Närke Kulturbryggeri-info 181015

Ja, nu har det hänt en del….

…förra veckan blev riktigt svettig! Vi hade då nöjet att möta entusiastiska ölälskare på två öl-ställen i Örebro: först på Dannes Pub, där vi premiär-provade Kaggen Stormaktsporter 2016 och sedan på Pitcher’s övervåning, där vi tillsammans med Oppigårds Bryggeri presenterade sju fatöl samt vår gemensamma jubileums-öl Thurbo Kaggen Stormaktsporter. Ja, det var två upplyftande kvällar för oss! Verkligen! Tack till alla trevliga besökare!

….och mer ska det bli!

Vi har startat veckan som vanligt med ”Trälig måndag”: bryggeributiken och provsmakningspuben ”Halva glaset”, som håller öppet varje helg- och aftonfri måndag kl 16.30–18.30. Numer kan man faktiskt betala med swisch! Dä ni! Vilket framsteg! Välkomna!
Därefter, på onsdag 17 oktober, far vi mot Linköping för stor TTO (tap-take-over) på ölcaféet Backen, där Erica och Marcus skapar ölkultur sedan några år. Vi tar med sex fatöl och några sorter på flaska. Se mer här nedan.

….fredag 19 oktober = MUSIK!!!

Missa inte Örebro-sönernas återkomst! – med band: The Electric MZ intar vår scen med en blandning av allt från 1970-talets jazzrock och progressiva rock till nutida elektronisk musik och spiritual jazz. Och vet ni vad? Ännu finns biljetter kvar! Köp på Tickster! 150 kr per skalle!
Beställa mat till konsertkvällen? Vi erbjuder vår vanliga pubmeny men även ett läckert alternativ som kan förbeställas: Vegansk bourguignon med rostad potatis och surdegsbröd, 95 kr (introduktionspris). Förbeställ via e-post info@kulturbryggeri.se senast idag – måndag 15 oktober. Förskottsbetalning till bg 5627-1786 Närke Kulturbryggeri (senast 15 oktober).

…och ännu fler tillställningar!

På lördag 20 oktober ställer vi till med tjejöls-provning igen, Karin och jag, på Bishop’s Arms i Örebro. I år är det tysk-tema, både öl och tilltugg. Mer info på bishopsarms.com, klicka på Örebro på kartan. Se även här nedan!
Och nästa vecka, ja då smäller det! Verkligen! Stor festival-final i södra Dalarna! Femtonde, och sista!, SMÖF – Söderbärke MicroÖlFestival 26–27 oktober. Om allt fungerar som det ska och inget oförutsett inträffar får vi förutom det stora utbudet av svensk öl också tillfälle att prova öl från några kvalitetsbryggerier i vårt grannland Tyskland. Sex bryggerier från Berlin är på väg mot Sverige: Hops & Barley, Brauerei Lemke, Brewbaker, Heidenpeters, BRLO och Schoppe-Bräu. Och ett välrenommerat bryggeri från Norge: Klostergården Håndbryggeri, Trøndelag.


…mycket att göra, för det är mycket som händer….

….hela tiden! Och snart är det ju återigen dags för kladdkakans dag! 7 november! Då serverar vi som vanligt svart öl och kladdkaka på bryggeriet. Öppet hus kl 18–22. Ingen föranmälan! Välkomna!


Ny öl på Systembolaget

 
Ja, kanske inte så himla ny, den är ju faktiskt bryggd i oktober 2016! En begränsad mäng av 25-cl-flaskor av Kaggen Stormaktsporter 2016 kommer att säjas via Systembolagets web torsdagen 25 oktober, med start kl 10.00. Det finns endast 400 flaskor, så tilldelningen är begränsad till 1 flaska/person. Beklagar, men vad ska man göra….? Brygga mer!? Och det gör vi, ju! Hela tiden!
Vi har just bryggt tankarna fulla med årets Gransus, som verkar bli granigare än i fjol! Kan det bero på den sommar-varma våren? I alla fall verkar det som att granskotten smakar mer i år. Gott, såklart, om man gillar granskott! Släpps i lokala sortimentet 1 november. Kan även beställas till övriga landet via Systembolagets webbutik.


Svettiga Britt-sommar-hälsningar

från Närke Kulturbryggeri
www.kulturbryggeri.se

Publicerad 4 november, 2018