Närke Kulturbryggeri-info 2016-12-01

Å hej å hå…..

….vad det rullar på! Nu har vi redan höstens stora festival-händelse bakom oss – Örebro Öl & Whiskyfestival. Tack till alla entusiastiska ölälskare, som besökte vår monter! Och vet ni vad!? Nästa år är det 10-årsjubileum!!!

Närke Gransus på Systembolaget

Det har precis varit premiär för vår Gransus på Systembolagsbutikerna i Örebro, igår på Kungsgatan och idag på de tre övriga butikerna. Vi har laddat rejält i lagret, så vi tror att det räcker fram till jul. Gransus är bryggd med äkta granskott plockade i Östernärke, med markägarens goda minne. Tack för det!

Bryggar-lärlingar

Idag firar vi med avslutningsfika för ”våra” två tyska lärlingar, som varit hos oss i två veckor. Och, som sagt, huj vad det går! Vi har ju precis lärt känna varandra och så är praktikveckorna redan slut. Nu fortsätter de två trevliga bryggarlärlingarna sina studier och lärlingsjobb i Tyskland, och så får vi se om (eller rättare sagt när och var!) vi ses igen! Hittills har vi faktiskt hållit kontakten på något sätt med de flesta lärlingar och gesäller som varit hos oss i bryggeriet, och nu är det tredje året vi samverkar med yrkesskolan, så det börjar bli en ansenlig grupp bryggare…..

Jaha, vad har vi framför oss då?

3 dec
Redan i morgon är det något på gång! – Konsert i bryggeriet! Nelson Westin Jazz Machine besöker oss med sin musik! Och det finns biljetter kvar! Vi öppnar kl 19.00. Välkomna!
(OBS! Endast kontant betalning i entrén och puben!)

9 dec
Traditionell ”Anna-Kanna” på Närke Kulturbryggeri. Provsmakningspub med våra vinter-brygder. Välkomna från kl 16.00. Bryggeributiken öppen.

11 dec
Unik tillställning på bryggeriet! – ”Poetry Slam”!! Se affischen här. OBS! Endast provsmakningspub och endast kontant betalning! Vi öppnar kl 16.00.

13 dec
Närke Kulturbryggeri deltar på Ostbitens julmarknad, Granhammar, Vintrosa. Se info här.
Välkommen att smaka vår julöl ”Gransus” och handla svagdricka och folköl. Endast kontant betalning.

Och bryggeributiken är öppen…

…alla måndagar fram till jul. Välkommen att handla svagdricka och folköl. Ni som beställt Hjo Svagdricka: till er finns det ni beställt reserverat, klart för avhämtning!

Nu har vi även vår egen Närke-dricka, en något mindre söt & mer humlad svagdricka. Den finns på 0,5-literflaskor à 15 kr och 2,5-litersdunk 65 kr.
Folköl just nu är Hantverks-Folk 3,5 % 25 kr/st och Jolners Dricka 3,1 % 20 kr/st. Båda på 0,5-litersflaskor. OBS! Jolners Dricka är en milkstout, sötad med lactos!

Hjärtligt välkomna!!!

Äntligen snö!-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

Publicerad 2 december, 2016