Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 201209


Årets Anna-Kanna…
… firas helt omärkvärdigt i dag, onsdag den 9 december kl 16.30–22.00 (maximalt tillåtna öppethållande), med vinter-ölet Gransus på fat och ev något litet säsongsbetonat tilltugg. Ja, vi har ju aldrig slagit på stora trumman för högtiden ”jul", som en gång i tiden, för mycket länge sedan, kallades ”Dricka Jul”. Men Anna-Kanna känns viktig på något särskilt bryggeri-vis, då det var ”dead-line” för att julölet skulle vara klart för att prov-drickas. Kanske kunde man hinna med att sätta ytterligare en brygd svagdricka så här dags i december, om det inte var för kallt i brygghuset, förståss. ”Dricka”, förresten, det är ju det gamla nordiska namnet för öl. Inget annat.
OBS! Fortfarande super-viktigt: För att kunna erbjuda en virus-säker tillställning kan vi endast ta emot max ca 40 gäster! Möblering självklart enligt corona-reglerna. Mäjla gärna bordsreservation eller förfrågan till info@kulturbryggeri.se Om det skulle bli ”fullsatt” måste vi ta ansvar för virus-situationen och säga stopp i dörren! Handtvätt-tvång och handsprit är självklara åtgärder!
Passar på att beklaga att denna information kommer så pass sent som SAMMA dag som själva händelsen. Ibland blir livet liksom inte som man tänkt sig…..

”Trälig måndag” & ”Halva Glaset”…
….håller öppet varje helg- och aftonfri måndag kl 16.30–18.30 (minst), om inget annat meddelas på vår hemsida. Försäljning av provsmaker à 15 cl av vår öl, folköl även för hemtagning. För tillfället har vi Hantverks-Folk (ordinary bitter ale, om man ska vara noga) och Jolners Dricka (milk stout, bryggd med lactos), båda 3,5 % i halvlitersflaska, 25 kr/st). Vi har även T-shirts, kassar, affischer mm. OCH – vi har precis fått en leverans av Närke-glas! Ääääääntligen!

Närke Kulturgalleri…
…visar Håge Viktorssons fotoutställning ”Redovisning – men man kan ju inte komma ihåg allt….” Hur länge pågår utställningen? Tills den hängt klart. När är det? Vet ej.
Svagdricka från Hjo Bryggeri…
…går att beställa fram t o m 10 december. Hämtas hos oss på bryggeriet fr o m måndag 14 december. Drickan går att beställa i flaska, om du har en retur-/utbyterflaska. 2 liter (65 kr) eller 5 liter (240 kr). Alternativ (inte att förakta!) är dricka i dunk: 2,5 liter (70 kronor) eller 5 liter (125 kr). Beställ via e-post till info@kulturbryggeri.se

Leveranser av Närke-öl…
… sker varje vecka till våra pub- och restaurang-kunder i Örebro. Sorgligt nog har det varit ytterst få leveranser under november månad, vilket också betyder att pubarna och restaurangerna har väldigt få gäster. Vi vill uttrycka vår medkänsla till alla våra kunder och hoppas att de finner vägar att kämpa sig ur denna virus-situation, på samma sätt som vi kämpar här i bryggeriet. Support your local pubs and breweries!
Denna vecka har vi i alla fall den stora glädjen att köra Närke-öl till huvudstaden! Bl a har vi levererat Örebro Bitter och Black Golding på cask (smarrigare än smarrigt) till Akkurat på Hornsgatan och tre olika öl (Örebro Bitter, Närke Slättöl och Gransus) på fat till Oliver Twist på Repslagargatan. Tusen tack, kära krog-vänner, för dessa fina beställninger! Och tusen tack till supportrande stamgäster som stöttar sina favoritkrogar, i Stockholm likaväl som i Örebro och annorstädes!

Stormaktsporter på Systembolaget
Förra veckan, i tisdags, var det premiär för vår Stormaktsporter 2020 på tio Systembolags-butiker i vår närhet. Flera av butikerna hade beställt förvånande få flaskor (mycket färre än vi hade offererat), vilket ledde till snabb slutförsäljning. Men, som sagt, vi har alltså mer i lager, och redan denna vecka kommer en ny leverans av Stormaktsporter till de flesta butikerna. Kanske blir detta årets julklapp i Närke?

Värsta varm-vinter-hälsningarna
från oss alla på Närke Kulturbryggeri
na-120