Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 221222


Kära Närke-älskare,
så här da’n före da’n före doppareda’n ser vi tillbaka på….

Öl-året 2022
Som så många andra har även vi känt av efterverkningarna av pandemin. Vi hade nog trott att öl-aktiviteterna skulle ha haft lite bättre fart i år och så här i årets sista skälvande veckor verkar det inte bättre än att det kommer ytterligare en släng av covid. För övrigt är detta inte det enda eländet i världen, som ni vet, men sörj inte – organisera er!
Trots motgångarna kan vi konstatera att vi kämpat på ganska bra ändå! Vi har haft en hel del aktiviteter på bryggeriet (provsmakningspub, öppet hus, Kladdkakans dag, Anna-Kanna osv) och vår verksamhet med ölprovning och bryggerivisning har tagit lite fart igen. Det har också blivit tillfälle till aktiviteter tillsammans med våra kunder, antingen har kunder besökt oss på bryggeriet, eller så har vi deltagit på event med ölprovningar hos våra pub-kunder. Vi har också haft glädjen att anordna fem konserter på vår egen bryggeri-scen.
I början av året installerade vi två nya tankar i brygghuset, som vi sedan dess har jäst många brygder i, framförallt ”Närke Slättöl” och ”näipa”. Just nu jäser en ”InterNationAle” i den ena tanken, som enligt plan kommer till Systembolagets lokala sortiment i början av mars, då tillsammans med en av våra kära ”återkomlingar”, nämligen ”Katalysator Rauchbock”.
Vi deltog på ett antal ölfestivaler under året också, förstås, och särskilt roligt var det att Borefts Beer Festival hos Brouwerij de Molen i Nederländerna kunde genomföras igen.

Öl-året 2023, då?
Ja, det är ju som att spana in i en kristall-kula – dimmorna ligger täta, man kan absolut inte veta vad det nya året har i beredskap, varken av fram- eller motgångar. Om man får önska sig något av Öl-Tomten så står en differentierad alkoholskatt övers på listan, därefter kommer gårdsförsäljning.
Men en sak är säker: vi kommer att fira 20-årsjubileum! Än är ju ingenting helt klart (kristallkulan, ni vet!) men undan för undan kommer vi att fira att vi nu har ”hållit på” med ölbryggning i hela 20 år! Så, som vi brukar säga: mer info kommer! Vilken dag som helst!

Till dess, kära ”närking” – är vi glada att du prenumererar på och läser vår ”flaskpost”. Vi hoppas att du vill fortsätta följa oss, tex på Facebook ”Närke kulturbryggeri” (med gement/litet ”k”! – någon annan har skapat en liknande sida….) och vi välkomnar dig även till våra aktiviteter under året!

En riktigt god jul-öl och ett gott nytt öl-år
från oss alla på Närke Kulturbryggeri
na-120
Email Marketing Powered by MailPoet