Närke Kulturbryggeri-info 180912

Jamen nu är det väl höst i alla fall, väl….

…väl i alla fall om man är i valet och kvalet…. och försöker hålla koll på vädret och läget! Lönnarna har röda blad och rönnarna har röda bär! Så då kör vi igång höstprogrammet! Mot bättre tider!

Bryggeribesök och ölprovning

Bokningarna av ölprovning och husesyn i bryggeriet pågår för fullt. Ännu finns tider lediga tider i höst. Kontakta oss via e-post: info@kulturbryggeri.se med förfrågan. Se info om bryggeribesök på vår hemsida www.kulturbryggeri.se

Bryggeributiken

Butiken ”Trälig måndag” & provsmakningspuben ”Halva glaset” håller öppet varje helg- och aftonfri måndag kl 16.30–18.30 (minst). Försäljning av provsmaker à max 15 cl av våra egna ölsorter. Vår egen folköl och svagdricka för hemtagning! Finns även Närke-T-shirts, kassar, glas, affischer mm. Ibland kan man ”råka ut för” att det är repetition på scenen! OBS! Inget särskilt program för det, heller ingen särskild annonsering, endast som överraskning.

Musik i höst

Först ut på scenen är ”Johnny & Friends” som spelar redan nu på lördag. Det blir blues på både längden och tvären av detta glada gäng, som friskt blandar eget material med standards. Finns ännu biljetter, på Tickster som vanligt, sök på ”Närke”.

Resten av musik-hösten på Närke Kulturbryggeri ser ut så  här:

Torsdag 27 september 18.00 – Sofia Vivere,
Fredag 19 oktober 19.00 – The Electric MZ.
Fredag 16 november 19.00 – Vincent Jedselius + Little John & The Jook Joints.
Torsdag 29 november 18.00 – Gabriel Stenborg.
Lördag 15 december 19.00 – T-Blues Sweden.

Biljetter på Tickster.com – sök på ”Närke”! Konserten börjar en timme efter öppning.

Ölfestivaler i höst

Vi håller som bäst på med förberedelserna för att åka till våra kollegor på det välkända ”Brouwerij de Molen” i Nederländerna, där Borefts Beer Festival (21–22 september) firar 10-årsjubileum. Vi finns med bland en stor mängd välrenommerade internationella bryggerier och vi har faktist varit med alla dessa 10 år! Årets tema är just ”10 år” och alla deltagare har uppmanats att delta med ett öl bryggt av 9 ingredienser + en lokal/nationell ingrediens. Vi deltar med en öl, som SMÖF’s festivalgeneral Thomas Husing har gjort receptet till, bryggt här på Närke Kulturbryggeri i somras. Den särskilda ingrediensen är en ”kryddblandning” bestående av fem olika skogs-växter, som självklart är hemliga.

Samma helg är det återigen en trevlig sammandragning av framförallt lokala bryggerier här i Örebro, ”Meet the Brewers”, lördag 22 september, på Örebro Ölhall.

Senare i höst är det dags för just SMÖF, dvs ”Söderbärke Micro ÖlFestival” – Sveriges häftigaste ölfestival! I år för 15:e och allra sist gången! Vi har deltagit i Söderbärke 14 gånger – alla år utom det första! Då, år 2004, var det verkligen inget stort utbud av ölfestivaler i Sverige. Stockholm härskade hårt, så det var en frisk fläkt i ölvärlden när föreningen Malte Ölvänner startade SMÖF, denna helt underbart okonstlade och trevligt enkla ölupplevelsen! Men allt som är roligt har ett slut, och nu, då det snart sagt finns en ölfestival i varje buske, är det dags för den stora finalen. Missa inte!!! Följ informationen, och köp biljett, på http://smof.barkemalte.se
Närke Kulturbryggeri har fått den stora äran att brygga årets festivalöl, som serveras i entrén, ”General Maltes Salut-IPA”, som även kommer att finnas till försäljning i det lokala sortimentet på Systembolaget i Örebro + Systembolagets webbutik från 1 oktober. OBS! Mycket begränsad tillgång.

Sedan, strax efter SMÖF, när man har lugnat ner sig lite (förhoppningsvis) är det dags för en festival-premiär: Örebrew Fest, 10 november, på Kulturhuset (f d Folkets Hus) i Örebro. Även här duggar det tätt med välrenommerade internationella och lokala byggerier, och självklart finns Närke Kulturbryggeri på plats. Biljetter på Tickster, sök på ”Örebrewfest”.

Andra tillställningar

9 oktober – Thurbo Kaggen Stormaktsporter (15-årsjubileumsbrygden) + fler öl från Närke Kulturbryggeri och Oppigårds Bryggeri på Pitcher’s i Örebro.

10 oktober – Kaggen Stormaktsporter 2016, premiär på Dannes Pub i Örebro + några fler särskilda öl från Närke Kulturbryggeri.

19 oktober – tjejölspovning med Berith (Närke) & Karin (Bishop’s) på Bishop’s Arms i Örebro. Tysk-tema.

7 november – Kladdkakans dag! Öppet hus på Närke Kulturbryggeri. Svart öl och svart kladdkaka!

9 december – Anna-Kanna! Öppet hus på Närke Kulturbryggeri. Nu ska vinterölet vara alldeles färdigt! Vi också! God jul & Gott nytt år på förhand!

Blöta brygghus-hälsnigar

från Närke Kulturbryggeri
www.kulturbryggeri.se

– – – – – – – – – – – – – – –

 

PS: Aktuell lista för privatimport av Närke-öl

Vi kan erjbuda nedanstående öl för privatimport till någon av Systembolagsbutikerna i Örebro, Kumla, Fjugesta och Hallsberg samt numer även till Stockholms-området (dock ännu endast till Högdalens Systembolag, leverans ca en gång/månad). Beställ hel kartong (12 flaskor à 0,5 liter) eller blandad (antingen 6+6 eller 4+4+4 eller 3+3+3+3).

Vete Fannkänn 5,4 % (veteöl) ca pris 32 kr
Miklagård Brunmölska 9,3 % (bragott, dvs honungsöl) ca pris 71 kr
Svarte Kungen 8 % (Porter-IPA) ca pris 54 kr
Hazel Dormouse Porter 8,3 % (hasselnöt) ca pris 95 kr
Oktober Märzen 6,1 % (lageröl!) ca pris 36 kr
NUIPA 4,9 % (”new sweden”-stil, mycket humle!) ca pris 42 kr
Body & Soul 8,2 % (honungs-IPA, co-brew med Brouwerij de Molen) ca pris 60 kr
(Body & Soul är datumstämplad till ”bäst” före dec-17, men vi tycker att den håller mycket bra än, kanske godare än förr, men köps på ”egen risk”).

Publicerad 4 november, 2018