Närke Kulturbryggeri-info 2017-02-24

Attans….

….vad veckorna rullar på! Vi rusar mot midsommar, hörrni! Och sedan vänder det igen, och vi går mot mörkare tider! Närke-attityd….!?

Men – vi kämpar på i alla fall, med daglig verksamhet och andra aktiviteter samtidigt, precis som vi alltid gjort. Lite stress och ångest håller en människa pigg och alert….!! :-)

Vi har äntligen installerat lite ny utrustning i bryggeriet och vi försöker hela tiden utveckla nya lösningar för en bättre produktion och arbetsmiljö. Och så har vi faktiskt den stora glädjen att hälsa en ny medarbetare välkommen: Emil Arvidsson. Så nu är det ett riktigt stort gäng i brygghuset: Oskar, Jörgen och Emil – ett stadigt och högt uppskattat team! Tack för att ni finns! Ni är superbra!

Tänk, va’ – att man kan glädja sig åt att en verksamhet ”rullar på och går runt”, och då tänker jag ju i första hand på oss här på bryggeriet såklart, men även på alla andra som kämpar ute i världen. Och de är många. Medan några få roffar åt sig. Vad kan man säga om det?

Men många droppar små kan ändå bidra till att göra skillnad för några. Vi försöker dra några strån till stacken, bl a genom att vi varje gång vi brygger InterNationAle (humanitärt bistånd, flyktingstöd mm), Jontes Atgeir (cancer – utbildning, forskning, vård mm) eller Rainbow Warrior (sexuellt likaberättigande) lämnar vi 1 kr/liter bryggd öl till olika humanitära organisationer, partipolitiskt obundna, både internationella och nationella/lokala organisationer. Andra får gärna härma oss med detta!

Kulturpuben

Det fria öl-sällskapte ”Kulturpuben” har fört en stillsam tillvaro en tid, men det finns tecken på ”återuppståndelse”. För en tid sedan arrangerades en välbesökt musik-quiz här hos oss i bryggeripuben. Och enligt rykten kan det hända att det blir någon dart-kväll e dyl framöver. Om du får e-post från Kulturpuben är du med i gruppen. Om inte, och om är du intresserad av att få information från Kulturpuben, så skickar du ett mäjl till den nya adressen kulturpubnarke@gmail.com.

Bryggeributiken

Vi håller fortsatt öppet varje måndag kl 16–19 med provsmakningspub och försäljning av folköl. Just nu kan vi erbjuda ”Stormakts-Folk” 3,5 %, 0,5 liter, 25 kr (inkl moms). Våra T-shirts och kassar finns också till försäljning, men våra ölglas finns i lager igen först v 13. OBS! Fortfarande endast kontant betalning.

Måndagarna den 27/2 och 6/3 är det ”Butik med musik”, då välkomnar vi duon ”Slow Train”, som består av Thomas Grek och Lasse Ramstierna. Fritt inträde. Öppet dessa måndagar 16–20 (ca).

Fler aktiviteter

Idag, fredag 24 februari, är det Närke-TTO (Tap-Take-Over, eller Kran-Ockupation, som det heter på svenska!) på Bishop’s Arms på Folkungagatan i Stockholm. Ska bli hiiiimla spännande!

Fredag & lördag 3–4 mars deltar vi på Alvinne Craft Beer Festival i Belgien. Se info här!

….sedan är det väl dags att få lite semester! Eller…..!? För när arbetsveckorna rullar på hinner man ju fanken knappt att njuta ens av en endaste liten half pint!

Konserter

Vi planerar att ha 3–4 konserter på bryggeriet under våren. Först ut är de vaaaansinnigt skickliga jazz-improvisatörerna ”No School”, som gästade oss förra året. Och jag säger bara ”No shit”! Om man kan få lov att använda sig av ett så ”ungdomligt” uttryck när man själv hör till tant-avdelningen, men jag måste bara få säga att jag väl aldrig i min vildaste fantasi skulle ha kunnat föreställa mig att improvisationsjazz skulle kunna få mig på sååååå platt fall!! Vågar ni komma och lyssna!? 25 mars ”smäller det”! Mer info samt biljetter på Tickster kommer inom kort!

Systembolaget

Och så planerar vi att erbjuda ett par olika öl till lokal försäljning hos Systembolags-butikerna i Örebro under våren, förutom Örebro Bitter och Närke Slättöl, förstås. Mer info kommer.

 

Vår-trötta vört-fattiga hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

 

PS: Hos vår kund Dannes Pub på Klostergatan 7 vid Järntorget är det ölprovning på torsdag den 2 mars! Då kommer vår gode vän Björn Falkeström från Oppigårds Bryggeri och presenterar några av sina läckra brygder. Enligt rykten är provningen fullbokad sedan lääääänge, men David på puben har en reservlista, som man kan anmäla sig till, om man vill vara ”stand-in”! Så hugg till, om du hoppas på att någon blir sjuk och inte kan komma på provningen! :-) Närkingskt…?! :-)
från oss alla på Närke Kulturbryggeri.

Publicerad 24 februari, 2017