Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 210908


Ujujuj – så tiden går… fort och fortare….. hela tiden….

….och man vågar ju nästan inte tänka på hur länge sedan det är som det kom ett nyhetsbrev från vårt lilla bryggeri!! Det känns som minst ett halvår sedan, kanske mer…. men nu så kanske det kan vankas bättre tider, eller andra restriktioner….. vad vet man!!???

Vi vet i alla fall att vi emellanåt serverar vår öl vid konserterna på hög höjd – på Svampen Sky Bar. Nu på fredag blir det två sorters Närke-öl till konserten med Anders F Rönnblom (utsålt, enligt ryktet) samt mer Närke-öl på lördag då Ted Ström kommer till Svampen, och då lär det finnas biljetter kvar, så hugg på betet! Ses vi på Svampen?

Vidare så vet vi såklart att vi fortsätter att brygga öl här i Grenadjärstaden, flera olika sorter, som vi gillar allesamman. Vilka öl vi kommer med på Systembolaget finns det ju info om på deras eminenta hemsida, men vad händer mer i höst, då? Ja, t ex så kommer ”Gransus” i de lokala Systembolagsbutikerna 2 december, i gott sällskap av ”Husings Skogsporter” och ”Auld Reekie”, den senare en 120/- skotsk ale med lätt rökighet. Lite nytt emellanåt gör det ju särskilt roligt att slita i gummistövlar och vattenånga i brygghuset!!

I december kommer också nästa Kaggen Stormaktsporter, denna gång 2019 års brygd. Den, och de ovan nämnda ölen, kan också beställas via Systemblagets hemsida, även styckevis. God jul!

Nå, innan jul kommer det att bli några trevliga aktiviteter, där Närke Kulturbryggeri deltar. Först ut är puben Red Brick i Karlskoga, som inbjuder till en egen ölfestival 17–18 september kl 16–21. Eftersom det då fortfarande gäller vissa restriktioner på pubar och restauranger kommer evenemanget naturligtvis att anpassas efter dessa. Våra goda kollegor från Qvänum Mat & Malt kommer också att finnas på plats i Karlskoga, om ryktet stämmer. Väl mött på Red Brick! Bordsbokning kan nog rekommenderas.

I november träffas Närke Kulturbryggeri och Oppigårds Bryggeri på Dannes Pub i Örebro. Då erbjuds 3-rätters middag med öl från båda bryggerierna, olika till för-, varm- och efterrätt. Planering pågår, så mer finns inte att säga om detta ännu, mer än att det blir av, såklart!

Ja, och så kan man såklart komma till oss på puben ”Halva Glaset”, varje ”Trälig måndag” (dvs alla helg- och aftonfria måndagar, om inget annat meddelas på vår hemsida) kl 16.30–18.30 (minst) för provsmakning à 15 cl av våra öl. Vi har även folköl till försäljning vid dessa tillfällen, i hela flaskor à 330 ml. Folköl kan även inhandlas via lastkajen onsdagar–fredagar kl 10–15 (utom just denna torsdag 9/9), samt via REKO på Facebook varannan torsdag. Om någon av dessa tillfällen inte gäller försöker vi hinna med att informera om avvikelse på vår hemsida.

Jajaja, och så hoppas vi att vi kommer att kunna delta på några trevliga ölfestivaler i höst! Mer info kommer när det är säkrat ang restriktioner mm.

Många goda och glada öl-hälsningar
från oss alla på
Närke Kulturbryggeri
na-120