Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 220602

I sista sekunden....
....som vanligt (!!!??!!!) kommer här info om några aktuella öl-händelser, där Närke Kulturbryggeri deltar med sin öl.
Red Brick Festival 3–5 juni
Välkomna till Centralparken i Karlskoga och Red Brick Festival fredag–söndag 3–5 juni!
Om väder-gudarna håller vad SMHI har lovat ser det faktiskt ganska lovande ut! Kanske kanske, men kanske inte, kan det komma några regnstänk på lördagen, vi får väl se!
Närke Kulturbryggeri finns på plats med några väl valda fatöl och våra goda vänner från Qvänum Mat & Malt erbjuder både god öl i fina flaskor samt egentillverkade snapsar! Biljetter till festivalen finns på Ticketmaster. Välkomna! (Gäller även örebroare!) 🧐🤨🥴😉
Smakrika Örebro 5–6 juni
Under Smakrika Örebro serveras exklusiva smakportioner av lokala delikatesser på många av Örebros restauranger. Mat från hela länets fantastiska skafferi blir till vackra rätter på cityrestaurangernas tallrikar. Detta fantastiska evenemang är helt fritt från inträdesbiljett, det enda man betalar är de olika smakportionerna på de olika restaurangerna. Pris: 80 kr/st.
Öl från Närke Kulturbryggeri serveras på Bishop's Arms till en läcker hjort-wallenbergare med potatispuré, som "kokats ihop" av duktiga kockar i köket på Stora Hotellet! Varmt välkomna!
Ny och "nygammal" Närke-öl på Systembolaget 7 juni
Ölperson: "Kan ni inte ta och brygga en läcker veteöl?" Närke: "Jo, det gjorde vi ju för ett par år sedan, men det är trögt med veteöl i Sverige, vet du!!" Ölperson: "Ja, men jag tycker ju att det är jätte-gott, ju!" Närke: "Ja, vi också!
Så nu har vi gjort det igen, en veteöl, alltså: "Helsefyr Rauchweizen" 6,3 %. Några ölpersoner har provsmakat den redan i bryggeriet, och det har blivit positiva och även lite snopna kommentarer: "Men.... det här är ju en jätte-jätte-god veteöl!" .....ja, så kan det vara. "Helsefyr Rauchweizen" är bryggd med ek-rökt vetemalt, som ger en mjuk och läcker rökighet, inte alls så mycket "bacon" och "skinka", som någon av ölpersonerna var rädd för. Vågar du prova?
Ja, så är det dags för årets "Rainbow Warrior" 6,7 %. Äntligen! Denna helt "o-märkvärdiga" IPA, bryggd med läcker Green Bullet-humle, är vår manifestation för en kärnvapenfri värld och alla människors lika värde och rättigheter!!!! Men skam att säga så får man inte skriva sådant på etiketten, men nu vet ni det i alla fall.
Vår öl finns på 10 lokala Systembolagsbutiker i Närke (även i Fjugesta!) samt i Nora & Lindesberg. Beställning (även enstaka flaskor) kan göras till Systembolagets butiker och ombud hela Sverige.
Ja, tror det var allt, för nu (som man säger nuförtiden...)
Förhoppnings-fulla för-sommar-hälsningar
Närke Kulturbryggeri

PS: Vår VD tycker det ska vara rök i all öl! 😃❤️🍺
Tack för att du läser vårt nyhetsbrev! Besök även vår hemsida, där vi informerar om vår öl och aktiviteter på bryggerier. Och följ oss även gärna på Facebook och Instagram.

na-120
Email Marketing Powered by MailPoet