Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kuturbryggeri-info 191002


Hösten rusar på….
…. och det gör regnmolnen också! Men utan vatten inget öl! Och man kan ju alltid glädja sig åt att sitta inomhus och njuta av någon god öl, ju! För man kan ju inte bara roa sig med att åka kring på…

…ölfestivaler!
I helgen var vi återigen inbjudna till Borefts Beer Festival hos våra vänner på Brouwerij de Molen i Bodegraven, Nederländerna. För 11:e året! Vi har ställt ut på alla deras festivaler, och visst blir man helt slutkörd, men skoj är det! Festivalen hölls fredag och lördag och gästades av ca 8000 besökare. Och lugnt och fint var det! Det enda som hände var att alla i publiken upphävde ett ”vrål” när någon tappade sitt glas i golvet….. Årets tema var "traditionell ölstil, helst med lokala kryddor och örter". Vi hade med oss fyra olika öl på temat: "Närke-Trondheim-Berlin" (se ingredienser nedan); Pors & Tvärs (ale bryggd med pors)‚ Husings Skogs-Porter (med flera olika ingredienser från skogen); Gransus (bryggd med gran-strunt). Vår dubbelbock ”2xBock Grandios Manipulator” var mycket omtyckt, tog slut först av våra öl. Men så har ju holländarna en lång bockölstraditon också.

Konsert!!!
Nu i helgen kommer två band till vår scen på Närke Kulturbryggeri. Det är Kattegatt, ett tjejband från Göteborg, som utlovar både stämsång och saxofonvrål! Spännande! Surunmaa å andra sidan erbjuder både amerikansk och tornedalsk folkmusik, som båda passar fint i finska barrskogar! Detta låter som att man inte får missa! God mat från "Grönt Krubb". Köp biljett på Tickster.com!!! (Se kalender för övriga konserter och evenemang på vår hemsida).

Nya Närke-öl på Systembolaget
I går hade vi premiär på tre öl i lokala sortimentet. Rekord för oss! Dels är det vår kära åter-komling ”Black Golding Starkporter”, som vi bryggde senast 2015, men som vi har gått och längtat efter i flera år. Den kommer att finnas över vintern, i vilket fall som helst. Och så är det oktoberölet ”OkT Festbier”, en klassisk långlagrad lageröl med en mycket liten touch av rök. Sist men inte minst: ”Närke-Trondheim-Berlin”, en samarbetsbrygd med Klostergårdens Bryggeri (Trondheim), Hops & Barley (Berlin), Brauhaus Lemke (Berlin) och Shoppe Bräu (Berlin). Trevliga kontakter allesamman. Ölet är en gammal-nordisk-inspirerad ale, bryggd med rökmalt, enris, pors och tallskott. Snart slut! Håll till godo!

Konstutställning
"Lanskap och annat skapande", Anna Svensson, akvarell & akryl. Sista visningsdagen är på måndag 7 oktober kl 16.30–18.30. Samtidigt provsmakningspuben "Halva glaset". Välkomna!

Boka svagdricka från Hjo Bryggeri
Passa på att beställa svagdricka i glasflaska! OBS! Du måste ha tomflaska i utbyte! Flaskstorlek: 2 liter (65 kr), 3 liter (75 kr) eller 5 liter (140 kr). Alternativ: dunk 2,5 liter (70 kr) eller 5 liter (125 kr). Beställ senast 20 november för leverans i början av december. Mäjla din beställning till info@kulturbryggeri.se

Paraply-plaskiga men o-blaskiga öl-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri
na-120