Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 211103

Nu jä… rullar det på!!Vi har precis hunnit ”landa” efter en helg på Great Swedish Beer Festival i Malmö, där vi tillsammans med 100 svenska småbryggerier serverade vår öl till glada och öl-intresserade besökare, jättekul men ganska jobbigt (man håller väl på och blir för gammal…..) och nu är det redan dags att ”ladda om”…..

TTO – Tap Take Over på Örebro Ölhall
Från i morgon, torsdag 4 november, kommer det att finnas så mycket som nio olika Närke-öl på fat hos Örebro Ölhall – det är vad vi kallar en rejäl Tap-Take-Over! Tack för det! Ölet kopplas på kl 16, och en liten stund senare kommer Närke-bryggarna att finnas på plats! Raka spåret direkt från brygghuset!! Passa på att prata öl med oss på Örebro Ölhall!

Kladdkakans dag
Till helgen, nu på söndag 7 november, är det dags att återigen fira Kladdkakans dag! Det var ju lite klent med firande förra året, så nu försöker vi ta igen det med att servera riktigt goda porter-öl till kladdet! Såklart finns några olika versioner av Stormaktsporter att välja på, samt även Black Golding, som heller inte går av för hackor, om vi får säga det själva! Dessutom finns Närke Svagdricka för den som så önskar. Välkommen till bryggeriet kl 15–19.

Göteborg Porterfestival
Denna svarta festival går av stapeln vartannat år, så nu är det dags igen. Närke Kulturbryggeri finns på plats med fyra olika svarta härliga öl. När? I årets svartaste månad, november, lördag den 13:e. Info finns här: https://porterfestival.se

Ölprovning på Dannes Pub
Torsdag 18 november gästar vi Dannes Pub på Järntorget i Örebro tillsammans med Oppigårds Bryggeri. Det blir ölprovning till mat, fint kombinerad och planerad av killarna på Dannes. Närke-Berith och Oppigårds-Sylvia presenterar ölen och berättar vad som händer på bryggerierna! Såklart är denna provning redan fullbokad (Dannes Pub är ju mycket populär, tack vare både god mat och underbart ölsortiment!) men det lär finnas en reserv-lista – man vet ju aldrig, någon kan ju få förhinder…..

Konsert: Mikael Ramel Bäst Band
Fredag 19 november har vi den stora glädjen att återigen hälsa Mikael Ramel och hans fina musiker välkomna till Närke Kulturbryggeri! Vi är så glada att de gillar vår scen och vår pub! Biljetter och mer info finns på biljettservice.se (350 kr). Vi öppnar kl 18 och konserten börjar ca kl 19. Meny för den som är hungrig kommer att presenteras på vår hemsida. Varmt välkomna! (Se hela höstens program på vår hemsida – ”Händer på bryggeriet”).

Öl-försäljning på lastkajen
…ja inte alla våra sorter, förstås, men väl folköl och svagdricka!! Just nu har vi Kultur-Folk 3,5% och Närke Svagdricka 2%, båda på flaska 33 cl, båda 20 kr/st. 16-pack för den som vill bära hem hel låda. Det går såklart att blanda i lådan. Betalning kontant (jämna pengar) eller swish. Välkomna varje vecka onsdag–fredag kl 10–15.

Beställ svagdricka från Hjo Bryggeri
”We love Hjo”!! Därför kommer vi även i år att ta hem svagdricka från hjälten Uno Blixt, som brygger svagdricka på Hjo Bryggeri, ett bryggeri med anor! Grundat år 1927 av Unos farfar Karl Blixt, dä ni! Beställ Hjo Svagdricka via e-post till info@kulturbryggeri.se – dunk 2,5 liter (75 kr), dunk 5 liter (135 kr), glasflaska 2 liter (70 kr), glasflaska 5 liter (150 kr). För glasflaska behöver man ha en tomflaska att lämna i utbyte. Beställd dricka kan hämtas på Närke Kulturbryggeri fr o m måndag 6 december.

Trälig måndag
Vår provsmakningspub ”Halva Glaset” håller öppet alla helg- och aftonfria måndagar kl 16.30–18.30 (minst). Ev avvikande öppethållande annonseras på vår hemsida. Försäljning av provsmaker à 15 cl av vår olika ölsorter. Folköl och svagdricka även för hemtagning. Betalning kontant eller swish. Hjärtligt välkomna!

Höst-humliga hälsningar från
oss alla på Närke Kulturbryggeri
na-120