Kulturbryggeri-info 2017-04-01

Varning! Vattenbristen kan komma att påverka öl-produktionen!

Vi har förstått att det börjar bli rejäl kris på färskvatten i Örebro kommun, och detta kan komma att påverka öl-produktionen framöver. Till att börja med blir vi tvungna att minska antalet bryggningar med 50 %, och som en följd av detta blir flaskorna bara fyllda till hälften, vilket vi såklart beklagar allra djupast. Men å andra sidan kan man ju titta djupare i flaskan! :-)

Systembolaget

Vi HADE planerat att introducera vår dubbelbock Grandios Manipulator på Systembolaget i Örebro i nästa vecka, men efter missöde med beräkning av både alkoholstyrka och pris, vilket vi inte fick lov att ändra på, beslutade vi att dra tillbaka vår offert, och istället erbjuda denna långlagrade klassiker via privatimport. Mer info om detta kommer inom kort under en alldeles egen flik på vår hemsida. Vi beklagar alla grusade förväntningar men hoppas på förståelse för det inträffade. Vi kommer även fortsättningsvis försöka erbjuda några olika av våra ölsorter via Systembolaget för försäljning lokalt och vi hoppas på bättre lycka med detta i framtiden.

ICA Maxi Örebro Eurostop

Vad nu! Jo, dit har vi den stora lyckan att få leverera våra folköl, så just nu finns både Hantverks-Folk och Stormakts-Folk till försäljning för den törstige livsmedelsbutikskunden! Tack, ICA, för modet att erbjuda en lokal produkt, som kanske kommer att vara slutsåld redan innan helgen är slut…

Musik i bryggeriet

Förra veckan hade vi den outsägliga lyckan att kunna njuta av fantastisk improvisationsjazz med ”No School” tillsammans med gästartisten Tommy Adolfsson på trumpet och snäckor! Man bara bleknar, kan jag säga. Helt underbart! Och inte blev det sämre av att Peter Bryngelsson kom in senare på kvällen och förstärkte bandet på bas. Tusen tack till er alla, underbara musiker, för en mycket njutbar kväll!

Redan nästa vecka, både torsdag och fredag, kör vi igen, denna gång med ett obeskrivligt tufft gäng från Göteborg. Välkomna att boka biljett till ”Majornas 3dje Rote”. Vi kan lova en häftigt svängig musikupplevelse. Dröj inte med förköp, vi tror mycket väl att biljetterna kan komma att ta slut. Mer info här ->

April-väders-hej-o-hå-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

Publicerad 1 april, 2017