Senaste nytt

Bryggeributikens öppettider i november!

narke-DRICKA-liten

I november är butiken öppen varje måndag kl 15.30–17.30. Vi erbjuder försäljning av vår folköl ”Närke Dricka” 2,8 %, flaska 0,5 liter à 20 kr, samt ”Gnällbältar’n” 3,3 %, flaska 0,5 % à 30 kr, detta så långt som lagret räcker.

Vi har också T-shirts, shopping-kassar, glas och affischer till försäljning. Och lite etiketter….. Provsmakningspuben är också öppen med varierat utbud.

Ingen föranmälan behövs. Endast kontant betalning.

Endast måndagar. Och endast i november! :-) Välkomna!

Publicerad 29 oktober, 2015

Alkoholskatte-kampanj!

Vi betalar snällt vår alkoholskatt, även om vi tycker att även Sverige skulle göra som nästan alla andra EU-länder, nämligen besluta om differentierad alkoholskatt, så att små bryggerier får ett något lägre skattetryck! Vi har ju högre kostnader för allt annat! Och alla andra skatter betalar vi ju dessutom – precis som alla andra!

Ett lägre alkoholskattetryck skulle innebära fler arbetstillfällen i småbryggeri-branschen, och därmed skulle staten raskt få tillbaka de få ”förlorade” skattekronorna i form av lägre arbetslöshetskostnad samt större inkomstskatt. Senast ut att besluta om liknande stöd till förmån för arbetstillfällen är faktiskt USA. Och eftersom Sverige gör som USA i så många andra fall, varför inte härma detta också!??

Just nu pågår en kampanj med namninsamling som stöd för alkoholskattelättnader för små bryggerier. Gå till svenskaolframjandet.se och skriv på du också!!!

Publicerad 29 oktober, 2015

Dags att beställa svagdricka!

hjoVi kommer att hämta en rejäl last med Hjo Bryggeris egen svagdricka, så nu är det dags att förhandsboka! Skicka din beställning via e-post till flaskpost@kulturbryggeri.se senast 15 november, så finns drickan för avhämtning i bryggeriet fr o m 23 november.

Priser:
2,5-liters dunk 65 kronor.
5-liters dunk 110 kronor.
5-liters glas-flaska 110 kronor – OBS! Lämna returglas i utbyte!

Publicerad 28 oktober, 2015

Örebro Bitter på Systembolaget igen

Torsdag 27 augusti hade vi den stora glädjen att kunna leverera mer Örebro Bitter till Systembolagsbutiken på Kungsgatan i Örebro! Efter premiären 3 augusti, då vi sålde slut på nästan två tusen liter första veckan, har vi haft slut i lagret i drygt två veckor. Men nu har etiketterna torkat på nästa omgång! Leveransen skedde på torsdag morgon, och förhoppningsvis ska det finnas lite Örebro Bitter på hyllan en tid.

Publicerad 27 augusti, 2015

Örebro Pride med Pride-öl

Örebro PridePå lördag gör Närke Kulturbryggeri som polisen – debut i Pride-tåget i Örebro! Inte för att vi inte skulle ha kunnat gjort det tidigare, utan för att vi i år redan har haft vår välbehövliga semester, på avlägsen ort med helande avkoppling, och god öl såklart!

För att sätta strålkastarljuset på alla människors självklara rättighet till lika människovärde brygger vi sedan många år en särskild Pride-öl, en singelhumlad IPA med namnet Rainbow Warrior. Nu i veckan kommer den att finnas på flera ölkranar i sta’n, hos några av våra stadiga och trogna öl-kunder. Hitta till regnbågen – och hitta till Pride-paraden på lördag! Start vid Grand Hotel kl 18.00, med ”för-fest” kl 16.00.

http://orebropride.se/paraden/
http://na.se/nyheter/orebro/1.3126427-polisen-gor-debut-i-pride-taget
http://na.se/nyheter/orebro/1.3127349-kronika-det-handlar-om-manniskovarde

Publicerad 27 augusti, 2015

SVT tar upp problem för småbryggerier

SVT Nyheter Örebro uppmärksammar i ett inslag Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggeriers krav på skattelättnader för mikrobryggerier.

Närke Kulturbryggeris vd Berith Karlsson intervjuas i inslaget.

Du kan se inslaget ovan eller på svt.se med tillhörande artikel.

(Via Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier)

Publicerad 26 augusti, 2015

Fira internationella IPA-dagen!

Välkomna till den årliga internationella IPA-dagen på Närke Kulturbryggeri kl 16–20 onsdagen den 5 augusti!

IPA-dagen firas sedan fem år över hela världen, och det är fjärde året i rad som vi uppmärksammar dagen här hos oss på Närke Kulturbryggeri. Egentligen är det alltid första torsdagen i augusti som gäller, men då är vi upptagna med annat (se nedan) så vi ”tjuvstartar” lite, för detta vill vi inte missa!

Vi serverar några av våra olika IPA på fat. Provsmakning (15 cl) 25 kr. Kontant betalning. Ingen föranmälan behövs!

(Dessvärre finns ingen Hantverks-Dricka 2,6 % kvar till försäljning – den tog slut i förra veckan!)

Publicerad 3 augusti, 2015

Örebro Bitter slut på fem minuter

bitterko

(Uppdaterad)
Den första omgången Örebro Bitter på Systembolaget i Örebro tog slut på mindre än fem minuter! Egentligen snabbare, men det blev ju kö i kassan! :-)

Efter ytterligare fem minuter beställde Systembolaget mer öl, tack och lov, så innan lunch fanns det mer Örebro Bitter i butiken på Kungsgatan i Örebro. Vid butikens stängning på måndagen fanns 620 flaskor kvar.

Tack alla öl-entusiaster för er support!

Läs mer här >

Publicerad 3 augusti, 2015