Närke Kulturbryggeri-info 181112

Ja, jag börjar väl som vanligt: Uj, vad fort tiden går….


…och nu har vi precis vilat upp oss efter den storslagna Örebrew Fest-tillställningen! 28 utställare och 100-tals underbart ölintresserade festival-besökare! Det var kanske höstens händelse i metropolen Örebro, vad vet jag. Kul var det, i alla fall! Och nästan all vår öl blev uppdrucken! Tack till alla er som gästade festivalen!
Och jätte-jätte-kul var det att återigen fira Kladdkakans dag, som vi hade inbjudit till i onsdags, alltid 7 november, som ni vet. Tänk, att så många människor vill komma till vårt bryggeri för att prova vår öl! Riktigt trevligt för oss, ska ni veta, så stort tack för besöket! Kanske också att kladdkakan drog lite gäster, för det var nog en av de godaste kladdkakor vi haft här hos oss. Tack till Kristofer och Maria på ”Grönt Krubb”! Vi kommer att beställa från er igen!

Denna vecka….

….kör vi vidare med ett par fina evenemang här hos oss på Närke Kulturbryggeri. Först: Torsdag 15 november – Vetenskaps-pub. Start 18.00. Mer info här: oru.se/sciencepub
Sedan: Fredag 16 november – Konsert med Vincent Jedselius – Berglagsblues (om man ska tro Vincent själv!). Vi öppnar 19.00, konserten börjar 20.00.
Beställa mat till konserten? (Beklagar verkligen den korta framförhållningen, men boka gärna snabbt, både mat och entrébiljett, det verkar kunna bli utsålt!).
Vi erbjuder alltid en enkel pubmeny, men också ett läckert alternativ, även denna gång från ”Grönt Krubb”, säkrast är att förbeställa: ”Dragna Jack”, vegansk variant på pulled pork, serveras i pitabröd med syrade grönsaker, sallad och sås med drag i! 95 kr (introduktionspris).
Förbeställ via e-post info@kulturbryggeri.se senast onsdag 14 november.
Förskottsbetalning till bg 5627-1786 Närke Kulturbryggeri (senast 14 november).


Och sedan….

– Butik med musik 19 november: Jazz by Five kommer till vår scen. Fri entré, ingen föranmälan. Bryggeributiken och provsmakningspuben ”Halva glaset” håller öppet från kl 16.30.
– Trevlig torsdag blir det den 29 november. Då står Gabriel Stenborg med band på scenen. Biljetter på Tickster. Beställa mat? Info kommer inom kort-kort på vår hemsida.
– Söndagen den 9 december: Anna-Kanna och vinter-öl – värmande och vänskapligt! Öppet hur. Mer info kommer.

Beställa svagdricka?


Vi kommer att ta hem lite mer svgdricka från vår gode vän Uno Blixt, som driver Hjo Svagdrickabryggeri. Dunkar 2,5 liter (65 kronor) eller 5 liter (120 kronor). Beräknad leverans i början av december. Mäjla beställning till info@kulturbryggeri.se Avhämtning i bryggeributiken på måndagar eller enligt överenskommelse.


Beställa Närke-öl via Systembolagets privatimport

Så småningom kanske vi får till en särskild knapp på vår hemsida med denna information, men här kommer den just nu aktuella listan över Närke-öl, som man kan beställa via privatimport. Vi levererar endast hela lådor (12 flaskor – men det går att blanda 6-6, 4-4-4, 3-3-3-3) till Systembolagsbutikerna i Örebro, Kumla, Hallsberg och Fjugesta. Och Högdalen! Är 12 flaskor för många, ja, då kan man ju alltid dela med en kompis?
Oktober Märzen 6,1 % (lageröl!) ca pris 36 kr (som fått fantastiks bra kritik bl a från tyska bryggare och öl-sommelierer)
NUIPA 4,9 % (”new sweden”-stil, mycket humle!) ca pris 42 kr
Vete Fannkänn 5,4 % (veteöl) ca pris 32 kr
Miklagård Brunmölska 9,3 % (bragott, dvs honungsöl) ca pris 71 kr
Svarte Kungen 8 % (Porter-IPA) ca pris 54 kr
Hazel Dormouse Porter 8,3 % (hasselnöt) ca pris 95 kr
Body & Soul 8,2 % (honungs-IPA, co-brew med Brouwerij de Molen) ca pris 60 kr
(Body & Soul är datumstämplad till ”bäst” före dec-17, men vi tycker att den håller mycket bra än, kanske godare än förr, men köps på ”egen risk”).


Annan öl på Systembolaget…. (”repris” från förra nyhetsbrevet, men vad gör man inte för en god kollega!?)

Om ni önskar njuta av Winter Ale från Oppigårds Bryggeri måste ni förmodligen beställa den särskilt, för det är inte i alla Sytembolagets butiker som den finns på hyllan i år! Tyvärr bommade Oppigårdarna datumet för offert till ordinarie sortimentet (gissa om det blev dålig stämning på jobbet….) men ölet kan beställas till vilken butik som helst. Om många beställer kan det också resultera i att detta god öl faktiskt hamnar på hyllan i flera butiker, pga stor efterfrågan. Så beställ på, bara. Artikelnumret är 11320 och ölet heter alltså Winter Ale, bryggt hos Oppigårds Bryggeri av äkta öl-entusiaster, som håller bättre koll på brygg-pannan än på kalendern!


Små-kulna höst-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri
www.kulturbryggeri.se


PS: Någon som undrar om inte Närke Kulturbryggeri ska delta på Örebro Öl & Whiskyfestival i år? Vi berättar här precis som det är: I mitten av september började vi planera ölsorter och antal kranar osv, som man ju måste göra inför varje festival. Då kom vi på att vi saknade faktura från festivalen för både anmälningsavgiften och monterhyran. När vi letade efter den hittade vi ingen anmälan. Vi hade alltså inte anmält oss! Ja, så är det. Och ingen har frågat, förrän nu, då kompisar och bekantingar har hört av sig och undrat. Vi beklagar vår glömska, men nu är det som det är! Bättre lycka på nästa festival?
Publicerad 12 november, 2018