Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 231106


Kära Närke-älskare,
då har det äntligen blivit dags för ett nyhetsbrev igen! Det är faktiskt flera månader sedan förra flaskposten. Vi brukar säga att nyhetsbreven kommer med mer eller mindre ojämna mellanrum och denna gång blev det ju verkligen så.
Kanske var vi helt uttömda på all kraft och energi efter vår ölfestival i augusti, men tjoho så kul det var att genomföra detta 20-årsjubileum! Återigen stort tack till alla som bidrog till den supertrevliga stämningen i spöregnet: gäster, kollegor, volontärer, familj och vänner.
Efter festivalen har vi fått såååå många positiva kommentarer och uttalade förhoppningar om att vi väl ska fortsätta med egna ölfestivaler. Men – ännu har vi inte bestämt oss för om vi kommer att göra det, vi får se, helt enkelt. Men en sak är säker: vi kommer alltid att anordna olika sorters sammankomster för att sätta fokus på öl och ölkultur!!!!
Så därför: Hjärtligt välkomna till….

Kladdkakans dag!
Redan i morgon, tisdagen den 7/11, är det nämligen dags att uppmärksamma denna underbara dag! Vi firar som vanligt med hemlagad kladdkaka och många olika sorters porter och stout, bl a den senaste ”Råg-Kaggen Agitator Stormaktsporter 2022”.
Välkomna till bryggeriet & provsmakningspuben ”Halva Glaset”. Vi håller öppet fr kl 16.30 till framåt 20.00-tiden.

Anna-Kanna den 9 december
Julölet ska vara klart och lutfisken ska läggas i blöt denna dag. Ja, lutfisken ansvarar vi inte för, men väl för ölet. Vi inbjuder som traditionen bjuder till provsmakning av vinterns brygder. Välkommen till ”Halva Glaset” kl 15-20.

Ölprovningar i höst
- På Bishop’s Arms i Eskilstuna, den 16 november med start klockan 19, presenterar vi flera Stormaktsporter av olika ålder och lagring tillsammans med små tilltugg som förhöjer upplevelsen. Se info på facebook. Biljett på tickster.com – ”Legenden om Stormaktsportern”. På kran i Bishop-baren denna kväll några olika Närke-nyheter.
- Sällskapet ”Humlekottens Vänner” inbjuder till digital ölprovning med Närke Kulturbryggeri och Oppigårds Bryggeri fredagen den 17 november kl 19.00. Se mer info på facebook.

Ölfestivaler i höst
- ÖreBrewFest återuppstår den 18 november. Då fylls Folkets Hus på Järnvägsgatan i Örebro av god öl från flera av jordens hörn. Självklart deltar Närke Kulturbryggeri. Info och biljetter på orebrewfest.com
- 9 december i Borlänge: Närke Kulturbryggeri deltar på ”Beerstock Black 2023”, legendarisk ölfestival på Hotell Gustav Vasa. Mer info på facebook. Biljetter på tickster.com

Konserter i höst
- Lördagen den 25 november gästas vi av "Norrefalk och Norrefalk", far och son som presenterar egna arr på favoritlåtar. Slagverk och gitarrer. Biljett redan nu på tickster.com Mer info om mat mm kommer på vår hemsida www.kulturbryggeri.se
- Lördagen den 16 december kommer "T-Blues Sweden" tillbaka. Då gäller det att hålla i hatten!!! Biljetter kommer inom kort att finnas på tickster.com

”Halva Glaset”
Populära provsmakningspuben ”Halva Glaset” håller öppet på tisdagar kl 16.30–18.30 t o m 21 december. Därefter är det dags för vinter-dvala. Vi öppnar igen efter jul- och nyårshelgerna. Välkommen åter tisdagen den 9 januari.

Kära närking! ….dvs alla som gillar vårö l! – tack för att du prenumererar på och läser vårt nyhetsbrev! Hör gärna av dig om det är något särskilt du vill läsa om. De är nämligen inte alltid vi får med allt i ”flaskposten”.

Många mörka och goda ölhälsningar
från oss alla på Närke Kulturbryggeri

PS: Idag släpps årets ”Gransus” på Systembolaget, som vanligt i det lokala sortimentet i Örebro, Kumla, Hallsberg, Fjugesta, Nora och Lindesberg. Den går, liksom alla andra lokala Närke-öl, att beställa till Systembolagsbutiker och -ombud i hela vårt vackra avlånga land, även styckevis. God jul! ...eller nå't!
na-120
Email Marketing Powered by MailPoet