Närke Kulturbryggeri-info 180918

Dä ä då själva…..

….nu har Tryckfels-Malte, vårt hus-general-spöke, varit framme igen! Och vad har hen gjort denna gången? Jo, bytt plats på några aktiviteter i vår dyrbara kalender! Uj uj! Hur upptäckte vi det, då? Jo, det kom en kvinna inspringades på Dannes Pub och var helt förtvivlad för att hon hade bokat ”fel” dag för Kaggen-premiären! Men lugn, bara lugn – allt är under kontroll, och här kommer rättelsen:
9 oktober – Kaggen Stormaktsporter 2016, premiär på Dannes Pub i Örebro + några fler särskilda öl från Närke Kulturbryggeri.
10 oktober – Thurbo Kaggen Stormaktsporter (15-årsjubileumsbrygden) + fler öl från Närke Kulturbryggeri och Oppigårds Bryggeri på Pitcher’s i Örebro.

Övriga aktiviteter från förra nyhetsbrevet stämmer överens med verkligheten!

I lördags….

….hade vi glädjen att erbjuda höstens första spelning på vår bryggeri-scen. Johnny & Friends gjorde ett bejublande framträdande till glädje för den månghövdade publiken! Det var faktiskt helt fullsatt, så vi fick svåra smärtor i våra arrangörs-magar när vi blev tvungna att avvisa ett ganska stort antal trevliga människor som kom till oss utan biljett, och de fick helt enkelt inte plats i lokalen. Uh, det var inte kul, det! Så snälla snälla, köp hiskeligt gärna entrébiljett till konserterna i förväg, finns på Tickster (sök på ”Närke”), för det kan hända att det blir fullt!
Här är övriga konserter i höst (de tre första finns redan på Tickster). Konserten börjar ca 1 timme efter öppning. Se tjusiga affischer på vår hemsida (och Sofias här nedan).
Torsdag 27 september 18.00 – Sofia Vivere, 
Fredag 19 oktober 19.00 – The Electric MZ.
Fredag 16 november 19.00 – Vincent Jedselius.
Torsdag 29 november 18.00 – Gabriel Stenborg.
Lördag 15 december 19.00 – T-Blues Sweden.

Nu på lördag….

…. den 22 september kl 12–21 går arrangemanget ”Meet the Brewers” av stapeln på Örebro Ölhall vid Järntorget i Örebro – en trevlig sammandragning av framförallt lokala bryggerier. Närke Kulturbryggeri finns på plats med tre special-öl på temat ”Dra åt skogen”. Samtliga öl har ingredienser från vår älskade skog! Kan inte leva utan skog!


Och var kan man köpa vår öl?

Ja, det är den ständiga frågan vi får, och många många av våra gäster i bryggeriet skulle önska att få köpa med sig ett par flaskor hem, när de ändå är på plats där ölet bryggs! Men tja, det är nu en omöjlighet i det ordentliga landet Sverige, för tänk vilken oreda det skulle bli…… va’!
Nå, ännu får vi nöja oss med att det finns åtta olika Närke-öl i det lokala sortimentet på Systembolaget i Örebro + några sorter i Kumla, Hallsberg och Fjugesta. Dessa Närke-öl finns även i Systembolagets web-butik, att beställa till en Systembolags-butik nära dig, även om du inte bor nära Närke! Finemang, va’! Bara att beställa! Kom ihåg att ju mer du frågar efter vår öl, desto fler sorter kommer på hyllan! (Gäller i viss mån även restauranger i Örebro-trakten, så fråga på, bara!)

”Ny” öl på Systembolaget 1 oktober: ”General Maltes Salut-IPA”, årets festival-öl på SMÖF – Söderbärke Micro ÖlFestival 26–27 oktober. Det är nu tredje gången gillt som vi på Närke Kulturbryggeri har den stora äran att få brygga festivalölet till ”Sveriges häftigaste ölfestival”. Och särskilt märkvärdigt blir detta i år, när det är femtonde och SISTA året som SMÖF går av stapeln! Missa inte!
Redan nu kan vi också berätta att den 1 november återuppstår ”Gransus” på Systembolaget. Kommer även till kylskåpen hos de pubar och restauranger som köper vår öl. Så fråga fråga fråga, tjata efter Närke, så levererar vi!
Systembolaget erbjuder ju som bekant även tjänsten ”privatimport” och listan över de sorter som är möjliga att beställa finns i förra nyhetsbrevet.


Himla humliga höst-hälsnigar


från Närke Kulturbryggeri
www.kulturbryggeri.seBryggeribesök och ölprovning….


…. är fortfarande möjligt att boka i höst. Ännu finns några lediga tider. Kontakta oss via e-post: info@kulturbryggeri.semed förfrågan. Se info om bryggeribesök på vår hemsida www.kulturbryggeri.se

Publicerad 4 november, 2018