Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 220905


Kära Närke-älskare,
på hemmaplan och borta…..

”Trälig måndag”….
….kommer att ersättas av ”Trist tisdag” under hösten, ända fram till jul, faktiskt. Sista ”Trälig måndag” för i år är 5/9, sedan blir det alltså ”Trist tisdag”, med samma öppettider,16.30–18.30 minst. Se vår hemsida för ev tillfälliga ändringar. Hjärtligt välkomna!

Ölprovning i Stockholm
Nu på lördag den 10 september kommer Närkes Berith Karlsson och Oppigårds Sylvia Falkeström att hålla en gemensam ölprovning på Lådan i Stockholm. Lådan beskriver sig själva som ”en modern amerikansk ölhall eller en bryggpub utan eget bryggeri, där de istället roterar 20 fatkranar med den finaste svenska oberoende bärsen de kan hitta”. Vi detta tillfälle presenterar Närke Kulturbryggeri 10 fatöl och Oppigårds bryggeri lika många! Vi erbjuder också en särskild ölprovning på eftermiddagen kl 14.30–16 (boka gärna, begränsat antal platser) och därefter hänger vi kvar i baren för mer mingel och möten.
Välkomna, säger Lådan och ”Beer Ladies”, dvs Berith och Sylvia, som också har sällskap av dottern Beulah Falkeström.

Oktoberfest i Örebro
En äkta oktoberfest hålls i september, och så sker även på Conventum Arena i Örebro den 23 september, där Oktoberfesten öppnar portarna kl 16.00. På plats finns fem bryggerier från trakten och Närke Kulturbryggeri är sjävklart med i startfältet. God öl i kombination med typisk tysk festival-mat, ja det blir nog alldeles perfekt! Boka biljett här.

Kanelbullekladdkakans dag 4 oktober
Ny anledning att fira med läckert bakverk till öl! Vad sägs om kanelbullekladdkaka och barley wine? Vällommen att prova denna nya kombo i bryggeripuben. Vi öppnar kl 16.30 och stänger tidigast kl 20. (7 nov firar vi som vanligt ”Kladdkakans dag” med porter).

Great Swedish Beer Festival
Fredag–lördag 28–29 oktober, samlas Närke Kulturbryggeri & ytterligare 99 (!) svenska bryggerier i Slakthuset i Malmö, på Sveriges största festival för hantverksöl! Skynda och köp biljett här!

Kära ”närking” – Tusen tack för att du prenumererar på och läser vårt nyhetsbrev. Håll dig extra uppdaterad med aktuell Närke-information via vår hemsida!

Humliga höst-hälsningar
från oss alla på Närke Kulturbryggeri

PS: Till vår stora glädje återuppstår den fantastiska ölfestivalen ”Borefts Beer Festival” i år, efter två års pandemi-paus, så nu håller vi tummarna för att inga nya restriktioner införs. Ses vi i Bodegraven i Nederländerna?
na-120
Email Marketing Powered by MailPoet