Närke Kulturbryggeri-info 190129

Inställt:

Konserten med fina folkmusikgruppen Kapell Malén, som var planerad till torsdag 31/1, är tyvärr inställd, men gruppen återkommer tack och lov senare i vår, lördagen den 13 april.

Istället:

Kanske kan det bli lite musik i alla fall, levande eller på annat vis. Vi inbjuder spontant till ”Trevlig torsdag”, nu på torsdag 31/1 från kl 18.00, för den som vill komma. Provsmakningspuben ”Halva glaset” erbjuder Närke-öl av många olika sorter. Fri entré. Ingen föranmälan. Välkomna!

Bryggeributiken ”Trälig måndag”…

….och provsmakningspuben ”Halva glaset” håller fortsatt öppet alla helg- och aftonfria måndagar kl 16.30–18.30 (minst). Dä ä bara å komma! Nu har vi återigen vår ”Hantverks-Folk” 3,5 % till försäljning, fortfarande till samma pris som förra året, 25 kr/st (0,5 liter).

Närke-event i Stockholm

Fredag 1 februari från kl 17.00 laddar vi med ett rejält startfält självrunna godingar på Bishop’s Arms Gamla Stan. Exakt vilka öl det blir kommer vi nog kunna berätta på fredag förmiddag – det brukar vara så…. Vi tappar de sista pinfärska faten på torsdag eftermiddag!
På lördag 2 februari kl 15.00 provsmakar vi tre olika specialare av Stormaktsporter och Kaggen. Begränsat antal platser. Se info på bishopsarms.com (klicka på Stockholm–Gamla Stan).

Jazz-spisarna…

…är ett gäng musikälskande entusiaster som träffas på bryggeriet 5–6 tisdagar om året för att lyssna på jazz av alla de slag, gammalt och nytt, traditionellt och experimentellt osv osv osv. Nästa gång är 5 februari och då firar man att det är 50:e gången som gruppen träffas! Är du intresserad av att komma, mäjla då till till jan.siljestrom@bredband.net för att få en inbjudan! Musik är kultur! Öl också!

Grüne Woche i Berlin

I helgen avslutades den tio dagar långa ”Gröna veckan” i Berlin – en mässa som verkligen inte går av för hackor! Närke Kulturbryggeri samt ytterligare åtta bryggerier, alla medlemmar i Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier, har varit på plats i Sveriges och Jordbruksverkets fina monter och gemensamt serverat 30 olika sorter av våra öl i föreningens fina öl-container, utrustad med 15 ölkranar! Mässbesökarna har fått smaka på ”andra bullar” – inget blask där inte! Fint att kunna känna stolthet inte bara för sin egen öl, utan även kollegornas olika brygder! Skål!


Ja, detta var väl en rivstart på året! God fortsättning!

önskar Närke Kulturbryggeri
Publicerad 29 januari, 2019