Senaste nytt

Bryggeributiken har öppet idag!

Bryggeributiken är öppen idag, torsdag 15 juni, kl 16–19.

Passa på att bunkra alkoholsvaga alternativ till midsommar-festligheterna! Man kan ju bli rejält törstig av att leka små grodorna! Vi har Hantverks-Folk 3,2 % (25 kr/st, 12-pack 250 kr) och ”We Love Hjo” – Närke Äkta Svensk Humlad Svagdricka 2,1 % (20 kr/st, 12-pack 200 kr), båda flaska 0,5 liter.

Vi har också ölglas, kassar, T-shirts, fina sommarpresenter till ölälskare!

Provsmakningspuben är såklart också öppen för den som vill passa på att sitta ner och smaka på någon/några av våra ölsorter.

OBS! Endast kontant betalning.

Välkomna!

Sveriges bästa öl genom tiderna!

”Närkes Stormaktsporter är Sveriges bästa öl genom tiderna. Hela fem olika versioner av ölen ligger i topp och där bakom följer nästan bara öl från Omnipollo”, skriver den svenska öltidningen Beernews.

Beernews hänvisar till Ratebeer och konstaterar att vår Närke Kaggen! Stormaktsporter, med ett snittbetyg på 4,49, också är en av världens högst betygsatta öl.

Läs artikeln på Beernews här ->

Bryggeributikens öppettider i maj och juni

I dag är sista måndagen vi har öppet i bryggeributiken och provsmakningspuben före sommaren, men i juni håller vi i stället öppet på torsdagar.

Stor lagerrensning:
Hantverks-Folk 3,5 %, 0,5 liter, 25 kr/st (hel låda 12 flaskor 250 kr).
”We Love Hjo” – Närke Äkta humlad svagdricka 2,0 %, 0,5 liter, 20 kr/st (hel låda 12 flaskor 200 kr).

Alltså:
Måndag 29 maj kl 16–18.
Torsdag 8 juni kl 16–19.
Torsdag 15 juni kl 16–19.
Torsdag 22 juni kl 16–19.
Torsdag 29 juni – stängt, tyvärr.

Bryggeributiken med musik!

Den 8:e maj är det ”Butik med musik” igen!

Bryggeributiken och provsmakningspuben håller extraöppet kl 16–20, med försäljning av provsmaker à 15 cl av några av våra olika ölsorter samt försäljning av vår goda svagdricka We love Hjo – Äkta svensk humlad svagdricka, 2 %, 50 cl, 20 kr, och försäljning av nytappad folköl, Hantverks-Folk, 3,2 %, 50 cl, 25 kr.

OBS! Fortfarande endast kontant betalning! Använd de nytryckta vackra sedlarna!

Denna dagen till ära får vi besök av gruppen TTT som består av Thomas Wahlström, Tommy Bender och Tomas Grek som intar scenen med akustisk musikalisk underhållning. Ingen föranmälan, ingen entré. Bara trevligt!

Fridge Take-Over på Dannes pub

18:e maj på Dannes pub kommer vi ha en FTO – Fridge Take-Over – eller kylskåpsockupation, som vi skulle säga på närkingska.

Vi fyller kylen till bredden med ”gamla” och ”nya” öl, noga valda ur vårt stora sortiment. Vi kommer självklart att finnas på plats själva, för att dricka vår egen öl och och mingla så gott vi kan. Vi gillar att prata om öl och öl-världen med intresserade människor. Ingen föranmälan, ingen deltagaravgift!

Välkommen till Klostergatan 7 från 17.00 och kolla vad som finns i kylen!

Småbryggeriernas dag!

Lördag den 13:e maj är det för åttonde året i rad dags att uppmärksamma Småbryggeriernas dag! Vi firar med öppet hus kl 11–15. Kom och ta en titt i vårt ”nya” brygghus, möt bryggarna på Närke Kulturbryggeri och prova både gammalt och nytt ur lagerkällaren.

Försäljning av provsmaker à 15 cl. Endast kontant betalning. Ingen föranmälan, ingen entré. Trevligt, såklart!

EXTRA påsk-öppet i bryggeributiken

Den kommande veckan är bryggeributiken öppen måndag–onsdag kl 16–19. Framförallt vill vi uppmuntra våra gäster att köpa vår egen svagdricka till påskbordet. Vi har tidigare endast bryggt svagdricka till julen, men eftersom julbordet och påskbordet nästintill innehåller likadana rätter tycker vi att svagdricka passar lika bra till påsk som till jul! Eller hur!

Påsk-svagdrickan ”Närke Svagdricka – We love Hjo” är något mer humlad än traditionellt, och har markant lägre sötma. Vi gillar den starkt och hoppas att den även ska falla andra i smaken. Kom och provsmaka! Halvliters-flaska, 2 % alkohol, 20 kr.

Uppdatering angående Grandios Manipulator

Som några har märkt kom aldrig vår dubbelbock Grandios Manipulator till Systembolagsbutikerna i Örebro som utlovat. Vi beklagar detta allra djupast, men som vi berättade i förra nyhetsbrevet beror detta på ett missöde med beräkning av både alkoholstyrka och pris, vilket vi inte fick lov att ändra på, och då såg vi oss nödsakade att dra tillbaka vår offert. Vi kommer istället inom kort att kunna erbjuda denna öl via privatimport. Mer info kommer.