Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 230129


Kära Närke-älskare,
här kommer första nyhetsbrevet under vårt jubileums-år 2023. Närke Kulturbryggeri startade formellt i mars 2003. Tänk, 20 år vid bryggpannan – vem hade kunnat förutspå det? Men nu är vi här…. januari är redan så gott som slut och vi planerar för många trevliga ölhändelser under året, bl a en ölfestival med mycket god öl! Just nu kan vi inte berätta så värst mycket mer om det, faktiskt, men mer info kommer undan för undan, var så säkra.

Provsmakningspuben ”Halva Glaset”….
….håller numer öppet på tisdagar 16.30–18.30 (minst). Där erbjuds provsmakning à 15 cl av vår olika öl-sorter. Avvikande öppettider kan förekomma. T ex håller puben stängt nu på tisdag 31/1. Välkommen åter tisdag 7/2, då vi också firar….

…Tankens dag!
Vad har man i sina tankar? Ja, naturligtvis åsyftas med denna dag våra hjärnors aktivitet, t ex med att skapa ett gott liv åt oss alla på jordens yta, inklusive för kommande generationer! Men – och det säger vi på fullaste allvar – vi tror att det vi har i våra tankar (dvs ÖL) kommer att kunna rädda världen på sikt!! Vi vet inte riktigt i skrivande stund på vilket sätt detta kan komma att ske…. men vi tror’t! Därför firar vi vår egen ”Tankens dag” med att provsmaka direkt ur några intressanta lagertankar. Intresserad? Välkommen 7/2 från kl 16.30!!

Ölprovningar och ölmiddagar
- Lördagen den 4 februari anordnar Bishop’s Arms i Örebro en ölprovning, där vi presenterar fem olika sorters Stormaktsporter, bl a flera olika ekfats-lagringar. Anmäl dig till eventet (”händelsen”) här.
- Onsdagen den 8 februari anordnar Örebro Ölhall en bryggarmiddag, där vi deltar i tillagning av en måltid, där öl ingår som tongivande ingrediens. Anmäl dig till middagen här.
- Torsdagen den 2 mars håller Berith Karlsson (Närke Kulturbryggeri) och Karin Palolampi (Bishop’s ledningsgrupp) ölprovning för tjejer på Bishop’s Arms i Jönköping.
- Lördagen den 8 mars håller de en liknande ölprovning på Bishop’s Arms i Eskilstuna.
- Och lördagen den 11 mars anordnar puben Akkurat i Stockholm en ölprovning med Närke-öl.

Konserter på Närke Kulturbryggeri – om allt faller på plats:
- Fredag 24 februari – Bagari-Hays Project, brukar beskrivas som ”musik för hjärta och hjärna” – inspiration från folkmusik, country, rock/pop och buss – bådar gott!.
- Lördag 29 april – Majornas 3:dje Rote, Göteborgare med många strängar på sin lyra.
Mer info och länkar till biljetter till båda konserterna kommer inom mycket kort.

Ölfestivaler mm
- Fre-lör 31/3–1/4 deltar Närke Kulturbryggeri på 10-årsjubilerande ölfestivalen i Växjö.
- Lördag 13/5 deltar vi på ölfestival på mysiga Haket i Göteborg.
- I pingst (exakt datum ännu ej helt klart, men mer info kommer, vilken dag som helst…) är Närke Kulturbryggeri inbjudna till Bishop’s Arms Gustav Adolfs torg i Malmö, där vi med alla våra muskler ska försöka erbjuda 20 olika sorters öl på tap/cask/självrunnet! Detta naturligtvis med anledning av vårt 2-årsjubileum, och för att vi älskar Bishop’s Gustav Adolf!!! Mer info kommer, var så säkra!!
- I juni (datum ej ännu helt klart) deltar Närke Kulturbryggeri på ölfestival i Tjolöholm, utanför Kungsbacka. Kommer såklart mer info om detta också!

Närke-ÖL på Systembolaget
Ett par älskade ”återkomlingar” dyker upp i Systembolagets lokala sortiment den 6/2:
- Dubh Linn Stout (4,4 %), en smakrik stout för att (bl a!) fira S:t Patrick’s Day och
- Märzen (6%), en smakrik lager enligt konstens alla regler, långlagrad och självklarad.
Därefter (kan vi redan nu avslöja) kommer den 6/3:
- Katalysator Rauchbock (8,5 %), en mysigt fyllig, smakrik och lagom rökig bocköl (lager) och
- InterNationAle (6,5), en IPA och samtidigt en ”independent pale ale” med humle från hela världen.

Jazz-älskare?
Ja, jazz kan ju vara både strikt traditionell och från början av 1900-talet samt helt fritt nyskapande och med inspiration från många andra musik-genrer. Gruppen träffas på bryggeriet en handfull gånger om året, numer på onsdagskvällar. Intresserad? Anmäl dig till gruppens sammankallande Jan-Åke Siljeström via e-post jan.siljestrom@bredband.net
Kära närkingar – tusen tack för att ni prenumererar på och läser vårt nyhetsbrev. Vi hoppas att vi ses på några av de många event (”händelser” heter det ju på närkingska….) som vi kommer att anordna och delta på under vårt jubileums-år! Ta hand om er, allesamman!

Många blöt-vinter-hälsningar från
oss alla på Närke Kulturbryggeri

na-120
Email Marketing Powered by MailPoet