2011-12-09

DECEMBER – JULEN STÅR FÖR DÖRREN! Allaredan! I år igen!

(Men knuffa undan den snabbt, då, så att man kan fly vinterkylan och träda in i stugvärmen!!!!)

Jul, ja! Vi gör ju som bekant inget julöl, egentligen, vi är ju inte så speciellt religiösa av oss. Dock vill vi gärna bidra till att hålla urgamla tusen-och-tusen-åriga traditioner vid liv och seden att ”dricka jul” är ju långt äldre än kristendomen i vårt land. Vi ”firar” denna tid med ett kôl-innerligt-svart vinteröl, en porter/stout som är så pass alkoholsvag att man kan pimpla ett par rejäla glas utan att bli alltför uppkäftig! :-)

…OCH IDAG ÄR DET FAKTISKT ANNA-KANNA – Dagen då traditionen påbjuder att julölet ska vara färdigt!

Vårt vinteröl, Närke Vintermörker, är färdigt sedan en tid tillbaka och kan hittills endast avnjutas i Örebro, på Bishop’s Arms (där man för övrigt numer ALLTID serverar två olika Närke-öl från fat! Till stor glädje för öl-publiken! Och oss själva!). Eftersom vi är ”snärjda” av utvecklingsarbete m m har vi för tillfället aningens svårt att planera och genomföra arbetet ”som vanligt”. Detta betyder bl a att vi har svårt att hinna leverera, men som de sanna närkingar vi är så gör vi så gott vi kan! Kanhända att vi hinner iväg på någon liten extra leverans-resa innan julefriden slår in dörren!

Vi ”firar” Anna-kanna ikväll hos en av våra kunder i Örebro: nyöppnade Stora Örebro på Stortorget. Det är Lilla Örebro som inviger en större bar och restaurang intill sin ”gamla” ”lilla” pub & restaurang. Självklart finns Närke-öl i kranarna, både Örebro Bitter och nyskapade ”storastörst”, en american pale ale med attityd! Välkomna att fira premiären med Stora Örebro! Öppet idag fredag och i morgon lördag, båda dagarna från 18.00.

LEVERANSER

ÖREBRO
Bishop’s Arms (Drottninggatan 1): Örebro Bitter 5,9 %, Hej! Jag heter Hampus 5,6 % och Närke Vintermörker 4,4 %.
Lilla & Stora Örebro (Köpmangatan 10): Örebro Bitter 5,9 % och storastörst 5 %.
Stadsträdgården (Floragatan 1): Örebro Bitter 5,9 %.

KARLSKOGA
Woody’s Pub (Fabriksgatan 8): Örebro Bitter 5,9 % och Närke Vintermörker 4,4 %.

Höst-hostiga snö-snuviga hälsningar från
Håge, Berith, Rolf, Pyrre och Christoffer

PS: Vi ska fira vinter-vilo-periodens början med att avnjuta ett trevligt jul-bord också, och självklart väljer vi ett etablissemang, där vi kan skåla i egen öl: Stadsträdgården! Under våren arrangeras flera musik-evenemang i Växthuset i Stadsträdgården, och vi hoppas såklart att det rinner Närke-öl i kranarna då igen!

Publicerad 9 december, 2011