Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början

Flaskpost – Närke Kulturbryggeri-info 230619


Kära Närke-älskare,
det är sååå länge sedan nu, som det kom ett nyhetsbrev från oss på bryggeriet, så nu är det verkligen dags för lite uppdatering. Våren har varit intensiv med många aktiviteter. Senast nu i helgen deltog vi i 20-årsfirandet hos våra goda vänner på Oppigårds Bryggeri, där vi och en handfull kollegor också serverade vår egen öl till den 1000-hövdade festival-publiken.
Vi har också haft glädjen att leverera vår öl till flera nya kunder under våren. I Örebro finns numer Närke-öl hos Skjulet (på Stallbacken) och Restaurang Sense of Taste (Köpmangatan 3). Några leveranser har gått till Trivs Pub & Restaurang i Gävle och vår nya folköl ”I3 och en halv” har levererats till Amiralsgatans Speceributik i Malmö. Flera ”sommar-kunder” har åter Närke-öl i sitt sortiment: Hamnkrogen (vid Örebro småbåtshamn), M/S Lagerbjelke (i Svartån och på Hjälmaren!), Satin (mitt på Stortorget i Örebro) samt Sjökrogen (vid hamnen i Askersund), för att nämna några. Tusen tack till alla nya – och gamla! – kunder för fina beställningar! Vi hoppas era gäster uppskattar vår öl!

Vad händer under sommaren?
Träliga tisdagar med provsmakningspuben ”Halva Glaset” håller stängt fr o m nu fram till september, med undantag av en handfull ”ovanliga onsdagar” i juli. Se sommarens öppettider på vår hemsida.
Istället blir det några extra tillställningar lite då och då, med start redan i morgon 20 juni, då vi serverar vår öl vid Stora Hjortstorps gård, där Midsommarjoggen går av stapeln kl 18.00. Vi finns på plats från kl 16 ca, och välkomnar både joggare och andra gäster! Se program här.
Tisdagen den 27 juni finns Närke Kulturbryggeri på Djurgården i Stockholm, på Ölbryggan hos Spritmuseum. Där arrangeras ”Sveriges Längsta Ölfestival” – från vår, över sommar, till höst, från maj till september. Mer info här.
Lördagen den 1 juli deltar vi återigen på Uppsala Craft Beer Festival hos Uppsala Brygghus. Biljetter och mer information finner du här.
Lördagen den 22 juli åker vi till Söderbärke med vår öl, där den serveras i puben hos ”Malte – Söderbärke Ölvänner”, under by-festen ”Möljan”. Puben ligger i Folkets hus i Söderbärke. Och denna dag kan inte bara Malte-medlemmar komma, utan även allmänheten är inbjuden!
”Ovanliga onsdagar” med provsmakningspuben ”Halva Glaset” blir det 19/7, 26/7, 3/8 (då vi firar Internationella IPA-dagen – en dag för tidigt) samt 9/8. Alltid kl 16.30–18.30. Därefter tar vi paus med "Halva Glaset", till den 5 september. Se sommarens öppettider på vår hemsida.
Lördagen den 26/8 går vår 20-års jubileums-festival av stapeln. Då förvandlas parkeringen vid bryggeriet till en stor biergarten med ölbarer, öltält och foodtrucks. Festivalens öppettider är 11.30–16 (första passet) och 17–21.30 (andra passet). Biljetter kommer inom kort på Tickster. Detaljerad och kompletterande information kommer då också på vår hemsida samt i extra nyhetsbrev.

Och i höst?
- 22–23 september deltar Närke traditionsenligt på "Borefts Beer Festival" i Nederländerna.
- 21 oktober: Närke Kulturbryggeri åker till Malmö och "Great Swedish Beer Festival".
- 18 november: "Örebrew-Fest" återuppstår! Närke Kulturbryggeri är där!

Folköl till midsommarfesten!?
Vi har två folköl i lager, som passar fint i sommarvärmen. Det är ”I3 och en halv” (fin till mat) och ”Jolners Dricka” (fin till dessert, särskilt jordgubbstårta, på fullt allvar, alltså….!) Båda 20 kr/st. Försäljnig på lastkajen, öppet denna vecka onsdag kl 10–18 (!) samt torsdag kl 10–13. Välkomna!

Närke-ÖL på Systembolaget
Den 3 juli kommer två tillfälliga Närke-öl upp på hyllorna i Systembolagets butiker lokalt (Örebro, Kumla, Hallsberg, Askersund, Fjugesta, Nora och Lindesberg). Det går då också att beställa dem via Systembolagets web-butik till alla butiker och ombud i hela landet, även styckevis.
- Victoria Best Bitter (4,5 %), engelsk ale.
- Bergkällan Golden Ale (5,5 %), ljus ale.
Och ännu finns lite kvar av några öl från vårens tidigare lanseringar hos Systembolaget:
Maibock (7,5 %), lager; Kräcklinge K (5 %), en ale i kölsch-stil; Svinbergets IPA (6,7 %); och Saison (7,9 %), belgisk ale.

Ja, det var väl det hela…..
…men säkerligen har vi glömt något som vanligt…. kan passa på att be om förståelse i förväg…. man får vara glad att vi inte har jordbävningar och översvämningar att oroa oss för….. och inget krig….

Kära närking! ...dvs du som gillar öl från Närke-Kulturbryggeri – tack för att du prenumererar på och läser vårt nyhetsbrev!! Berätta gärna om bryggeriet för vänner och bekanta! Kanske vill de också beställa flaskposten till sin e-brevlåda! Och hör av dig om du har något på öl-hjärtat!

Glad midsommar med god öl & mat – utan skogsbränder
från oss alla på Närke Kulturbryggeri

na-120
Email Marketing Powered by MailPoet