Senaste nytt

Småbryggeriernas dag 10 maj!

Välkommen att fira ”Småbryggeriernas dag” på Närke Kulturbryggeri!
Öppet hus och Mini-Ölmässa – Försäljning av provsmaker av vår öl! Kontant betalning.
Lördagen den 10 maj kl 12.00–15.00. Ingen föranmälan behövs!

Välkommen till Närke Kulturbryggeri, Beväringsgatan 2B, Grenadjärstaden, Örebro.

Publicerad 30 april, 2014

Beer Dinner på Stora Örebro 29 januari!

Vi har återigen den stora glädjen att få välja öl till en god fyra-rätters meny på Stora Örebro den 29 januari. Strax efter kl 19.00 bärs första förrätten in, sedan kommer en till, och så huvudrätt och efterrätt, allt i fint sällskap av Närke-öl. För en summa av 595 kronor finns ännu möjlighet att delta i denna smak-händelse! Anmälan till Stora Örebro, tel 070-482 16 17. Antalet platser är begränsat, först till kvarn får först smaka! Välkomna!

Beer-dinner-14

Publicerad 23 januari, 2014

Anna-Kanna på Närke Kulturetablissemang!

Måndagen den 9 december är det dags för ANNA-KANNA på Närke Kulturetablissemang! Anna-dagen är den traditionsenliga dagen för julöls-avsmakning! Visserligen påstår vi ju att vi just inte gör någon julöl alls, men vi får väl erkänna att vi gör några speciella sorter enbart till vintersäsongen, såsom Jolners Dricka och – inte att förglömma – vår egen svagdricka! Någon värmande vinterporter har vi säkert också i lagret!

Vi inbjuder alla, dvs hela allmänheten = vem som helst :-) kl 18-21. Ingen föranmälan behövs. Försäljning av provsmakning à 10 cl. Kontant betalning. 

 

Publicerad 8 december, 2013

Närke Kulturetablissemang – premiär 7 december!

Det jäser såklart alltid i bryggeriet, men nu ”bubblar” det lite extra, och fram växer Närke Kulturetablissemang!

Bryggeriet utökar verksamheten med en lokal i huset, där sällskap upp till ca 50 sittande personer kan få plats utan att trängas alltför mycket. Lokalen kan fungera både som provningslokal vid bryggeribesök och ”vanlig” pub för slutna sällskap. Det finns också allvarliga funderingar på att starta en medlemspub. Mer info om detta kommer så småningom, kanske som julklapp!? Det kommer även gå att boka lokalen för andra aktiviteter, såsom större kalas, dagkonferens, kulturevenemang mm.

Vi tjuvstartar direkt med ett evenemang den 7 december, då det blir musik med två av Sveriges mer legendariska musikanter: Bill Öhrström och Kenny Håkansson. De har spelat med Slim’s Blues Gang, Kebnekajse, Dag Vag, Träd Gräs & Stenar, Fläsket Brinner, Jukka Tolonen, Zamla, Ramlösa Kvällar …..det räcker, va’!? Och musik är som öl, vet ni – blasket rinner över oss hela tiden, så vill man hitta något intressant, ja då får man lov att engagera sig. Punkt.

Den 7 december öppnar Närke Kulturetablissemang kl 18.00, konsert 20.00-22.00 ca, hemgång ca 23.00 eller något däromkring.

Då det här är Anders Dambergs slutna sällskap krävs förköp & föranmälan till Najz Prajz, 150 kronor.

Begränsat antal platser, 140 biljetter. Mer info inom kort via Najz Prajz på Facebook.

Publicerad 20 november, 2013

Närke-tillställning på Bishop’s Arms i Örebro

I morgon, onsdag 20/11, firar vi Örebro-Bishop’s 20-årsjubileum med åtta Närke-öl på fat! Tusen tack till alla gäster och personal på Bishop’s Arms i Örebro för er entusiasm och för att ni stödjer det lilla lokala bryggeriet! Vi bugar oss djupt och glatt! Välkommen att fira med oss!
Vi serverar:
Örebro Bitter 5,8 % – vår extra special bitter
Närke Slättöl 4,9 5 – amerikansk blond ale
Pannknektarnas Porter 5,9 % – bryggd med kaffe
Tanngnjost & Tanngrisnir 6,5 % – bryggd med gotländsk rökmalt och enris
Gransus 6,5 % – bryggd med granskott
Jolners Dricka 3,3 % – milkstout (OBS! Innehåller laktos!)
Bitsk-Hops 8,3 % – födelsedagsöl till Örebro-Bishop’s
Tulllabore Brothers Jubileumsöl 4 % – irländsk stout, vad annars!
Publicerad 19 november, 2013

Kladdkakans dag på Närke Kulturbryggeri – Nu på torsdag!!!

Torsdagen den 7 november är det Kladdkakans dag! I år firar vi lite extra med att samtidigt inviga vår nya pub-lokal (f.d. Örebro Squaredancers). Det blir provsmakning av porteröl och kladdkaka/brownie kl 18-21. Ingen föranmälan behövs. Kontant betalning.

Publicerad 4 november, 2013

Svagdricka på ingång!!!

Inom kort kommer vi att få vår första leverans av svagdricka, den traditionella juldrickan, från Hjo Bryggeri. Om du är intresserad av att beställa nu – anmäl genom att skicka ett mäjl, OBS Utökad tid för beställning: beställ senast på onsdag 6 november. (Vi kommer att få ytterligare en laddning innan jul).

Priset är som i fjol: 1 liters glasflaska 45 kronor; 2,5 liters plastdunk 55 kronor; 5 liters plastdunk 90 kronor.

Publicerad 27 oktober, 2013

Årets julklapp: Bryggerikalendern 2014

kalenderÅrets julklapp är här: Bryggerikalendern 2014, med presentation av Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier, samt möjligheten att lära känna ett bryggeri lite närmare på varje månadsblad!

Vilket bryggeri är i december månad, tror ni? Jo, Närke Kulturbryggeri, såklart! Och varför det då, tror ni? Ja, det får ni gissa!

Kom och köp kalendern i bryggeriet! Vi är på plats nästan dygnet runt! Ring gärna först om ni vill vara säkra!

Priset är (självkostnadspris) 75 kronor inkl moms. Kontant betalning. Gärna jämna pengar. OBS! Begränsad upplaga!

Publicerad 16 oktober, 2013