Senaste nytt

Försäljning av folköl i bryggeriet!

Under tiden som vi väntar på Systembolags-försäljning kan vi med glädje meddela att vi kan erbjuda en liten mängd folköl till försäljning här i bryggeriet. Det är ”Hantverks-Folk”, en brygd som till viss del beställdes av Hantverksföreningen i Örebro, men i lite för stor mängd, så vi tog tillbaka ”resterna”. Synd om den inte skulle bli uppdrucken nu direkt eller inom kort, nu när den är som allra bäst & så himla smarrig!

Välkomna till bryggeriet tisdag 19 maj (och torsdag 21 maj, om det finns något kvar då) kl 15–18, om ni vill köpa ”Hantverks-Folk”, folköl 3,5 %, 0,5 liters flaska.

Priset är 25 kr/st (egentligen 30 kr, men dessa flaskor har alltså en specialbeställd etikett).

Publicerad 18 maj, 2015

Sista chansen: Bryggerikalendern 2015

BrewCal-2015-1Det finns fortfarande en liten upplaga av Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier ”Bryggerikalendern 2015” kvar för den hugade breweriana-spekulanten!

Detta är inte bara en kalender, utan ett kulturellt bryggeri-tidsdokument väl värt att lägga vantarna på! Årets kalender är nummer två i raden, om det blir fler kalendrar får framtiden och bryggeri-kollegorna utvisa.

100 kronor är priset för 2015 års kalender – och då följer fjolårets Bryggerikalender med på köpet – där Närke Kulturbryggeri presenteras i december månad!

Om någon vill ha den skickad till sin fysiska brevlåda – hör av er med uppgift om postadress till info@kulturbryggeri.se eller 019-33 34 82. Priset för försändelsen tillkommer då med 50 kronor.

Publicerad 18 maj, 2015

Öppet hus på byggeriet 9 maj

Under Grenadjärstadens gatufest lördag 9 maj 2015 kommer vi att ha öppet hus på bryggeriet.

Kulturbryggeriet öppnar portarna kl 12.00–16.00.
Vi kommer att sälja provsmaker av öl.
Husesyn i bryggeriet ges kl 13.00 och 15.00.

Facebook-event >

Grenadjärstadens gatufest är ett samarbete mellan verksamheter i området för att hylla den norra sidan av Örebro och visa allt som finns här. Mer info här >

Publicerad 8 april, 2015

Jolners Dricka till försäljning i bryggeriet!

Vi har tappat den sista slurken av Jolners Dricka 3,2 % på flaska 0,5 liter. Finns till försäljning i bryggeriet i morgon fredag 6 mars kl 15–18, samt tisdag 10 mars kl 15–18.
20 kr/styck. Endast kontant betalning. Välkomna!

OBS! Jolners Dricka innehåller LAKTOS.

Publicerad 5 mars, 2015

Folköl på flaska!

Jolners Dricka flaskaPremiär! Folköl på flaska
till försäljning i bryggeriet!

Nu finns Jolners Dricka, en folköl på 3,2 %, till försäljning i bryggeriet.

Det är en mild och mumsig milkstout, så OBS! den innehåller LAKTOS.
Välkommen tisdag 20/1 och torsdag 22/1 för inköp, öppet kl 9-16. Pris är 20 kr/flaska.

Publicerad 19 januari, 2015

Svagdricka från Hjo Bryggeri

Svagdricka från Hjo Bryggeri – en årlig tradition!

Årets gemensamma svagdricka, ”näHjoSMÖF”, blev ju en succé, och den är slutsåld och uppdrucken till sista droppen!

Nu är det dags att beställa den ”vanliga” svagdrickan från Hjo Bryggeri. Drickan finns på dunk, 2,5 liter för 65 kr och 5 liter för 110 kr. Drickans hållbarhet i kyl är 5–6 veckor. Mäjla din beställning till flaskpost@kulturbryggeri.se senast på fredag 12 december, så finns den för avhämtning i bryggeriet, enligt planering från torsdag 18 dec.

Publicerad 7 december, 2014

Bryggare sökes! / Brewer wanted!

En av våra bryggare har slutat sin anställning hos oss. Därför söker vi en bryggare på heltid med tillträde snarast. Arbetet förutsätter intresse och ansvarstagande och kräver praktiskt och tekniskt handlag. Sänd intresseanmälan till info@kulturbryggeri.se

Vi söker också personal till våra ölprovningar och visningar av bryggeriet. Arbetet innebär allt från bokning till guidning. Delvis kvällstid, deltid/halvtid är möjligt. Sänd intresseanmälan till info@kulturbryggeri.se

Brewer wanted!

One of our brewers have ceased employment with us, so we are now looking for a brewer full time starting at the earliest. The work requires interest and responsibility and practical and technical touch is needed. Send inquiry to info@kulturbryggeri.se

We are also looking for staff for our beer tastings and brewery tours. The work involves everything from booking to guiding. Partly evenings, part-time/half-time is possible. Send inquiry to info@kulturbryggeri.se

Publicerad 7 december, 2014

Svagdricka till salu!

För tredje året i rad har vi bryggt en special-svagdricka hos Hjo Bryggeri, i samarbete med bryggaren Uno Blixt och festivalgeneralen på SMÖF i Söderbärke, Thomas Husing.

Det är en smarrig, lagom söt, humlesmakande och humledoftande dricka som vi själva är mycket nöjda med.

svagdricka

Här bryggs årets nä-Hjo-SMÖF svagdricka. Fr v Berith, Uno, Håge, Thomas.

Det finns ett begränsat antal 2,5-liters dunkar i lagret hos oss på bryggeriet, för avhämtning på plats mot kontant betalning 65 kr/dunk, gärna jämna pengar. Hållbarhet/bäst före ca 1 december. Ingen förbeställning till denna brygd. Först till kvarn!

Det är bara att ringa på! Vi är oftast på plats mellan 9–16, men ring/mäjla gärna för att vara på den säkra sidan.

Publicerad 4 november, 2014

INSTÄLLT – ”Kladdkakans dag”

Tyvärr blir det ingen ”Kladdkakans dag” i år.

Som många vet brukar vi fira Kladdkakans dag den 7 november, med porteröl av olika slag. Dessvärre ser vi oss tvungna att avstå från denna trevliga dag i år, eftersom vi har haft en ovanligt hög arbetsbelastning. Vi beklagar detta och vi hoppas på förståelse från dem som väntat på detta evenemang. Kladdkakans dag återkommer förhoppningsvis nästa år.

Publicerad 4 november, 2014