Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 190905

Nu kommer hösten och mörkret….
….och man behöver inte längre sitta utomhus i solen och lida, utan man kan med gott samvete ägna mer tid åt inneaktiviteter, såsom konstutställningar, konserter, god öl i glada vänners lag osv mm o dyl. Och tänk så fiffigt – allt detta kan man få under samma tak: hos Närke Kulturbryggeri!!!

Matresan i Örebro – en fin avslutning på sommaren
Helgen 7–8 sept inbjöd vi till öppet hus i bryggeriet, då vi deltog i ”Matresan i Örebro län”. Vi erbjöd provsmakning av våra olika öl, gratis provsmakning av vår svagdricka, samt försäljning av svagdricka och folköl. Tack till alla glada och intresserade besökare!

Nu drar vi igång med höstens konserter!
Lördagen den 21 september gästas vi av gruppen Pow Wow. Vad sägs om en blandning av improvisation, indianmusik, jojk och klassisk jazz? Ingen vardagsmat här inte! Vi ser med spänning fram emot Pow Wow! Mer info på vår hemsida. Biljetter på Tickster. Välkommen!

Nästkommande konserter
Lördagen den 5 oktober gästas vi av två band: indie/pop/rockbandet Kattegatt från Göteborg, som inte lämnar någon oberörd, samt Surunmaa, som står med ena foten i amerikansk folkmusik och den andra i de mörka finska barrskogarna.
Lördagen den 9 november: jazz med EHME samt Lamine Cissokho, kora-spelare från Senegal. Datum för höstens samtliga konserter finns på vår hemsida.

OkT Festbier
Till höstens lageröls-festligheter kan Närke Kulturbryggeri erbjuda en ny brygd med en fin rökig ton och mild maltighet. Läcker lager, om vi får säga det själva, och absolut inget blask. Kommer att finnas (och har redan smyg-serverats) på några öliga ställen i Örebro samt även hos några av våra pub-kunder i Stockholm. Och Karlstad!

Närke-öl på Systembolaget 1 oktober
OkT Festbier 6 % (se ovan) och Black Golding Starkporter 7 % (en kär "åter-komling" som vi bryggt flera gånger förr om åren) kommer till de lokala Systembolagsbutikerna i Örebro samt Fjugesta, Kumla, Hallsberg och Lindesberg. Den nordisk-inspirerade alen Närke-Trondheim-Berlin 7,8 % kommer till butiker i Örebro (Kungsgatan, Eurostop och Tybble). Samtliga tre öl kan beställas till hela landet via Systembolagets webbutik.

Konstutställning på Närke Kulturgalleri
Anna Svenssons utställning ”Landskap och annat skapande”, akvarell och akryl visas på måndagar kl 16.30–18.30 t o m 7 oktober samt övrig tid enligt överenskommelse. Kom och se stämningsfulla bilder med både ljus och mörker!

Bryggeribesök och ölprovning
Bokningarna pågår för fullt, men ännu finns gott om lediga tider, tisd–onsd–torsd. Se info om bryggeribesök på vår hemsida. Det är även möjligt att boka för andra typer av aktiviteter för grupper om minst 10 personer, t ex har vi glädjen att även i höst husera ”Spisarna”, ett slutet sällskap bestående av musik-älskare, mest jazz, men undantag förekommer. Kontaktperson för ”Spisarna” är Jan-Åke Siljeström, en för många välkänd profil i musiksammanhang i Örebro. Kanske har ni mött honom på ”Live at heart”, där han ofta agerat ljudtekniker.

”Trälig måndag”
Provsmakningspuben ”Halva glaset” och bryggeributiken håller öppet varje måndag (helg- och aftonfri) kl 16.30–18.30. Försäljning av provsmaker à 15 cl av våra olika öl. Folköl och svagdricka även för hemtagning. Ingen föranmälan. Kom som du är! Välkommen!

Boka svagdricka från Hjo Bryggeri
Liksom i fjol tar vi emot beställningar av svagdricka från Hjo Bryggeri. I första omgången erbjuds dricka i dunk: 2,5 liter (70 kr) och 5 liter (125 kr). Beställ fram till 25 september för leverans i början av oktober. I november kommer möjlighet för beställning av dricka-leverans till Lucia.

Höst-mörka pub-mys-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri
na-120