Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Närke Kulturbryggeri-info 190731


”Internationella IPA-dagen” torsdag 1 aug – i morgon!
För åttonde året i rad är Närke Kulturbryggeri med i den stora skaran äkta ölintresserade bryggare som firar internationella IPA-dagen – alltid första torsdagen i augusti. Dagen inrättades 2011 för att sätta fokus på all hantverksmässigt tillverkad kvalitetsöl från hantverksbryggerier i hela världen. Det handlar alltså verkligen inte bara om IPA, som i och för sig var på ”högsta hajjpen” för nio år sedan, men många bryggerier gör ju som bekant också flera fina IPA-varianter, t om nyskapade alkoholsvaga sådana!
Nå, på sedvanligt Närke-vis missade vi såklart första årets IPA-dag (vi missade ju också första SMÖF-festivalen…. men det tog vi igen resten av de 15 åren i Söderbärke), men sedan 2012 hänger vi på och deltar med många IPA-or och andra öl i vår provsmakningspub ”Halva Glaset”. Välkomna kl 16.30–21.00 (minst). Försäljning av provsmaker à 15 cl. Kontant betalning eller swish. Ingen föranmälning behövs. Varmt (!) välkomna! Om det skulle bli för svettigt inomhus har vi numer även tillstånd för en liten uteservering, bredvid humlestörarna vid trappen, bakom snöret! Tag plats!

Närke Kulturgalleri
Sommarens utställning ”Himlastormande” med målningar av Gustav Brantedal lider mot sitt slut och kan beskådas i morgon torsdag 1 augusti, samt för sista gången på måndag den 5 augusti. Passa på!

Öl-festivaler i augusti
17 augusti – Klackabackens Beer Fest, Önnestad (Kristianstad).
17–18 augusti – Matmarknad i Wadköping och Dryckesmarknad (=ölfest) i Stadsträdgården, Örebro.
23–25 augusti – Brewskyval, Helsingborg.

Nya Närke-Kulturbryggeri-öl-ställen
Sedan en tid har vi den stora glädjen att få leverera till några nya kunder i Örebro. Vinöns Värdshus beställer en hel del öl från oss i år igen! Tack för det! Vi har också levererat vår öl till Naturens Hus och Svampens Restaurang. Mycket glädjande! Fråga där! Och, för all del, fråga på andra ställen också! Om det inte finns Närke-öl där ni är och ölar, ja då får ni gärna lämna vårt telefonnummer, så att de kan ringa och beställa! 019-333482! Tack på förhand!
Vi har även levererat vår öl till Gamla Pumphuset i Karlskoga, dit man gärna kan bege sig för ett dopp i Möckeln, om det blir alltför hett om öronen. Fin badplats alldeles intill.

Närke-öl på Systembolaget
Den 1 augusti kommer vår barley wine ”? Frågetecken Korn-Vins-Ale” tillbaka i lokala sortimentet. En skön vintervärmare redan nu på kalla sen-sommaren……
Dessutom har vi glädjen att (från 1/8) få leverera Örebro Bitter även till Systembolaget i Lindesberg. Det ska bli spännande att se hur västmanlänningarna gillar Närke-öl!

Pride-vecka i Stockholm
Just nu pågår Pride i Stockholm och vi är jätteglada att vår människorätts-ipa Rainbow Warrior finns hos tre pubar: cask & keg på Akkurat (Hornsgatan 18), cask på Oliver Twist (Repslagargatan 6) och keg på Whippet Lab (Rutger Fuchsgatan 5). Super-tack till alla tre pubar för era beställningar!
Så nu jä…..: ”Tutin & Prump – Have no Fear!”. Rainbow Warrior är vår manifestation för en kärnvapenfri värld och alla människors lika värde och rättigheter!

Sensommar-svala men rättvise-heta hälsningar från
Närke Kulturbryggeri

PS: Provsmakningspuben är fortsatt öppen varje måndag (helg- och aftonfri!) måndag hela sommaren och resten av året, alltid från 16.30–18.30 (minst). Just nu pågår slutförsäljning av förra brygden av Hantverks-Folk (nästa bryggs på fredag och är klar någon gång i slutet av augusti, om allt går som det ska).

na-120