Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 230821


Kära Närke-älskare,
nu är det äntligen dags! På lördag smäller det! Då slår vi upp portarna för vår efterlängtade ölfestival! 20-årsjubileum med Närke Kulturbryggeri! Det blir öltält, foodtruck, musik, tävling, ölbok mm. Sanna Lindberg, känd ölskribent, kommer och presenterar sin bok "Den nya ölkulturen".
I tältet bygger vi en rejäl lång-bar, där bryggarna från sju bryggerier serverar minst 30 olika öl. Det är bryggerier som Närke haft kontakt med genom åren, på lite olika sätt, men alltid med öppenhet och stor glädje!
Bryggerierna är: Oppigårds Bryggeri, Hjo ÖL, Qvänum Mat & Malt, APEX, Omnipollo, Sundbytunet (Norge) samt Brouwerij de Molen (Nederländerna). Och så Närke Kulturbryggeri, förstås.
Kanske är det på plats med en lite mer ingående presentation av våra goda vänner:
Oppigårds Bryggeri är jämngammalt med Närke, bara lite större, och vi har haft kontakt ända sedan starten. Vi vill tro att vi har haft ömsesidig nytta av varandra! Björn och Sylvia, så hjärtliga! Hjo ÖL är lite yngre, men har på ett särskilt sätt del i anor från 1926, då ett fint svagdrickabryggeri startades i Hjo. Hjo ÖL driver också en mycket trevlig bryggeripub, 10:an, vägg i vägg med nya bryggeriet. Ovänum Mat & Malt, firar 20 år om ett par år, ”real Västergötland”, äkta hantverk. Och destilleri! APEX, tack och lov inflyttade till Örebro. Nu när de finns tvärs över motorvägen kanske vi får tätare kontakt!? Omnipollo, en lång kontakt, men intensivare på sistone, då de startade bryggeri i ”Kyrkan” i Sundbyberg. Vad månne bliva av detta? Sundbytunet, ja vad ska man säga, en av våra allra allra allra bästa bryggarkollegor. I vått och torrt! Älskar dig, Frank! Brouwerij de Molen, nästan jämngamla med Närke. Började lika smått som vi, men växte fortare. Tusen tack till grundaren Menno, numer ”pensionär”, som alltid stöttat oss. Anordnar förresten bästa ölfestivalen i Europa! (näst SMÖF i Söderbärke, som de faktiskt hämtat en hel del inspiration från).
Så ja, ja vad ska man säga mer? Än att det är skönt att ha vänner!! Och att få vara en!

Mer i höst?
Ja, såklart! Närke kommer att kuska runt på några festivaler även i höst:
22–23 september: Borefts Beer Festival hos Brouwerij de Molen i Nederländerna.
28 september: Närke gästar oktoberfesten på Omnipollos Kyrka i Sundbyberg. Festligheterna där pågår dock hela veckan!!
21 oktober: Great Swedish Beer Festival i Malmö.
18 november: ÖreBrewFest. I Örebro!!

Ja, så blir det förstås en del aktiviteter på ”Halva Glaset” också, t ex Kladdkakans dag (alltid 7 november) och Anna-Kanna (alltid 9 december), och förmodligen lite mer då och då, samt såklart ”vanliga” träliga tisdagar på ”Halva Glaset”. Håll koll på vår hemsida. Och på Systembolagets också, för den delen! Det kommer ju ny och nygammal Närke-öl mest varje månad. Hej och hå!

Kära närking! ….dvs alla som gillar vår öl! – tack för att du prenumererar på och läser nyhetsbrevet!!! Vi här på bryggeriet hoppas att vi får se många av er nu på lördag på vår festival. Biljettförsäljningen rullar på, men ännu finns biljetter kvar. Vi hoppas att vi inte kommer att ”regna bort”. Kanske är väderleksrapporten lika felaktig inför helgen, som den varit många gånger tidigare i sommar….:!!!!! Ha ha!

Många festival-snurriga hälsningar
från oss alla på Närke Kulturbryggeri

na-120
Email Marketing Powered by MailPoet