Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 211123


High Coast Whisky – nytt släpp!!
Nu på torsdag, 25 november, kommer High Coast Whisky på besök till oss på bryggeriet. Det blir premiär på en whisky som lagrats på fat som tidigare lagrats Stormaktsporter på. ”Beer Cask Finish Stormaktsporter 2021” är en hälsing från High Coast Whisky till skaparen av Stormaktsporter tillika grundare av Närke Kulturbryggeri, Håge Wiktorsson, som gick bort i cancer 2020.
Välkomna att prova denna whisky innan den släpps! Kom och testa den på torsdag 25/11 kl 18. Vi gästas då av representant från High Coast Whisky. Ytterligare ett provsmaknings-event sker samtidigt på Bishops Arms Gustaf Adolfs torg i Malmö, där pubchef Marjana Kozul håller i provningen tillsammans med representant från High Coast Whisky.
Vi på Närke Kulturbryggeri är mycket glada över samarbetet med High Coast Whisky, och särskilt glada är vi över att Marjana ”Maja” Kozul inbjudit till en provning i Malmö. Maja har varit en god och professionell affärs-kontakt under många år, och vi har också utvecklat en speciell personlig kontakt ”i ölets tecken”. Håge gillade Maja skarpt, och det gör vi andra på Närke Kutlurbryggeri också! Maja rules!

Örebro Öl- & Whiskyfestival
Nu till helgen är det ääääääntligen dags för en ölfestival i Örebro igen! Besök oss på Örebro Öl- & Whiskyfestival på Conventum Arena, fre-lör 26–27 november. Vi kommer med så många fatöl som bryggeriet förmår. Självklart har vi med oss Kaggen Stormaktpoerter! Och Närke Bäver!

Beställ svagdricka från Hjo Bryggeri
På den legendariska ölfestivalen SMÖF – Söderbärke Mikro Öl Festival – startades 2012 kampanjen för att bevara och stärka den äkta svenska svagdrickan. Kampanjens mål: restauranger och pubar har svagdricka i sortimentet; beställningsfraser som ”en stor svagdricka, tack!” hörs på puben; tidskrifter med fördjupade svagdricksreportage; svagdricka på Nobelmiddagen; svagdricke-bloggarare; en nationell ”Svagdrickans dag”; småbryggerier brygger svagdricka; regeringen representerar med svagdricka osv osv.
Hjo Bryggeri gör stordåd för denna kampanj. Där bryggs svagdricka sedan 1927!! Idag är det grundaren Karl Blixts sonson Uno Blixt som brygger med traditionella metoder och vedeldad vörtkokare!
Vi på Närke Kulturbryggeri bidrar till kampen för svagdrickans bevarande, dels genom att brygga egen svagdricka, men också genom att erbjuda beställning av ”Jul-dricka” från Hjo Bryggeri. Välj mellan dunk 2,5 liter (75 kr), dunk 5 liter (135 kr), glasflaska 2 liter (70 kr) och glasflaska 5 liter (150 kr). För glasflaska behövs retur-tomglas i utbyte.
Beställ via e-post: info@kulturbryggeri.se senast 1 december. Svagdrickan finns för avhämtning hos oss på Närke Kulturbryggeri fr o m måndag 6 december.
Rädda den svenska svagdrickan!! – En tradition väl värd att bevara!!

Julmarknad i Wadköping
Söndagen den 5 december finns vår ”Närke Svagdricka” (2 %) till försäljning på julmarknaden i Wadköping. Flaska 33 cl, 25 kr. Besök vårt marknadsstånd kl 11–16.
Psst! Närke Svagdricka fick delad andra-placering i klassen ”Frukostporter – max 3,5 %” på ölfestivalen ”Göteborgs Porter Festival” förr-förra helgen! Inget blask!!!

Konsert på Närke Kulturbryggeri
17 december presenterar vi stolt T-Blues Sweden, ett hett gäng med blues-hjärtat på rätta stället. Det blir såklart lite jul-bluesigt, men det betyder inte att det inte blir högsta blues-trycket!! (Dubbla negationer betyder att det blir gör-bra…!!!) Biljetter på tickster.com
Det kommer en special-meny från ”Grönt Krubb” på vår hemsida så småningom, med möjlighet till förbeställning och ett mycket förmånligt pris!
OBS!! Konserten med ”Mikael Rickfors, Kenny Håkansson & Portside Pilots” är tyvärr inställd. Nytt datum 18 maj 2022. Köpt biljett gäller.

Små-huttriga frys-graders-hälsningar
från oss alla på Närke Kulturbryggeri
na-120