Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 230208


Kära Närke-älskare,
tänk att det alltid ska bli någon felskrivning i nyhetsbrevet…!! Här kommer några rättelser och några nya meddelanden.

Viktiga rättelser....
I förra nyhetsbrevet stod att Närke Kulturbryggeri firar 2-årsjubileum…. 20 år ska det vara!
Och ”Majornas 3-dje Rote” kommer till vår scen fredagen den 21 april och inget annat!

…och några nya meddelanden!

Trevliga ölprovningar
I lördags hade vi den stora glädjen att kunna hålla en unik Stormaktsporter-provning på Bishop’s Arms i Örebro. Det var ett intressant tillfälle för både publik och oss bryggare och blev (tycker vi själva) en mycket trevlig tillställning. Deltagarna på ölprovningen var intresserade och uppskattande och gjorde många personliga kommentarer om doft, smak och upplevelsen av fem olika Stormaktsporter. Se bilder på vår Facebook (Närke kulturbryggeri - jo, det ska vara gement/”litet” k, men bara på Facebook! – andra sidor med liknande namn är inte våra!) Särskilt tack till Cornelia på Bishop’s Arm för genomförandet! Och till barchefen Michelle, såklart, för beställningen!!

Jaha, och sedan rullar vi raskt vidare i ölets underbara värld! Redan ikväll, onsdag 8 februari, arrangerar Örebro Ölhall en bryggarmiddag (”Brewers Dinner”) på temat ”Öl & mat”. Då erbjuds en måltid där vår ”Dubh Linn Stout” ingår i receptet. Kanske rent av att bryggar-Jörgen får hjälpa till i köket! Jörgens matlådor är altid snofsigast på luncherna i bryggeriet!! Välkomna till Örebro Öhall ikväll kl 18.00! (Kortaste framförhållningen i världshistorien!)
OBS! Boka gärna bord! ….kanske finns ännu några platser kvar. Annars går det bra att besöka Örebro Ölhall även andra dagar, det kommer nog att finnas flera Närke-öl på fat att välja bland även under resten av veckan.

Vårens konserter
Med stor glädje välkomnar vi ”The Bagari-Hayes Project” till bryggeriet fredagen den 24 februari. Det är också kort framförhållning, vi vet, därför hoppas vi att många nu går in på Tickster och bokar biljett på direkten (läggs upp ikväll!). Detta är ju ett uppskattat gäng dedikerade musik-skapare, så varför riskera att missa denna spelning!? Vi öppnar kl 18 och kan välkomna max 90 personer i publiken. Konsert kl 19.30 och då får vi njuta av musik för ”hjärta och hjärna”. Mer info (strax!) på vår hemsida.

Därefter, men inte förrän fredagen den 21 april, är det dags för nästa konsert. Då gästas vi av göteborgarna i ”Majornas 3:dje Rote”, och minsann, kära närkingar, då är det stor risk att vi får sätta lapp på dörren. Gruppen har gästat oss förut, vid två mycket välbesökta tillfällen, så vi kan bara säga: ”Missa inte”! VI öppnar kl 18.00 som vanligt, konsert kl 19.30 i två set. Biljetter redan nu på Tickster. Mer info (strax!) på vår hemsida.

Leveranser på gång
Denna vecka fyller vi på öl-förrådet hos våra kunder i Stockhoms-området, och nästa vecka är det Östergötlands tur. Kort därefter sänder vi Närke-öl söderut, främst till Malmö (Bishop’s Arms Gustav Adolfs torg) och Helsingborg (åter-ny-öppnade Bishop’s Mollberg). Vi är jätteglada över att både gamla och nya kunder beställer olika öl från oss, både på fat och flaska. Kanske framförallt är vi glada över det ökande antalet pubar som erbjuder öl på cask. Traditionell cask innebär att ölet fått jäsa klart i själva serverings-fatet, och den naturligt bildade kolsyran bidrar till en mjuk och mild smakupplevelse. Nästa nya cask-kund kommer att bli ”Trivs” i Gävle, som får sin första leverans i början av mars (om allt går som planerat…!!) Super-tack för beställningen, ”Trivs”!

En någorlunda uppdaterad lista över ”Här finns vår öl” finns på vår hemsida. Kolla där om din favoritpub har beställt Närke-öl! Om ej – berätta att vi gärna levererar till fler pubar och restauranger, inte bara i närområdet kring Örebro. Långväga pubar? …ja, då får vi klura ut något smidigt sätt att leverera, men det brukar ofta lösa sig till slut, bara man har tålamod! Skål, närkingar på hemmaplan och i förskingringen!

Slutligen…
…tusen tack till er alla som besökte oss på den ”nya” bemärkelsedagen ”Tankens dag” igår!
Vi har ju lite skämtsamt, men ändå på fullt allvar, valt att tänka på ”tanken” som ”öl-tanken”, dvs en tank där vår öl ligger och mognar i väntan på buteljering, fat-fyllning och upp-drickning.

Men ”Tankens dag” är faktiskt också på fullaste allvar en existerande ideell förening vars grundtanke är att visa på olika vägar hur våra tankar kan påverka vårt liv och mående. Sök på nätet! Föreningen ”Tankens dag” arrangerar bla a föredrag som sprider erfarenheter och verktyg för att främja glädje, kunskap och goda tankar.

Med denna bakgrund har vi alltså inrättat vår egen ”Tankens dag” och eftersom vi har ”öl i våra tankar” vill vi sätta fokus på hantverksöl och kvalitet, samtidigt som vi faktiskt är övertygade om ölets goda inverkan på oss människor. Vikten av att sitta ned, ta det lugnt och tillsammans med goda vänner dryfta funderingar och idéer samtidigt som man njuter av en god öl kan inte nog understrykas. ”Saliga äro de som sätter sig” (Roy Andersson). ”Sätt dig ner och ta en öl!” (Närke Kulturbryggeri). Vår senaste fundering: ”Vi tror att öl kommer att rädda vår värld. Vi vet inte riktigt på vilket sätt detta kommer att ske, men vi tror’t”!

Kära närkingar – tack för att ni prenumererar på och läser vårt nyhetsbrev. Drick god öl, måttliga mängder är ju allra bäst! Ta hand om er och era familjer och vänner! Vi ses!

Vi–går–mot–ljusare–tider–hälsningar
från oss alla på Närke Kulturbryggeri

PS: OBS! Vi har inte längre någon telefonsvarare till vår ”vanliga” telefon (019-333482). Kontakta oss istället via mäjl (info@kulturbryggeri.se) så återkopplar vi snarast möjligt.
na-120
Email Marketing Powered by MailPoet