Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 220201


Pandemin rullar på – och vi med den!!!
Ja, det låter ju glatt och trevligt, men vi försöker i dessa tider fokusera på det som är roligt och det som är möjligt. Fastän vi alla i bryggeriet är ganska så "närkingska" så finns faktiskt en hel del trevliga saker att bry sig om, t ex:

Nya tankar i brygghuset
Vi har gjort en liten investering och införskaffat två nya kombinerade jäs- och lagringstankar, vilket framförallt innebär att det blir lättare att planera bryggningar av några av våra ölsorter. Just nu förbereder vi med installation av el och kyla, samt rengöring såklart, innan vi tar tankarna i bruk inom kort.

Hantverks-Folk åter i lager
Idag buteljerade vi äntligen en av våra mest efterfrågade folköl, så nu är det fritt fram att komma till bryggeriet och bunkra lite "Hantverks-Folk" 3,3 %, en engelsk ordinary bitter ale. Det går också bra att beställa och förskottsbetala våra folköl för utlämning via REKO-ringen, torsdagar i ojämna veckor. Se på facebook: "REKO ÖREBRO - KÖP LOKAL MAT HÄR!"

Kommande öl på Systembolaget
De flesta av våra öl finns i det lokala sortimentet i Systembolagets butiker i Örebro, Kumla, Hallsberg, Askersund, Fjugesta, Lindesberg och Nora.
Från 7/2 kommer vår efterfrågade dubbel-IPA "Huvill" 9 % åter att finnas på hyllan i dessa butiker, för en tid i alla fall, men var försiktig! "Huvill" betyder faktiskt "yr i huvudet"!
I mars, den 7/3, kommer vår "Märzen" 6 % igen, en både lättdrucken och fyllig lager, bryggd efter alla konstens regler, kalljäst och långlagrad (det är ju just därför det heter lageröl, för att den är lagrad!, som vi brukar tjata om med en tokigs envishet!)
Samma dag släpper vi "Anders Göranssons Bästa Rököl" 7 %, den kanske allra häftigaste rökölen inom rikets gränser!? Bryggd med bl a svensk torv- och enrisrökt whiskymalt.
Dessa öl går såklart att beställa (även styckevis) till alla Systembolagsbutiker eller -ombud i hela vårt vackra och avlånga land, liksom alla våra öl som finns lokalt hos Systembolaget.

Håll ut & håll i & håll avstånd-hälsningar
från oss alla på Närke Kulturbryggeri
na-120
Email Marketing Powered by MailPoet