Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 201103

VAD HÄNDER PÅ NÄRKE KULTURBRYGGERI?
”Ska ni lägga ner?”
”….nä-ä…?!...”
”Men det blir väl förändringar i alla fall?”
”Hur menar ni?”
”Ja, nu när inte Håge är med längre….”
Det känns skönt att folk bryr sig om, och kanske också oroar sig över, hur det nu ska bli på Närke Kulturbryggeri, men vi kan härmed meddela att det inte är planerat för några stora förändringar. Vi fortsätter bryggeriets verksamhet som förut, men nu utan vår grundare Håge Viktorsson, som lämnade jordelivet den 28 september, efter nästan exakt sju månaders kamp mot folksjukdomen cancer. Det är ett stort tomrum efter Håge, både på bryggeriet och i privatlivet, men han har också lämnat många positiva minnen efter sig. Och han har satt spår hos många av oss!
Bryggeriet kommer inte att läggas ner, men däremot kommer det kontinuerligt att ske förändringar i verksamheten, precis som alltid förut. Den verksamhet som inte är öppen för förändringar löper nog stor risk för stagnation och därmed tvärnit, eller vad tror ni?
Håge har dessutom aldrig någonsin velat styra bryggeriet med egen järnhand, nej tvärtemot har han alltid uppmuntrat och rentav krävt att alla inblandade, både delägare och personal, skall bidra med engagemang och delaktighet i det löpande arbetet och i de beslut som hela tiden måste tas i både stort och smått. Vars och ens kunskap och erfarenhet ska användas på bästa sätt för bryggeriets och ölets kvalitet och utveckling.
Så – vi kör på! I Håges anda! Och vi hoppas att ni är med oss i den inställningen!

KLADDKAKANS DAG 7 NOVEMBER!
Därför (bland annat!) inbjuder vi till Kladdkakans dag nu på lördag 7 november kl 15–18. Vi serverar kladdkaka med vispgrädde och svart öl av olika slag, plus en del annan öl också. Men – OBS! Super-viktigt! För att kunna erbjuda en virus-säker tillställning kan vi endast ta emot ca 40 gäster! Möblering självklart enligt corona-reglerna. Mäjla gärna bordsreservation eller förfrågan till info@kulturbryggeri.se Om det skulle bli ”fullsatt” måste vi ta ansvar för virus-situationen och säga stopp i dörren! Särskilt nu när det är ”skärpta rekommendationer” för oss alla i Örebro-regionen! Handtvätt-tvång och handsprit är självklara åtgärder!

HALVA GLASET ÖPPNAR IGEN!
Därefter, fr o m måndag den 9 november, öppnar bryggeributiken och provsmakningspuben ”Halva glaset” igen! Välkommen på måndagar mellan kl 16.30–18.30 (minst). Virus-reglerna gäller naturligtvis även på måndagar, så det är max ca 40 gäster som gäller, plus handtvätt-tvång. Observera våra uppmanande plakat om att tvätta händerna direkt vid ankomst. Det är en bra rutin, även på hemmaplan – tvätta eller sprita händerna direkt när man kommer in i en lokal, då blir det gjort, och man minskar med största sannolikhet även smitt-spridning av andra slag – inte bara corona. Bordsreservation är såklart möjlig, mäjla till info@kulturbryggeri.se Välkomna!

HÅGES FOTOUTSTÄLLNING!
Vi håller fortsatt öppet även i galleriet, måndagar kl 16.30–18.30, då vi visar Håges retrospektiva foto-utställning. Annan tid för visning är möjlig, mäjla förfrågan till info@kulturbryggeri.se Det är också möjligt att beställa Håges bok, ”Kort, bilder eller taflor”, som presenterar en del i utställningen. Blädder-exemplar finns i galleriet.

NY FLASKA!
Vi har börjat buteljera på en ny flaska, både till form och storlek. Nu går vi över till 33 cl, så småningom med alla våra ölsorter. Först ut i höstas var vår omtyckta dubbelbock ”2x Bock Grandios Manipulator”. Den nya flaskan har vi valt med omsorg, då vi tycker att flaskan är lika viktig som själva innehållet. Det ska synas att det är en ölflaska, och för den som minns den gamla klassiska europa-flaskan (som fortfarande används av flera bryggerier, främst i Franken) så kan man se viss likhet i formen. Vi gillar verkligen denna flaska, den ”försöker inte göra sig större än den är”!

NÄRKE KULTURBRYGGERI PÅ SYSTEMBOLAGET
I förrgår var det säljstart för årets Gransus, efterlängtad av många. Granskotten plockade vi i slutet av maj i en trivsam ”barrig” skog i Östernärke, precis som förut. Samtidigt var det ”omstart” för Jante Lager, nu i den nya flaskan.
1:a december kommer flera av våra öl i den nya flaskan: Black Golding, Pors & Tvärs, näipa och årets Husings Skogsporter. Samtidigt levererar vi Stormaktsporter 2020 (250 ml) till ”våra” lokala butiker i Örebro, Kumla, Hallsberg, Askersund, Fjugesta, Nora och Lindesberg. Denna gång finns inte Stormaktsporter att beställa via webbutiken, utan säljs endast i butik.
Men mer Stormaktsporter blir det – via Systembolagets weblansering: Redan nu på torsdag 5 november kl 10.00 är det säljstart för ”Kaggen! Stormaktsporter 2018” och nästa torsdag 12 november kl 10.00 är det dags för ”Svenskek! Stormaktsporter 2018”. Endast på webben!

Friska tag i mörka tider – inte alltid det lättaste… men vi gör så gott vi kan, och önskar er alla en god öl-höst och -vinter!
Hälsningar från oss alla på Närke Kulturbryggeri

na-120