Närke Kulturbryggeri-info 2016-11-04

Vintern är här!…

…och vi har precis kommit hem från höstens höjdpunkt ”SMÖF – Sveriges häftigaste ölfestival”! Vi fick många positiva reaktioner på vår öl, särskilt trevligt var det att höra att så många uppskattade vår rökiga honungsöl ”Asgård Svartmölska”! Ja, man får inte vara feg när man provar öl på ölfestival, och det kanske var avsaknaden av fegisar som gjorde att så många vågade prova denna annorlunda öl! Stort tack för uppskattningarna!

Nästa stora festival-evenemang, sista för i år, är Örebro Öl & Whiskyfestival 25–26 november, och vi kommer förstås att presentera något av det allra bästa vi har i lager!

Gransus…

…. är kanske en av de bästa!? I år har vi bryggt extra mycket god granskottsöl, så att det från 1 december finns Gransus i lokala sortimentet i de fyra Systembolagsbutikerna i Örebro. Vi kan också leverera Gransus till centrallagret för beställning, så kanhända att en och annan flaska letar sig ut i vårt avlånga öl-land.

Fler och fler…

…efterfrågar vår öl till pubar och restauranger här hemma i Örebro, till vår stora glädje! Var kan man då njuta av Närke-öl? Här finner du aktuell lista över pubar och restauranger som serverar Närke-öl. Finns inte vår öl på din favorit-pub? Tipsa gärna inköpsansvarig personal! :-) Vi kan leverera flera olika sorter, både på fat och flaska.

Men, som sagt

…vi närmar oss juletider, och då börjar det verkligen bli dags att planera för årets svagdricka! Som vanligt brygger vi ett eget recept hos Uno Blixt på Hjo Bryggeri, och som vanligt erbjuder vi svagdricka till beställning. Info om förpackningsstorlek och pris kommer under nästa vecka.

Nästa vecka….

….är det redan dags för årets ”Kladdkakans dag”, som alltid infaller den 7 november. Vi firar med öppet hus fr kl 17.00 med försäljning av svart kladdkaka och provsmaker av svart öl. Och försäljning av vår folköl ”Hantverks-Folk” 3,5 %, halvlitersflaska, 25 kronor. Endast kontant betalning. Ingen föranmälan behövs. Välkomna!

Bryggeributiken och provsmakningspuben är öppen övriga måndagar i november kl 16–18. OBS! Ändrad tid.

Sista öppet-hus-dagen före jul är ”Anna-Kanna” 9 december. Mer info kommer.

Bryggeribesök och ölprovning

Hösten har gått snabbt förbi, och vi har haft glädjen att ta emot många trevliga och ölintresserade grupper i vår pub och provningslokal. Ja, ännu är inte hösten slut, men redan börjar förfrågningar komma om bryggeribesök under våren. Men – vi envisas med att börja ta emot bokningar tidigast den 16 januari, med bekräftelse snarast därefter. Bryggeribesök i vår kan bokas från februari till maj. Välkomna med förfrågning via e-post.

Musik på bryggeriet

I tur att äntra scenen står Roanokeans, som kommer till bryggeriet fredagen den 18 november. Ryktet säger att detta får man inte missa! Mer info här.

Ytterligare en konsert är bokad innan jul-dvalan inträder – den 3 december framträder Nelson Westin Jazz Machine. Mer info kommer.

Rå-kyliga snö-blask-hälsningar, tyvärr, från
Närke Kulturbryggeri

Publicerad 4 november, 2016