Beställa Hjo Svagdricka till jul!?

Ja, förlåt att vi tjatar om detta med svagdricka hela tiden, men det är ju det där med kampanjen, ni vet (se nedan), så må den kastade snöbollen bli en lavin, en flodvåg av svagdricka, som sköljer över oss, särskilt i juletider, då vi annars frestas av storindustrins hårdmarknadsförda socker-blask……

Beställning av svagdricka är möjlig fram till den 20 november.
Avhämtning hos Närke Kulturbryggeri i början av december.

Flaska: 2 liter (65 kr), 3 liter (75 kr) eller 5 liter (140 kr). Retur-/utbytesflaska/-or är ett krav! Alternativ: dunk 2,5 liter (70 kr) eller 5 liter (125 kr).

Mäjla din beställning till info@kulturbryggeri.se

 

Kampanjen ”Rädda den svenska svagdrickan”!

För ett antal år sedan, 2012 närmare bestämt, kastades i ett vintrigt Söderbärke den första snöbollen i en fantastisk kampanj – ”Rädda den svenska svagdrickan”. Tänk, så fint det vore om kampanjens mål kunde bli verklighet: restauranger och pubar har svagdricka i sitt sortiment; man kan beställa ”en stor svagdricka” på puben; mat- och dryckestidningar har svagdricka-reportage; svagdricka på nobelmiddagen; svagdricka-bloggar; en nationell svagdrickans dag; regeringen representerar med svagdricka; mm mm.

Svagdricka är en traditionell svensk öl, mörk och söt, med låg alkoholhalt – genuin svensk öl-kultur! ”Dricka” är faktiskt det gamla nordiska namnet för öl! (…som i Gotlandsdricka t ex). Vi på Närke Kulturbryggeri brygger vår egen svagdricka minst en gång om året, ibland fler. Vi gör vår dricka lite mindre söt än brukligt, och med lite mer humle. Den är därmed lite ”öligare” än den traditionella.

De få bryggerier som än i dag endast brygger svagdricka förtjänar all vår beundran för sitt kultur-bevarande hjälte-dåd! Därför kompletterar vi framåt december med Hjo Juldricka, bryggt av våra kollegor på Hjo Bryggeri. Beställ senast 20 november för leverans i början av december.

Publicerad 5 november, 2019