2012-05-20

FÖRST OCH FRÄMST…….
….jaaaa, hörni, vad ska man säga, mer än att ibland klarar man sig undan med blotta förskräckelsen! Vi lämnar ordet direkt till Christoffer:

”Den 10:e maj stod det på na.se att en man i 30 års-åldern brännskadades på Närke Kulturbryggeri. Denne man var jag, Christoffer Mathiasson, bryggare sedan några år tillbaka på Närke. Allt gick mycket snabbt men det som hände var att en lucka på en kokare hoppade åt sidan och började spruta ut nästan kokande vört. Detta fick jag på mig och brände mig på höger arm (första gradens brännskada) och på vänster fot (andra gradens brännskada). Efter några timmars vistelse på USÖ fick jag åka hem. Jag mår efter omständigheterna bra och håller humöret uppe! Jag är mycket glad över att det inte blev värre! Nu väntar en period av läkning och vila. Jag vill passa på och tacka alla som hört av sig och frågat hur jag mår, erbjudit sig att hjälpa till och varit allmänt stöttande! Detta har varit mycket uppskattat!”

Som chef och ansvarig kan man faktiskt få ont i magen för mindre! Vi är alla jätteledsna för Christoffers skull, även om det kunde ha varit mycket värre. Den oro och sympati som många människor uttryckt till oss, sedan artikeln publicerades, är vi mycket tacksamma för. Vi är glada att Christoffer är på bättringsvägen. I fredags var han på besök och satt och fikade med oss i brygghuset. Men än får han inte stödja på foten, och det dröjer nog ett tag tills han kan ha på sig skyddsskorna! Men det finns ju andra arbetsuppgifter än ölbryggning i ett bryggeri också……

SEKUNDÄRT, DÅ?

Ja, det händer ju en del trevliga saker i bryggeriet också. I fredags var det återigen dags för fatfyllning och leverans av specialbrygden ”storastörst”, som serveras på Lilla Örebro och Stora Örebro. Det är bara ett problem med detta öl: det dricks fortare än det bryggs!!! :-)

Förra lördagen firade vi ”Småbryggeriernas dag” med öppet hus och provsmakning av öl. Det kom ca 130 besökare som provade tre olika sorters öl och gick på husesyn i bryggeriet. Det händer lite i vårt hus, t ex har vi byggt ihop tre mindre lokaler till ett större maltförråd. Det såg så himla stort ut, men det blev helt fullt när vi lastade in en leverans av malt…… hmmm.

Vi kan också rapportera att det var en mycket trevlig och välbesökt ölfestival på Haandbryggeriet i Drammen 4-5 maj. Det var totalt 12 bryggerier från Norge, Sverige, England, Belgien och Nederländerna. Våra goda kollegor från Nynäshamns Ångbryggeri deltog också. Vi har ännu inte fått veta exakt hur många som besökte festivalen, men det var ganska fullt i Haandbryggeriets brygghus. Vårt och Haandbryggeriets gemensamma öl ”Unionöl” serverades för första gången på festivalen. Vi kommer att få oss tillsända en del av brygden vid ett senare tillfälle, så det blir möjligt att smaka ölet i Sverige också.
Info inför festivalen finns på http://www.haandbryggeriet.net/Festival2012.html
Förmodligen kommer det någon liten rapport här senare, men redan nu kan man se bild på laguppställningen vid bryggningen av Unionölet.

OCH VAD HÄNDER HÄRNÄST?

Det är lite svårt att hålla sig ajour med planeringen, när Christoffer inte är här och håller ordning på arbetsuppgifterna. Men en sak vet vi, och det är att vi har Metallsvenskan framför oss. Den går av stapeln 25-26 maj på Örnsro IP i Örebro. Vad nu då! Vad har detta med Närke Kulturbryggeri att göra? Jo, vi har bryggt 500 liter ”Hårdrocksale” som ska släcka törsten på ölälskande besökare. Och det lär vara ”först till kran” som gäller, för vi tror att det kommer att säga ”sluuurrrrrp”!
Se video här: http://metallsvenskan.com/2012/?page_id=2

Många maj-mysiga utesittar-öl-hälsningar från
oss alla på Närke Kulturbryggeri

PS: Det var så många som 1529 personer som besökte ölfestivalen ”Stora öl – små bryggerier” på Malmö Brygghus 20-21 april! Vi som trodde att det ”bara” var 1200. Glädjande! Ölälskarna ökar i antal!!!

Publicerad 20 maj, 2012