Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Närke Kulturbryggeri-info 210223

Ja, jistanes…
...så fort tiden går – snart TRE månader sedan förra nyhetsbrevet. Hög tid med lite ny info… så: Vad är nytt?

Årets Örebroare
Närke Kulturbryggeri har av tidningen nollnitton utsetts till ”årets örebroare”. Det är en stor ära för oss att tilldelas priset som ”årets eldjäl”. Kriterierna för priset är bl a att genom sitt sätt att vara och agera representera Örebro på ett föredömligt sätt och att berika Örebro med arrangemang och engagemang. Tusen tack för att vi och vårt arbete uppmärksammas på detta sätt, särskilt som den eländiga pandemin verkligen har givit oss mothugg just i år. Mycket förbud och restriktioner hos våra kunder på pubar och restauranger samt politiskt förebud om höjd alkoholskatt, ja detta är ju ingenting som stärker vårt engagemang precis. Men kanske den beryktade närke-humorn äntligen vinner i längden, för nu är det ju faktiskt positivt att vara negativ!! Håll ut och håll i och håll avstånd! Dä' går viiiiiist!!!
Vi delar självklart priset jämlikt i personalgruppen och med våra kära kultur-volontärer.


Kaggen Stormaktsporter bästa svenska ölet
Återigen konstaterar ratebeer.com att Närke Kaggen Stormaktsporter är bästa ölen i Sverige! Och på silver-plats bland världens alla öl! Därmed är Närke Kulturbryggeri världens bästa Imperial Stout-bryggeri!
Vår storsäljare Örebro Bitter går heller inte av för hackor, den placerar sig på 30:e plats på listan över världens bästa Bitter i klassen ”Premium/Strong/Extra (ESB)”.Vi bugar och tackar! Känns riktigt bra i våra bryggeri-hjärtan!!

REKO-ringen
Alldeles nytt för i år är att vi erbjuder möjligheten att beställa vår folköl för avhämtning via REKO-ringen. Första tillfället var förra veckan, då en handfull kunder hade beställt vår ”Jolners Dricka”, en milkstout på 3,5 %. Nästa REKO-tillfälle blir torsdag 4 mars, avhämtning på P-platsen vid Sigma-huset vid universitetet samt på P-platsen vid Plantagen vid Eurostop. Se REKO på facebook för aktuell information.

”Trälig måndag” & ”Halva Glaset”
Flera personer har frågat om vår provsmaknings-pub är öppen som vanligt. Jajamänn, med corona-säker möblering och strikta statliga förhållningsregler håller vi öppet varje helg- och aftonfri måndag kl 16.30–18.30 (minst), om inget annat meddelas på vår hemsida. Mäjla gärna bordsreservation eller förfrågan till info@kulturbryggeri.se
Försäljning av provsmaker à 15 cl av vår öl, folköl även för hemtagning. För tillfället har vi Jolners Dricka (milk stout, bryggd med laktos), 3,5 % i halvlitersflaska, 25 kr/st). Vi har även T-shirts, mössor, kassar, öl-glas, affischer mm. Enkel pub-meny finns, typ paj eller soppa, och ibland en liten ost-tallrik.
OBS! – och detta är ju super-viktigt, vilket vi hoppas att alla förstår och respekterar: För att kunna erbjuda en virus-säker tillställning kan vi endast ta emot max ca 40 gäster, max 4 personer vid varje bord. Om det skulle bli ”fullsatt” måste vi ta ansvar för virus-situationen och säga stopp i dörren! Inget mingel mellan borden, dock är beställning vid baren tillåten, under förutsättning att inte trängsel uppstår. Väl mött – med lagom avstånd!

Närke-öl på Systembolaget
1 mars återkommer vår barley-wine ”? frågetecken Korn-Vins Ale” i Systembolagets lokala sortiment, nu i vår nya snygga 33-centiliters-flaska. Samtidigt är det dags för årets premiär av ”Märzen”, en milt fyllig och välsmakande lageröl, snyggt bärnstens-färgad. Båda finns i Systembolagsbutikerna i Örebro, Kumla, Hallsberg, Askersund, Fjugesta, Nora och LIndesberg.
Trots att vintern verkar vara över för denna gång finns fortfarande en slurk kvar av vår vinter-ale "Gransus". Den var aldrig tänkt att enbart fungera som julöl, bara för att det är en gran på etiketten, vilket mer beror på att den är bryggd med granskott!! Så passa på!

entusiastiska eldsjälshälsningar från
oss alla på närke kulturbryggeri
(hur skulle det se ut om det inte förekom versaler, dvs STORA bokstäver, här och där i text, t ex i början av namn, såsom Närke Kulturbryggeri!? Eller vad säger ni på "TT Nyheter"?)

Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Om du har frågor eller idéer om sådant du vill läsa om i nyhetsbrevet och på vår hemsida – mäjla till flaskpost@kulturbryggeri.se
na-120