Dubé, Fhager & Norrefalk, fredag 20 maj

Fredag 20 maj 2016, insläpp från kl 19
Närke Kulturbryggeri, Beväringsgatan 2, Örebro

Entré: 150:- Biljetter finns att köpa på Tickster, ev överblivna biljetter säljes vid dörren.
Frågor om eventet ställs till musik@kulturbryggeri.se
Facebook-event

OBS! Bryggeriet tar inte kort! Tag med kontanter!

 

Dubé, Fhager och Norrefalk är en relativt ny konstellation bestående av tre extremt välrenommerade musiker – Sebastien Dubé, Lasse Fhager & Mats Norrefalk.

Tillsammans skapar de en gränsöverskridande blandning av folkmusik, jazz, blues och rock – och bildar ett unikt band som får såväl musiklyssnare som musikutövare att häpna. Det är egentligen bara en tidsfråga innan denna trio kommer sätta sitt eget stora avtryck på den svenska musikscenen.

Förutom en liveshow som till stor del bygger på trions väl egenkomponerade musikstycken tillsammans med dess instrumentala färdigheter – med allt från Frank Zappainfluenser till meditativ jazz och folkvisor, så bjuds man som lyssnare även in till de historier som ligger till grund för musiken. Lägg till en portion humor så får du en musikalisk upplevelse som få, om ens några, svenska musiker kan matcha.

Sebastien Dubé (kontrabas) – Svenska Kammarorkestern, Hans Ek, Ale Möller Band, Eric Bibb, Maria Johansson m.fl.

Lasse Fhager (trumset & percussion) – 4 Brasil, Lill Lindfors, Svenska Kammarorkestern m.fl.

Mats Norrefalk (Elektrisk & akustisk gitarr) – Lill Lindfors (gitarrist och kapellmästare sedan 1993), 4hands (med Börje Sandquist), Saga (progressiv rock från 70-talet), Svenska Kammarorkestern, T-Blues Sweden, Örebro.

”En trio som tar andan ur oss”
- Nerikes Allehanda
”En förstklassig musiklektion i en rad olika genrer” – Dalarna Tidning

 

Publicerad 3 april, 2016