Närke Kulturbryggeri-info 2017-03-22

Attans….

….nu har det gått en månad igen!!! Och vi kämpar på, som vanligt, såklart. Hela tiden. Det enda man egentligen inte hinner med ordentligt är att sätta sig ner i lugn och ro och sammanfatta alla roliga saker som händer i bryggeriet…..

Aktiviteterna i mars har varit skojiga, särskilt roligt var det att delta på den trevliga ölfestivalen ACBF, Alvinne Craft Beer Festival, i Belgien. En lagom stor tillställning med onödigt många trevliga kollegor och massor av riktigt o-äckliga ölsorter! Det som blev kvar av våra öl efter festivalen fanns sedan till försäljning i ölbutiken vägg i vägg (se nedan), vet ej om det finns något kvar nu…. Väldigt snyggt uppackad öl var det, tycker vi i alla fall, kanske ett tips till Systembolaget?

Nå! Inte klaga! Men man ska heller inte glädja sig i onödan…. (välkänt närkingskt ordspråk!)

Därför är det så himla kul att kunna glädja sig på riktigt! T ex åt följande:

Musik i bryggeriet

Nu på lördag får vi celebert besök av gruppen No School, som även gästade oss förra året! Då upplevde vi en heeeelt faaaantastisk musik-kväll, och jag som vräker på med så många vokaler kan säga att jag hade ingen aaaaaaning om att improvisationsmusik kunde vara så hiiiiiiskeligt braaaaa – och iiiiimpooooonerande. Allvarligt talat – jag blev helt tillplattad av dessa musiker och deras häftiga samspel och fullständigt ohämmade musikaliska samarbete!!!! Det fanns liksom inga gränser i deras musik-värld! Underbart!

Ja, vad kan jag säga mer, än att jag är så väldigt, väldigt glad att de vill komma hit igen, för vi som hörde No School förra året fick ett musikaliskt minne som förmodligen sitter kvar resten av livet….. Jo, jag menar det! Och jag (Berith, alltså) är ganska så svår-flörtad. Så det sista jag ska säga om detta, så här tre dagar före konserten, är: MISSA INTE!!!!

Man kan inte få mer för 150 spänn än detta!!!! Se mer info här!

Ölprovningar mm

Vi gläds åt att så många människor vill komma till oss, prova vår öl och gå husesyn i vårt fina bryggeri! Det har varit ganska så fullbokat med besöks-grupper hittills under våren, men fortfarande har vi några enstaka tider kvar under april och maj. Hör av er med förfrågan via e-post.

Under april kommer vi att ha några aktiviteter på resande fot, t ex kommer vi att måndagen den 3 april presentera några självrunna öl hos Oliver Twist (Repslagargatan 6, Stockholm), både ”lättdruckna” och ”svårdruckna” ölsorter blir det då. På skärtorsdagen 13 april håller vi ölprovning hos Bishop’s Arms på Folkungagatan 105, också i Stockholm, då tar vi med oss både ”gammalt” och ”nytt” ur lagringskällaren. Och därefter åker vi till Göteborg! På självaste påskafton 15 april deltar vi på mini-öl-festival hos Haket på Första Långgatan 32. Det lär bli både flaska och fat på Haket, om nu förpackningen spelar någon roll….. På Haktes Facebook finner man mer info, och undan för undan kommer även bilder på deltagande bryggare…..  Kolla lite här, vetja.

I maj, däremot, blir det ”party” på hemmaplan, när vi firar Småbryggeriernas dag lördagen den 13:e. Mer info kommer!

Systembolaget

Om allt nu går enligt planerna (för gudarna ska veta att allt kan ändras i allra sista skälvande sekund…) kommer vår dubbelbock ”2xBock Grandios Manipulator” att finnas i Systembolagsbutikerna i Örebro fr o m 3 april. Det är en super-duper-läcker tysk dubbelbock, lageröl såklart, och lång-lagrad som traditionen bjuder, med en stamvörtstyrka på drygt 19° Plato (tyskt krav är minst 18° Plato för att få ha ett namn som slutar på ”-ator”). Grandios Manipulator har 9,5 % alkohol, så VAR FÖRSIKTIG! Det är inte så att man känner någon sprit-smak precis, det kan vi lova, med dessa mulliga malt-sorter och häftiga humle-givor. Nä, ni, detta är en öl som kan dupera vilken läcker-gom som helst. Vågar ni prova?

Vår-trötta och halv-förkylda och lätt stressade hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

PS-1: Och så råkade jag ju skriva helt fel e-postadress till ”Kulturpuben” i förra nyhetsbrevet. Jag ber om ursäkt för detta. Rätt adress ska vara kulturpubnarke@gmail.com

PS-2: Och rätt öppettid för bryggeributiken ska vara 16–18, och inget annat. Naturligtvis kastar vi inte ut någon som sitter och myser i vår trevliga lokal, men ibland vill man ju gå hem och mysa i egen soffhörna….. Och förresten: nu har öl-glasen kommit! Samma sort som förut och samma pris: 40 kr/st. 200 kr/6-pack.

PS-3: Närke Kulturbryggeri-öl i ölbutiken Bierhalle Deconinck, Belgien.

Publicerad 22 mars, 2017