Senaste nytt

Öppet hus i höst

Under hösten har vi alltid några återkommande datum med öppet hus och provsmakning.

4 augusti firar vi internationella IPA-dagen, som alltid infaller första torsdagen i augusti.
7 november uppmärksammar vi ”Kladdkakans dag” och provsmakar olika porter.
9 december är det ”Anna-Kanna” då vi provar jul- och vinteröl.

Mer info om klockslag med mera kommer på hemsidan.

Sommarstängt i bryggeributiken

Bryggeributiken och provsmakningspuben, som hållit öppet ett par timmar varje måndag nästan hela våren, stänger för sommaren.  Vi planerar att köra igång igen framåt hösten men det blir med största säkerhet inte öppet varje måndag.

Vi vill passa på att tacka alla kunder och supportrar för måndags-besöken och önskar alla välkomna åter i höst! Mer info när det närmar sig!

Hårdrocks-ale på Metallsvenskan

Hardrocksale-300x300Även på årets Metallsvenskan kommer det gå att avnjuta öl från Närke Kulturbryggeri! Det eftersom vi återigen levererar deras husöl Hårdrocks-ale, en öl vi känner oss mycket nöjda med.

Den kommer endast att serveras på Metallsvenskan, så passa på att njuta av riktigt bra musik OCH riktigt bra öl – något som inte är alla musikfestivaler förunnat! Metallsvenskan går av stapeln 3–4 juni på Pappersbruket här i Örebro!!!

Sorg och katastrof!

Någon gång i helgen som var har någon eller några illasinnade personer grävt upp och förstört våra humleplantor vid bryggeriet!. Vilket djävulskt elakt terror-dåd! Helt otroligt tjyv-aktigt! Vem eller vilka kan det ha varit? Det måste rimligtvis vara någon/några kriminella som ville ha tag i just humle, och kanske rentav specifikt just dessa gamla fina svenska sorter, och ville ha dem så mycket att den/de tog sig för med att stjäla dem från oss!

Läs mer →

Småbryggeriernas dag 14 maj!

Den 14 maj firar vi ”Småbryggeriernas dag” med öppet hus i bryggeriet mellan kl 12–15.

Det är sjunde året i rad som vi manifesterar svenska småbryggeriers arbete för att bevara och utveckla svensk ölkultur. Alltid andra lördagen i maj – skriv upp det!

Vi har öppet i provsmaknings-puben (enbart kontant betalning) och går husesyn i bryggeriet.

Ingen föranmälan behövs! Välkomna!

Tillfällig Närke-öl på Systembolaget

T&TFrån den 4 april kommer det finns ett begränsat parti flaskor med ”Tanngnjost & Tanngrisnir XXXX” att beställa på Systembolaget. Det är en stark (9,5 %) gotlandsdricka-inspirerad barleywine-liknande ale bryggd med björkrökt malt och enris på halv-liters-flaska.

I Systembolagets sökbara ölstil-kategorier har vi angivit den som ”övrig öl”.

Påsk i bryggeributiken!

Jolners Dricka flaskaInför påsk erbjuder vi Hantverks-Folk 3,3 % (20 kr) och Jolners Dricka 3,2 % (15 kr). Det är något kort datum på Hantverks-Folk, medan Jolners Dricka är stämplad bäst före februari, men vi dricker dem båda på lunchen i bryggeriet och de håller måttet, både vad gäller smak och arom, så vi vågar fortfarande erbjud dem till försäljning. Det är lite klurigt att räkna ut ”bäst-före”-datum, så vi stämplar hellre för kort tid…..

Bryggeributikens öppettider är måndagar kl 15.30–17.30. Extra öppet i påsk: onsdag 23 mars kl 15.30–17.30. Samtidigt finns som vanligt möjlighet att smaka några av våra öl i provsmakningspuben.

Om någon vill inhandla en påsk-present finns förstås även Närke-ölglas, Närke-T-shirts (kort/lång ärm) och Närke-kassar. Och ”Humle-boken”. Och nya klister-märken ”Nä – inget blask” och ”Think global – drink local”. 5 kr/st. Fortfarande endast kontant betalning. Välkomna!

Stora Öl – Små Bryggerier 2016 i Örebro

storasma-2016

Närke Kulturbryggeri blir värd för 2016 års upplaga av ”Stora Öl – Små bryggerier”, Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggeriers egen ölfestival som i år blir den femte i ordningen. Stora Öl – Små byggerier kommer att äga rum på restaurangen Gamla Örebro i kulturområdet Wadköping fredag 2:a och lördag 3:e september 2016. Vi återkommer med mer information.