Närke Kulturbryggeri-info 2017-01-08

Med en rasande fart….

…har vi forslats genom december med glitter, jul- och nyårshelger och en hel del arbetsdagar däremellan – och innan vi hinner blinka är trettondagen förbi och planeringen för nästa halvår är i full gång. Kort information om det här nedan.

Ja, december rusade som sagt snabbt förbi. Vi vill tacka alla er som besökt oss i bryggeributiken och köpt vår folköl och svagdricka! Och tack också till alla som köpt vår säsongsöl Gransus på Systembolaget! Uppskattningen som vi fått för Gransus värmer fint i vinterkylan!

Årets julklapp spåddes att bli VR-glasögon…. men HG fick fatt i en mycket finare julklapp! När vi bryggde vår årliga svagdricka hos kollegan Uno Blixt på Hjo Bryggeri hittade HG en fin gammal porslinskork till en svagdrickaflaska. På korkarna stod ju alltid bryggeriets namn tryckt, och på denna stod ”Hagmurens Bryggeri – Kungsgården – Tel. 140”. Ni som har hört historien om ”Anders Göranssons Bästa Rököl” vet att HG’s släkt levde i Kungsgården och det fina i den här historien är att HG’s mormor hade telefonnummer 139! Ja, så kan man få en påminnelse från forna tider!

Men nu rusar vi vidare mot framtiden! Och vi går mot ljusare tider!

Bryggeributiken…

…är stängd i morgon (9 januari), men öppnar därefter igen som vanligt på måndagar mellan 16–18. Just nu kan vi erbjuda folkölet Jolners Dricka, 3,2 %, 20 kr/halvlitersflaska. Vi har också en liten mängd reflexband kvar, gula med tryck ”Vintermörker”, 25 kr/par (OBS! Mycket billigt!). Provsmakningspuben är såklart öppen samtidigt som bryggeributiken. Endast kontant betalning. Välkomna fr o m 16 januari!

Bryggeribesök med ölprovning….

…kan bokas under perioden februari–maj. Vi börjar ta emot förfrågningar om bokning på onsdag 11 januari. Vi bekräftar bokning så snart som möjligt därefter. Kontakta oss via e-post.

Musik i bryggeriet….

…kommer det att bli lite då och då även under våren. V har förslag på några trevliga konserter, men ännu är inga datum bestämda.

Detta och mycket mer kommer vi att kunna erbjuda under våren. Mer info kommer såklart i nyhetsbrevet och på hemsidan!

Lev väl! Och gå på bio, för tusan!

Vår Jonte, HG’s son, som lämnade jordelivet för fem år sedan, lever i högsta grad kvar i våra liv och minnen. I många år delade Jonte och en kompis från Örebro, Ivica Zubak, lägenhet i Stockholm, medan Jonte studerade på Mejan (Kungliga Konsthögskolan) och Ivica pluggade film på DI (Dramatiska Institutet). Ivica har gjort en hel del film sedan dess och i förrgår hade han premiär på sin långfilm ”Måste gitt”.
Vi kan bara säga: Gå och se den!

Många vintriga snö-drive-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

Publicerad 8 januari, 2017