickan från Hjo Bryggeri. Drickan finns på dunk, 2,5 liter för 65 kr och 5 liter för 110 kr. Drickans hållbarhet i kyl är 5–6 veckor. Mäjla din beställning till flaskpost@kulturbryggeri.se senast på fredag 12 december, så finns den för avhämtning i bryggeriet, enligt planering från torsdag 18 dec.

Publicerad 7 december, 2014

Bryggare sökes! / Brewer wanted!

En av våra bryggare har slutat sin anställning hos oss. Därför söker vi en bryggare på heltid med tillträde snarast. Arbetet förutsätter intresse och ansvarstagande och kräver praktiskt och tekniskt handlag. Sänd intresseanmälan till info@kulturbryggeri.se

Vi söker också personal till våra ölprovningar och visningar av bryggeriet. Arbetet innebär allt från bokning till guidning. Delvis kvällstid, deltid/halvtid är möjligt. Sänd intresseanmälan till info@kulturbryggeri.se

Brewer wanted!

One of our brewers have ceased employment with us, so we are now looking for a brewer full time starting at the earliest. The work requires interest and responsibility and practical and technical touch is needed. Send inquiry to info@kulturbryggeri.se

We are also looking for staff for our beer tastings and brewery tours. The work involves everything from booking to guiding. Partly evenings, part-time/half-time is possible. Send inquiry to info@kulturbryggeri.se

Publicerad 7 december, 2014

Svagdricka till salu!

För tredje året i rad har vi bryggt en special-svagdricka hos Hjo Bryggeri, i samarbete med bryggaren Uno Blixt och festivalgeneralen på SMÖF i Söderbärke, Thomas Husing.

Det är en smarrig, lagom söt, humlesmakande och humledoftande dricka som vi själva är mycket nöjda med.

svagdricka

Här bryggs årets nä-Hjo-SMÖF svagdricka. Fr v Berith, Uno, Håge, Thomas.

Det finns ett begränsat antal 2,5-liters dunkar i lagret hos oss på bryggeriet, för avhämtning på plats mot kontant betalning 65 kr/dunk, gärna jämna pengar. Hållbarhet/bäst före ca 1 december. Ingen förbeställning till denna brygd. Först till kvarn!

Det är bara att ringa på! Vi är oftast på plats mellan 9–16, men ring/mäjla gärna för att vara på den säkra sidan.

Publicerad 4 november, 2014

INSTÄLLT – ”Kladdkakans dag”

Tyvärr blir det ingen ”Kladdkakans dag” i år.

Som många vet brukar vi fira Kladdkakans dag den 7 november, med porteröl av olika slag. Dessvärre ser vi oss tvungna att avstå från denna trevliga dag i år, eftersom vi har haft en ovanligt hög arbetsbelastning. Vi beklagar detta och vi hoppas på förståelse från dem som väntat på detta evenemang. Kladdkakans dag återkommer förhoppningsvis nästa år.

Publicerad 4 november, 2014

Ädelweiss på flaska!

ÄdelweissFredag den 17:e Oktober börjar Systembolaget sälja Ädelweiss, en välhumlad hopfenweisse som är resultatet av ett samarbete mellan Närke Kulturbryggeri och Oppigårds Bryggeri.

De första 1000 literna Ädelweiss bryggdes hos Närke Kulturbryggeri i somras och släpptes då bara på fat. Nu har ytterligare 10 000 liter bryggts på Oppigårds Bryggeri som släpps på flaska och kommer att finnas i Systembolagets tillfälliga sortiment.

Ädelweiss är våra bryggeriers gemensamma tolkning av en hopfenweisse. Skumbanan och söt maltighet trängs med friska, gräsiga humletoner, torrhumlad och ofiltrerad.

Ädelweiss sägs passa fantastiskt bra till kycklingfilé med rotsaker och vitlökssås!

Fakta:
Alkoholhalt: 6%
Maltsorter: Vete-, Pilsner-, Melanoid- och Crystal 300 malt
Humlesorter: Opal och Saphir
IBU: 22
EBC: 29

Mer info:
Ädelweiss i somras
Oppigårds produktsida

Publicerad 13 oktober, 2014

Jubileum: 10 år sedan första brygden

Vi bjuder in till öppet hus och ölbryggnings-jubileum på Närke Kulturbryggeri fredagen den 12 september 2014 kl 18–21 med anledning av att det är exakt tio år sedan vi bryggde vår första ”riktiga” brygd i bryggeriet. Innan dess räknar vi bryggningarna som prov och övning! För vi startade ju bryggeriet ett år innan, i mars 2003.

Ingen föranmälan behövs. Vi erbjuder provsmakning av några särskilt intressanta öl – smakprov är max 10 cl och kostar 20 kr, kontant betalning.

Publicerad 6 september, 2014