Senaste nytt

Örebro Bitter på Systembolaget igen

Torsdag 27 augusti hade vi den stora glädjen att kunna leverera mer Örebro Bitter till Systembolagsbutiken på Kungsgatan i Örebro! Efter premiären 3 augusti, då vi sålde slut på nästan två tusen liter första veckan, har vi haft slut i lagret i drygt två veckor. Men nu har etiketterna torkat på nästa omgång! Leveransen skedde på torsdag morgon, och förhoppningsvis ska det finnas lite Örebro Bitter på hyllan en tid.

Publicerad 27 augusti, 2015

Örebro Pride med Pride-öl

Örebro PridePå lördag gör Närke Kulturbryggeri som polisen – debut i Pride-tåget i Örebro! Inte för att vi inte skulle ha kunnat gjort det tidigare, utan för att vi i år redan har haft vår välbehövliga semester, på avlägsen ort med helande avkoppling, och god öl såklart!

För att sätta strålkastarljuset på alla människors självklara rättighet till lika människovärde brygger vi sedan många år en särskild Pride-öl, en singelhumlad IPA med namnet Rainbow Warrior. Nu i veckan kommer den att finnas på flera ölkranar i sta’n, hos några av våra stadiga och trogna öl-kunder. Hitta till regnbågen – och hitta till Pride-paraden på lördag! Start vid Grand Hotel kl 18.00, med ”för-fest” kl 16.00.

http://orebropride.se/paraden/
http://na.se/nyheter/orebro/1.3126427-polisen-gor-debut-i-pride-taget
http://na.se/nyheter/orebro/1.3127349-kronika-det-handlar-om-manniskovarde

Publicerad 27 augusti, 2015

SVT tar upp problem för småbryggerier

SVT Nyheter Örebro uppmärksammar i ett inslag Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggeriers krav på skattelättnader för mikrobryggerier.

Närke Kulturbryggeris vd Berith Karlsson intervjuas i inslaget.

Du kan se inslaget ovan eller på svt.se med tillhörande artikel.

(Via Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier)

Publicerad 26 augusti, 2015

Fira internationella IPA-dagen!

Välkomna till den årliga internationella IPA-dagen på Närke Kulturbryggeri kl 16–20 onsdagen den 5 augusti!

IPA-dagen firas sedan fem år över hela världen, och det är fjärde året i rad som vi uppmärksammar dagen här hos oss på Närke Kulturbryggeri. Egentligen är det alltid första torsdagen i augusti som gäller, men då är vi upptagna med annat (se nedan) så vi ”tjuvstartar” lite, för detta vill vi inte missa!

Vi serverar några av våra olika IPA på fat. Provsmakning (15 cl) 25 kr. Kontant betalning. Ingen föranmälan behövs!

(Dessvärre finns ingen Hantverks-Dricka 2,6 % kvar till försäljning – den tog slut i förra veckan!)

Publicerad 3 augusti, 2015

Örebro Bitter slut på fem minuter

bitterko

(Uppdaterad)
Den första omgången Örebro Bitter på Systembolaget i Örebro tog slut på mindre än fem minuter! Egentligen snabbare, men det blev ju kö i kassan! :-)

Efter ytterligare fem minuter beställde Systembolaget mer öl, tack och lov, så innan lunch fanns det mer Örebro Bitter i butiken på Kungsgatan i Örebro. Vid butikens stängning på måndagen fanns 620 flaskor kvar.

Tack alla öl-entusiaster för er support!

Läs mer här >

Publicerad 3 augusti, 2015

Örebro Bitter på Systembolaget!!!

150803OrebroBitterpaSystembolagetÖrebro Bitter på Systembolaget! Lokalt sortiment – endast i butiken på Kungsgatan i Örebro!

Så som vi har väntat på detta!!! Och slitit med att renovera vår begagnade buteljerings-maskin! Och dessutom säkerhets-anpassa den, så att inga kläm- eller andra skador kan ske i arbetet vid maskinen! Jätteviktigt, ju! Nu är vi äntligen – ÄNTLIGEN – så långt komna att vi kan fylla vår öl på flaska, vilket kommer att ske så ofta vi förmår, eftersom vår produktionstakt nu också är något högre än tidigare. Stort tack till er alla som väntat på detta, i flera år! Vi beundrar er tålmodighet!

Nu är det alltså dags! På måndag 3 augusti, när butiken öppnar kl 10.00, kan man (om man har tur….?) komma över några flaskor Örebro Bitter. Vi är bara lite oroliga – kanske har butiken beställt för få lådor? Vi har fått beställning på 20 lådor… känns lite oroligt, eftersom man aldrig kan veta hur mycket som säljs på en vecka. Enligt uppgift får butiken nämligen endast göra en beställning per vecka… ja, jag säger då det… aldrig får man vara riktigt lugn… men det borde vi väl vara vana vid i Örebro…

Nåväl! Ta ditt tält och din sovsäck och campa på trottoaren! Butiken öppnar kl 10.00 på måndag… Vi står nog själva i kö…

 

Publicerad 28 juli, 2015

Stora öl – små bryggerier

storasma201521-22 augusti 2015 är det dags för den svenska versionen av småbryggeri-festival!

I år arrangerar Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier (där Närke Kulturbryggeri självklart är medlem) för fjärde året i rad sin alldeles egna festival, denna gång i Kalmar, med Ängö Kvartersbryggeri som lokal värd.

På festivalen serveras endast öl från medlemmar i Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier!!! Unikt!

Mer info här: http://www.sverigessmabryggerier.se/festivalen-stora-ol-sma-bryggerier/

Publicerad 28 juli, 2015

Försäljning i bryggeriet

hantverksdrickaOnsdag 29 juli, är vår bryggeributik öppen kl 14–17.Försäljning av Hantverks-Dricka 2,6 %, flaska 0,5 liter, 15 kr/st. Sista lådorna!Samtidigt inbjuder vi till provsmaknings-pub med försäljning av provsmaker à 15 cl av några av våra ölsorter.

Samma sak gäller onsdag 5 augusti (kanske med undantag av Hantverks-Dricka, om den tar slut i morgon….) samt att vi då även firar ”Internationella IPA-dagen”. Då har vi försäljning av provsmaker av några av våra IPA-or på fat, bl a årets brygd av Rainbow Warrior 7 %, singelhumlad med den goda Green Bullet-humlen från Nya Zeeland.

Publicerad 28 juli, 2015

Möt Närke Kulturbryggeri på Ölbryggan

olbryggan_flyerTorsdag 6 och fredag 7 augusti kommer Närke Kulturbryggeri att finnas på plats på Ölbryggan vid Spritmuseum på Djurgården i Stockholm, där det rinner Närke-öl ur en av de 15 kranarna. På Ölbryggan står ”Öl-containern” – ett samarbetsprojekt mellan 17 medlemsbryggerier i Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier.

Självklart kommer vi servera öl från alla kranar, inte bara vår egen! Man är väl inget ego!

Mer info:
Spritmuseum
Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier

Publicerad 17 juni, 2015