Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 220818


Kära Närke-älskare,
här kommer några nyheter i korthet..... samt lite annat smått o gott....

Tusen tack…
…till alla som besökte oss på Dryckesmarknaden i Stadsträdgården och Matmarknaden i Wadköping föregående helg. Tänk att det finns så många trevliga örebroare att prata öl med! …och andra tillresta ölintresserade människor också!! Och visst är det väl skönt med varmt väder, men det kanske finns gränser…..

Ölfestival lördag 20 augusti
Närke Kulturbryggeri deltar på Klackabacken Beer Fest i Önnestad, nära Kristianstad. Någon som är i närheten? Välkomna till en öl-fest i det fria!

Inställd konsert 2/9
Den tidigare annonserade konserten med Basse Wickman Trio den 2 september är inställd, pga en skivinspelning. Vi hälsar gruppen hjärtligt välkommen vid ett annat tillfälle.

Matresan i Örebro län 3–4 september….
Närke Kulturbryggeri deltar INTE i detta evenemang i år. Däremot håller provsmakningspuben ”Halva Glaset” öppet på alla helg- och aftonfria ”Träliga måndagar” ett bra tag framöver, kl 16.30–18.30 (minst). Välkommen att besöka oss då istället.

”Nytt” på Systembolaget
Måndag 5/9 kommer vår fint lättrökta lageröl ”OkT Festbier” tillbaka på hyllorna hos Systembolagen i Örebro, Kumla, Hallsberg, Askersund, Fjugesta, Nora och Lindesberg.
Samma dag lanseras ”Stormaktsporter 2021”, den o-ekfatslagrade, dvs den är lagrad, men ”bara” på tank. Den är bryggd 25 februari 2021 och kan lagras i flaskan i flera år till. Kan beställas till övriga landet (utanför Närke, där vi bor) via Systembolagets webbutik fr o m 5 september kl 10.00. Vår "Kaggen High Coast Peated Stormaktsporter 2020" finns ännu i lager hos Systembolaget, i alla fall några flaskor, men för hur länge – ja, det kan man inte veta......

Ölprovning i Stockholm
10 september möts Närke-Berith och Oppigårds-Sylvia i en gemensam ölprovning på ölhallen Lådan, Luntmakargatan 63 i Stockholm. Det är inte första gången denna duo håller låda (ha ha!) om öl, och kanske kan det bli vid fler tillfällen och på fler platser i framtiden. Mer info kommer, men ta en titt på Lådan så länge. Vilket hak! Något för Örebro och Hedemora att ta efter!?

Kära "närking" – Tusen tack för att du prenumererar på och läser vårt nyhetsbrev!!!
Om dina vänner vill ha ett eget nyhetsbrev – be dem gå in på vår hemsida och beställa.


Väldigt varma och öl-törstiga hälsningar
från oss alla på Närke Kulturbryggeri

PS: Vi råkade gå vilse bland humlestörarna i vårt förra nyhetsbrev! För att allt ska bli rätt och riktigt kan vi bara erkänna att humleklonen ”Hullla-Norrgård”, som kommer från Österåker, vid sjön Öljaren, hör till Vingåkers kommun, och ingenting annat!


na-120
Email Marketing Powered by MailPoet