Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 221104


Käraste Närke-älskare,
bara dagar få dagar kvar till…..

Kladdkakans dag 7 november
Liksom tidigare år inbjuder vi till ”Kladdkakans dag” hos oss i provsmakningspuben ”Halva Glaset”! Det finns smarrig kladdkaka med vispgrädde, och till det några goda porteröl av olika styrka och smak. I år erbjuds även en helt ny-tappad Kaggen: ”Skotsk-Kaggen Stormaktsporter 2021”. Vi tror den kommer att sitta ”som hand i box-handske”! Välkomna till Närke Kulturbryggeri på måndag 7/11 kl 16.30–20.00. Fri entré! Ingen föranmälan behövs!

Närke-öl på Systembolaget
Samma dag som vi firar med kladdkaka, den 7/11, släpps tre nya öl (nåväl, två nya och en nygammal) Närke-öl i Systembolagets lokala sortiment, dvs i 10 butiker nära Örebro.
Först o främst: med en belgisk ale uppmärksammar vi att Örebro stad faktiskt har haft ett riktigt kloster, om än på 1400-talet, ”Örebro Klosteröl Dubbel” 6,8 %, som vi upplever som trivsamt lättdrucken och njutbar. Vad kommer du att tycka?
Sedan har vi skapat en ny barleywine, som kommer att ersätta vårt ”? frågetecken”, för en tid i alla fall: ”KXXX Barleywine” 8,2 %, lite lagom ”snofsig”, om du frågar oss? Vad tycks?
Den nygamla är såklart vår vinter-ale ”Gransus” 7 %, en kär återkomling med en sofistikerad touch av granskott. Kommer även som fatöl på några väl utvalda pubar i Örebro och Stockholm. Väl bekomme i höstmörkret!
Den 5 december kommer ovan nämnda ”Skotsk-Kaggen Stormaktsporter 2021” i det lokala sortimentet, tillsammans med årets ”Husings Skogsporter”. Båda går då att beställa via Systembolagets webbutik, även enstaka flaskor.
Glöm nu inte bort att ha koll på ”Pors & Tvärs”, vår pors-ale, som finns på de lokala hyllorna sedan oktober. Det är också en fin vinter-brygd och passar görbra till julbordets alla feta och salta läckerheter.

Svagdricka
Ja, självklart har vi egen svagdricka, men även i år erbjuder vi förbeställning av Hjo Svagdricka i dunk eller stor-flaska. Beställ via e-post ( info@kulturbryggeri.se ) senast 21 november, Hämtas hos oss i bryggeriet fr o m 5 december. Info om priser mm kommer inom kort på vår hemsida under ”Senaste nytt”.

Örebro Öl & Whisky Festival
Sjuttsingen så fort hösten har rusat fram! Snart är det återigen dags för den uppskattade festivalen ”Örebro Öl & Whisky”. Vi på Närke Kulturbryggeri är rustade ”till tänderna” med allt vad vi förmår av god öl just nu, och vi lovar att vi kommer att ha ”Närke Bäver” i år också! Välkommen till vår festival-bar fredag och lördag 25–26 november på Conventum Arena! Köp din festivalbiljett här!

Kära ”närking” – vi är glada att du prenumererar på och läser vår ”flaskpost”. Följ våra förehavanden (korta kommentarer om händelser i bryggeriet samt lite både mer & mindre av varje) på vår Facebook ”Närke kulturbryggeri”!

Välhumlade höst-hälsningar
från oss alla på Närke Kulturbryggeri

PS: Försäljning av folköl och svagdricka som vanligt på lastkajen ons–fre kl 10–15. Ring på klockan!
Oftast kommer vi ihåg att annonsera avvikelser på vår hemsida….!!
PS 2: Berith: ”Jag gillar citationstecken! Och tankstreck!” (Vad menar hon med det där sista…..?)

na-120
Email Marketing Powered by MailPoet