Senaste nytt

Nu finns Närke Slättöl på Systembolaget!

Närke SlättölNu finns Närke Slättöl till försäljning på alla fyra Systembolagsbutikerna i Örebro: Kungsgatan, Eurostop, Tybble och Marieberg. Så nu är vi helspända inför att planera bryggningarna för att vi hinna med att leverera enligt efterfrågan.

Örebro Bitter finns fortfarande endast på Kungsgatan, men vi får väl se hur det blir i framtiden. Och, tro’t eller ej, men ännu finns några enstaka flaskor kvar av Anders Göranssons Bästa Rököl! – i butikerna i Örebro (utom Tybble) samt i Kumla! En anledning att besöka grann-kommunen?

Publicerad 2 februari, 2016

Musik på Närke Kulturbryggeri!

NoSchoolNyhet! Nyhet! Under våren har vi planerat några kulturella sammankomster i vår bryggeri-pub. Här kommer att bjudas på musik av väldigt många olika slag, från jazz och visa till blues och world och reggae. Jo, det är sant! Vi är mycket, mycket glada över att kunna inbjuda allmänheten till dessa musikaliska evenemang! Och musikerna går inte av för hackor, de är erfarna och dedikerade allesamman! Och så Närke-öl till det, förståss! Inget blask!

Första evenemanget är ”No School”, jazz-, folk- och improvisationsmusik. De fyra musikerna presenterar sig så här: ”Samlade erfarenheter – nya upptäckter. Resan fortsätter – följ med!”.

Vi erbjuder våra gäster en enkel biljett för endast 150 kronor. Boka biljett via
musik@kulturbryggeri.se eller chansa på att stiga på i ”obokad vagn” via biljettköp i entrén till samma pris. Max 100 resenärer! Super-välkomna ska ni vara! Och håll utkik på vår hemsida efter våra övriga musik-tillställningar i vår.

Läs mer

Publicerad 2 februari, 2016

Närke Slättöl på Systembolaget!

Närke SlättölFrån och med 1 februari kommer Närke Slättöl 4,8% (0,5-litersflaska) att finnas som lokal produkt att köpa i Systembolagsbutiken på Kungsgatan i Örebro. Örebro Bitter 5,9% (0,5-litersflaska) finns också.

Vi har även kvar av Vintermörker 4,5% för den som vill beställa, 0,5-litersflaskor, 12-pack, ca-pris på Systembolaget 29 kr. Beställningen kallas ”privatimport” och görs via Systembolagets hemsida. Vi levererar endast till Systembolagsbutiker i Örebro.

Publicerad 10 januari, 2016

Kampanjen för differentierad alkoholskatt!

Den svenska punktskatten på alkohol är bland de högsta i Europa. Dock finns i de andra EU-länderna en möjlighet till en någorlunda utjämning av skattetrycket mellan stora och små bryggerier, nämligen en differentierad skatteskala. Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier, där vi är medlemmar, har länge drivit frågan, dessvärre utan framgång. De svenska politikerna anser att det vore ”orättvist” mot de stora bryggerierna…… medan vi anser att det vore att utjämna orättvisorna något, då de stora bryggerierna har långt fler ”fördelar”, t ex lägre kostnader för råvaror och personal, samt det faktum att de stora bryggerierna lever gott på gränshandeln, där deras produkter är helt och hållet befriade från svensk alkoholskatt!!

Svenska Ölfrämjandet, som är en konsumentförening för öl, driver just nu en kampanj för att återigen belysa situationen. De informerar bl a om hur det ser ut med alkoholskatten på öl i vårt grannland Finland. Läs mer här  – och skriv på namninsamlingen!!! Snälla!

Som en jämförelse kan vi berätta att Närke Kulturbryggeri under 2015 bryggde ca 100 000 liter öl, vilket betyder att vi betalat ca 1 miljon kronor i alkoholskatt. Och det, goda vänner, är LIKA MYCKET SOM VI BETALAR I LÖN!!! Med en differentierad alkoholskatt även i Sverige skulle vi kunna anställa fler personer på bryggeriet! Fler arbetstillfällen, samt att skapa jobb utanför storstäderna, var de starkaste argumenten när USA i fjol beslutade om differentierad alkoholskatt! Om det fungerar i USA borde det väl även vara gångbart i Sverige!

Publicerad 10 januari, 2016

Bryggeributikens öppettider!

Jolners Dricka flaskaBryggeributiken har blivit ett trevligt tillskott i vår verksamhet, så vi fortsätter med att hålla öppet på måndagar kl 15.30–17.30. Samtidigt finns möjlighet att smaka några av våra öl i provsmakningspuben. Avvikande öppettider kommer att meddelas på hemsidan.

Just nu kan vi erbjuda Jolners Dricka 3,2 % (20 kr) och Hantverks-Folk 3,3 % (25 kr). Som vanligt finns förstås även Närke-ölglas, Närke-T-shirts (kort/lång ärm) och Närke-kassar. Och ”Humle-boken”.

Fortfarande endast kontant betalning.

Välkomna!

Publicerad 10 januari, 2016

Beställning via Systembolaget

bitter_skaladVi har fortfarande kvar av både Närke Slättöl 4,8 % och Vintermörker 4,5 % för den som vill beställa, båda 0,5-litersflaskor, båda 12-pack, båda 29 kr ca-pris. Beställningen kallas ”privatimport” och görs via Systembolagets hemsida.

Nu lär det väl knappast hinnas med leverans innan jul, men kanske kanske till nyårshelgen, trettonhelgen eller julgransplundringen!

OBS! Vi levererar endast till Systembolagsbutiker i Örebro.

Vår Örebro Bitter 5,9 % (0,5-litersflaska) finns att köpa i Systembolagsbutiken på Kungsgatan i Örebro.

Publicerad 20 december, 2015

Besök bryggeributiken innan jul!

Jolners Dricka flaskaMåndag 21 december är sista dagen före jul som vi håller bryggeributiken och provsmakningspuben öppen.

Förlängd öppettid: 15.30–19.00.

Det finns fortfarande Jolners Dricka 3,2 % (25 kr) och vår egen ”We Love Hjo”-svagdricka 1 % (15 kr) till försäljning. Båda i 0,5-litersflaskor.

Samt förstås Närke-ölglas, Närke-T-shirts (kort/lång ärm) och Närke-kassar. Och ”Humle-boken” inte att förglömma! 200 kronor humle-och-öl-kultur! Rena vrakpriset! Julklappar? Kontant betalning.

Publicerad 20 december, 2015

Öppet hus på Anna-Kanna

anna-kannaOnsdag 9 december är det Anna-Kanna och vi håller öppet hus kl 18–21 med provsmakning av några av våra ”vinter-öl”. Vi ordnar också bryggerivisning och kultur-inslag.

Endast kontant betalning.

Läs mer om Anna-Kanna här!

Publicerad 6 december, 2015

Öppettider i december!

narke-DRICKA-litenI december har vi öppet i bryggeributiken på måndagar kl 15.30–17.30. Då är det möjligt att provsmaka några av våra ölsorter, 15 cl, köpa våra folköl liksom julklappar som t-shirts, glas, tygkassar från Närke Kulturbryggeri.

Endast kontant betalning.

Publicerad 6 december, 2015

Närke Kulturbryggeri på Systembolaget!

986660Vi har levererat två pallar Örebro Bitter till butiken på Kungsgatan i Örebro och även en begränsad mängd flaskor Anders Göranssons Bästa Rököl 6,5 %, det kan finnas några flaskor kvar.

Vi kan också erbjuda två av våra öl för beställning via Systembolaget, sk ”privatimport”, via Systembolagets hemsida. Vi levererar till Systembolagsbutikerna i Örebro, övriga enligt överenskommelse efter kontakt med bryggeriet. Beställ före 12 december för leverans innan jul.
Vintermörker/Närke Mörker 4,5 %, porter/stout, passar fin-fint till salt och fet julmat! (flaska 500 ml, 12-pack). Pris ca 29 kr/st.
Närke Slättöl 4,8 %, amerikansk pale ale, passar fin-fint till sill och Jansson! (flaska 500 ml, 12-pack). Pris ca 29 kr/st.

Publicerad 6 december, 2015