Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 220421

”Vintern rasat….”
…javisst! Det rasade ner en jädrans massa snö från skyn häromsistens. Vi lyckades missa det mesta av det eländet, eftersom vi var i Göteborg på ölfestival, men vi såg ju eländet när vi kom hem till Örebro. Vilken röra! Hela stan var full av trasiga träd! Snöhögarna var höga som hus! Och just som man börjat hoppas på vår igen….

Vår igen!
Men nu så är det i alla fall just det: vår! Både ljust och varmt! Och skönt! Vi har faktiskt börjat luncha utomhus om dagarna i bryggeriet! Men redan laddar vi om inför nästa resa! 13 maj åker vi till Köpenhamn för att servera tio olika Närke-öl på Peders Ölkällare. Och vi har beställt vackert väder till ölen! Kom dit, vetja!

Men innan dess: Konsert på bryggeriet – fredag 22 april!!!
Javisst! Det finns gott om biljetter och gott om öl! Passa på att uppleva något utöver det vanliga! Sådana musiker som i ”No School” växer verkligen inte på träd! För futtiga 150 kr välkomnas du till en spännande resa i en musikvärld utan dess like! Missa inte! Biljetter på Tickster.

Missa inte heller kommande konserter
Redan veckan därpå bjuder nämligen ”Pow Wow” på en spännande kväll på bryggeriet, fredag 29 april. Och veckan därefter intar ”Norrefalk & Norrefalk” scenen, fredag 6 maj. Biljetter till båda konserterna finns på Tickster.

Småbryggeriernas dag 7 maj
”Kärt barn” kanske får nytt namn! Småbryggeriernas dag, som vår ”gamla” bryggeriförening ”Sveriges Oberoende Småbryggerier” inrättade 2010, har sedan dess firats på Närke Kulturbryggeri både med jämna och ojämna mellanrum. I år firar vi med öppet hus den 7 maj kl 15–19. Program kommer på hemsidan. Välkomna! Fri entré!

Sveriges Oberoende Bryggerier…
…är det nya namnet på vår bryggeri-förening, som numer har över 140 medlemmar! Vi på Närke Kulturbryggeri var med och startade föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier redan 2008. Då var vi 12 medlems-bryggerier och vi kände varandra, nästan allesamman. Namnet ”små” kanske inte var den viktigaste beskrivningen av våra företag, till skillnad från ”oberoende”, och även fast vi inte är störst så är vi faktiskt flest! Tillsammans gör vi vår röst hörd i många olika frågor, som är viktiga för oss och ölkulturen. Föreningen är ett fint och viktigt kontaktnät för erfarenhetsutbyte och kunskapsutveckling. Må vi aldrig mer uppleva ”bryggeri-död” och likriktning av ölkulturen!
Besök gärna föreningens nya hemsida: www.oberoendebryggerier.se

Närke-ÖL på systembolaget
På måndag 2 maj kommer ”Midgård Rödmölska” tillbaks i det lokala sortimentet på Systembolaget i Örebro-trakten. Det är en ale bryggd med honung, ”mölska”, på 7,1 %, som passar fin-fint till lammkött, eller varför inte ost.
Samma dag presenterar vi en helt ny öl: ”Maibock”, en lageröl på 7,5 %, och den passar fint till det mesta, särskilt lammkött, men är också god som den är.
Båda dessa öl finns på hyllan i de lokala Systembolagen (mellan Askersund och Lindesberg) samt går att beställa via Systembolagets webbshop från kl 10.00.

Många vår-liga och vört-varma hälsningar från
Närke Kulturbryggeri

Tack för att du läser vårt nyhetsbrev! Besök även vår hemsida, där vi informerar om vår öl och aktiviteter på bryggerier. Och följ oss gärna på Facebook.

na-120
Email Marketing Powered by MailPoet