Kiralina med Slim och Bill – lördag 14 maj

Blueslegendarerna Slim Notini och Bill Öhrström med Kiralina Salandy på sång

Lördag 14 maj 2016, insläpp från kl 19
Närke Kulturbryggeri, Beväringsgatan 2, Örebro

Entré: 160:- Köp biljett på Tickster, ev överblivna biljetter säljes vid dörren.
Frågor om eventet ställs till musik@kulturbryggeri.se
OBS! Bryggeriet tar inte kort! Tag med kontanter!

Facebook-event

Foto: Mikael Silkeberg

 

Kiralina Salandy

Kiralina Salandy kommer från Kanada och rör sig musikaliskt från gospel till soul. Hon är en vokalist i världsklass och en mycket stark liveartist.

”I am a vocalist/artist from Canada embarking on another musical journey.
Music has brought me from America to the Caribbean’s to Europe to experience new musicians, people, food, and culture. Make life-long friends, perform and create a new album of original songs from these experiences.”

Kiralinas hemsida

Slim Notini

Per ”Slim” Notini är en grand old man i svensk blues och startade redan 1962 Sveriges första bluesband, Slim´s Blues Gang, tillsammans med Bill Öhrström. Under 1960, -70 och -80-talen spelade han bland andra med Peps Persson och Cyndee Peters och Rolf Wikströms Hjärtslag. Han har också turnerat med amerikanska R&B-legendarer som Roy Brown, Albert Collins och Charles Brown.

Under 1990-talet växlade Slim över till gospel och 2005 bildade han Slim’s Gospel Train, som fortfarande existerar. Med den gruppen har han gjort två CD, varav den senaste från 2015 med Kiralina Salandy. Även om Slim tycker att gospel är ett snäpp vassare har han fortsatt att utöva blues tillsammans med Bill Öhrström.

Läs mer om Slim Notini i Jefferson Blues Magazine

Bill Öhrström

Bill Öhrström är även han en grand old bluesman som vi har haft förmånen att få se på Örebros livescener flera gånger under senare år. Senast i mars i år då han gästade Närke Kulturbryggeri tillsammans med Kenny Håkansson som akustisk duo.

Bill började med skiffle i mitten på 1950-talet och han har haft sitt finger med i oräkneliga bluessammanhang genom åren. Det finns hur mycket som helst att berätta om Bill, både inom och i utkanten av musiken. Läs mer i länkarna nedan.

Bill Öhrströms hemsida
Jefferson Blues Magazine om Bill Öhrström

Publicerad 3 april, 2016