Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 191208

Huj, vad det går!
Tiden rusar fram – vart tog november vägen, ejänkligen? Kanske är det verkligen så att tiden går fortare när man har roligt. Vi har i alla fall haft mycket för oss i bryggeriet under denna becksvarta höstmånad: Poesi, kladdkaka, jazzkonsert, blueskonsert, Porterfestival i Göteborg (där vi fick guld-diplom för Stormaktsporter 2019!), ÖreBrewFest och Örebro Öl och Whiskyfestival. Och nu senast, igår, utsålda hus med konsert av T-Blues Sweden! Tänk, att vi får ha kul på jobbet!
Vi vill passa på att tacka alla entusiastiska besökare som kommit till dessa evenemang! Vi är jätteglada att intresset för vår öl är så stort och att våra musikevenemang gläder så många människor! Vi kan hälsa från musikerna att ni – Närke-publiken – är fantastisk!

Inte slut än!
Nä, vi kör på, ända in i jul-kaklet! Och det med start i morgon kväll, måndag 9 december. Klockan 16.30 slår vi upp dörrarna till årets Anna-Kanna, och vi stänger inte förrän tidigast 21.00. Våra främsta vinter-öl är Gransus och Black Golding, båda finns på Systembolaget lokalt. På Anna-Kanna finns de både på fat och flaska. Men det finns mer i kranarna och i kylskåpet, inte minst vår vinter-folkis ”Jolners Dricka”, 3,5 %, milkstout (innehåller laktos), fyllig och mycket lämplig som mat-öl. Välkomna att provsmaka!

Öppettider
Bryggeributiken ”Trälig måndag” och provsmakningsbutiken ”Halva Glaset” håller öppet alla helg- och aftonfria måndagar med undantag för 23 och 30 december, då det är hel-stängt på bryggeriet. ”Trälig måndag” och ”Halva glaset” kommer åter fr o m 13 januari.

Butik med musik
Måndag 16 december, sista ”Trälig måndag” för i år, kommer Hovsta Combo och ”repar” på scenen. Hans Hallberg (träblås), Pelle Granlund (gitarr), Kent Larsson (gitarr) och Janne Hallonqvist (dragspel) spelar de flesta stilar: smäktande franska låtar, svensk och irländsk folkmusik, salsa, bossa, jazzstandards.
Passa på att fylla hemma-kylen med vår goda folköl, som finns att inhandla i bryggeributiken. Folköl är ett utmärkt låg-alkohol-öl till julmaten. Hantverks-Folk (ordinary bitter ale), Skogs-Folk (bryggd med pors), Bonnfolk (bryggd med svensk humle odlad på Berga gård i Fjugesta) och Jolners Dricka (milk stout). Alla 3,5 %. Alla 25 kr/st, 0,5 liter. Betalning med kontanter eller swish. Välkomna!

Stout-svarta våt-vinter-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri
na-120