Senaste nytt

Bryggeributiken öppnar igen!

Under resten av oktober håller vi öppet i bryggeributiken och provsmakningspuben på måndagar mellan kl 17–20.

Till försäljning för hemmabruk:
Hantverks-Folk 3,5 %: En ordinary bitter ale, med trevlig mjuk välbalanserad smak av humle och malt. Halvlitersflaskor, 25 kr (inkl moms).

I puben erbjuds provsmakning av några olika öl, både fat och flaska (5–15 cl).

OBS! Endast kontant betalning.

Konsert med The Bow i morgon!

The BowKom och upplev en höjdarkväll på bryggeriet nu på lördag 8 oktober!

På scenen: ”The Bow”, som består av Lennie Sjögren – Piano, Keyboards, Janne Skoglund – Bas, Gitarr, Håkan Englund – Trummor, Slagverk.

Bandet har faktiskt besökt Örebro en gång tidigare, då under namnet Treble Output. De spelade på eventet ”Ting Qiu” i december 2008 i Stallet på I3, och deras medmusikanter var en uppsättning kinesiska syrsor under ledning av sinologen Lars Fredriksson. Läs mer här.

En helt oförglömlig tillställning! Vi är många som fortfarande längtar efter syrsornas återkomst! Inga syrsor på lördag, men musikerna är äntligen tillbaka!

Ytterligare information hittar du här och biljetter köper du här eller i dörren.

Vernissagefest 26 augusti

brantedalLänge har vi burit på tanken att presentera olika yttringar av kultur i samverkan med goda företrädare med egna idéer, tankar och uttryck! Så nu är det dags för vår gamle vän och vigselförrättare Gustav Brantedal att presentera sin utställning med akrylmålningar, ”Mystiska landskap”.

Välkommen på vernissagefest och provsmakningspub fredagen den 26 augusti kl 18. Ingen föranmälan behövs. Endast kontant betalning i baren.

Läs mer

Stora öl – Små bryggerier nu i helgen!

SOSB-A4

Klicka för att ladda ned affischen!

I helgen bjuder vi in till ölfestivalen ”Stora öl – små bryggerier” som hålls på Gamla Örebro i Wadköping fredag-lördag 2–3 september. Entré 200 kr inkl festivalglas. Biljetten köper du på Billetto.

Festivalpass: fredag 17.00–22.00, lördag 12.00–16.30 och 17.30–22.00.

”Stora Öl – Små bryggerier” är Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggeriers egen ölfestival, den femte i ordningen, som i år har Närke Kulturbryggeri som värd. 23 medlemsbryggerier deltar i egen bar med olika fatöl, som serveras av bryggeriets egen personal. Flasköl i Gamla Wadköpings café.

Vackert väder är beställt men vi har garderat med tälttak…

Läs mer

Internationella IPA-dagen!

Torsdag 4 augusti firar vi för femte året i rad den internationella IPA-dagen! Försäljning av provsmaker samt enkel förtäring. Öppet mellan kl 17.00–22.00.

IPA-dagen inrättades 2011 för att fira och uppmärksamma hantverksmässigt tillverkad kvalitetsöl från hantverksbryggerier i hela världen. Det mest trivsamma med IPA-dagen är kanske att det inte är ett resultat av någon super-hajpad reklambyrå, ej heller är det menat att endast öltypen IPA ska framhållas, utan det är en dag då aktiviteter skapade av ölälskare, pubar, bryggare m fl sätter strålkastarljuset på äkta öl-hantverk!

Endast kontant betalning. Ingen föranmälan behövs.

Välkomna till Närke Kulturbryggeri!

Öppet hus i höst

Under hösten har vi alltid några återkommande datum med öppet hus och provsmakning.

4 augusti firar vi internationella IPA-dagen, som alltid infaller första torsdagen i augusti.
7 november uppmärksammar vi ”Kladdkakans dag” och provsmakar olika porter.
9 december är det ”Anna-Kanna” då vi provar jul- och vinteröl.

Mer info om klockslag med mera kommer på hemsidan.

Sommarstängt i bryggeributiken

Bryggeributiken och provsmakningspuben, som hållit öppet ett par timmar varje måndag nästan hela våren, stänger för sommaren.  Vi planerar att köra igång igen framåt hösten men det blir med största säkerhet inte öppet varje måndag.

Vi vill passa på att tacka alla kunder och supportrar för måndags-besöken och önskar alla välkomna åter i höst! Mer info när det närmar sig!