Närke Kulturbryggeri-info 2017-04-09

EXTRA påsk-öppet i bryggeributiken

Den kommande veckan är bryggeributiken öppen måndag–onsdag kl 16–19. Framförallt vill vi uppmuntra våra gäster att köpa vår egen svagdricka till påskbordet. Vi har tidigare endast bryggt svagdricka till julen, men eftersom julbordet och påskbordet nästintill innehåller likadana rätter tycker vi att svagdricka passar lika bra till påsk som till jul! Eller hur!

Ni vet väl att vi är djupt engagerade i kampanjen ”Rädda den svenska svagdrickan”! Det vore ju så hiiiiimla synd om ytterligare en öltradition skulle gå i graven! Vi tycker att svagdricka förtjänar mycket mer uppmärksamhet: att restauranger och pubar har svagdricka i sitt sortiment; att det ska vara fullkomligt naturligt att beställa ”en stor svagdricka”; att det ska finnas fördjupande svagdricks-reportage i dryckes-tidskrifter; att det serveras svagdricka på Nobelmiddagen; att det startas svagdricke-bloggar; att det inrättas en nationell svagdrickans dag; att fler småbryggerier brygger svagdricka; att regeringen representerar med svagdricka osv osv. Kampanjen startades tillsammans med ”SMÖF – Söderbärke MicroÖl Festival” för några år sedan och som vi ser på denna fina dryckestradition så har snöbollen bara börjat rulla!!! Bli med i svagdricke-lavinen och lyft fram: ”Äkta svensk svgdricka – en kulturdryck!” Skål – almost no alcohol!

Påsk-svagdrickan ”Närke Svagdricka – We love Hjo” är något mer humlad än traditionellt, och har markant lägre sötma. Vi gillar den starkt och hoppas att den även ska falla andra i smaken. Kom och provsmaka! Halvliters-flaska, 2 % alkohol, 20 kr.

Systembolaget

Som några har märkt kom aldrig vår dubbelbock Grandios Manipulator till Systembolagsbutikerna i Örebro som utlovat. Vi beklagar detta allra djupast, men som vi berättade i förra nyhetsbrevet beror detta på ett missöde med beräkning av både alkoholstyrka och pris, vilket vi inte fick lov att ändra på, och då såg vi oss nödsakade att dra tillbaka vår offert. Vi kommer istället inom kort att kunna erbjuda denna öl via privatimport. Mer info kommer.

Musik i bryggeriet

Tjo ho! Vilken hejdundrande succé det blev med de två spelningarna med ”Majornas 3dje rote”! Först en halvfull salong i torsdags och sedan utsålt i fredags. Vi tror att bandet var lika nöjda som publiken, för de vill komma tillbaka, kanske redan i höst, så håll ögon och öron öppna!

Nästa musikevenemang i bryggeriet blir ”Willy and the Poor Boys”, som spelar den 13 maj. Vi öppnar som vanligt kl 19.00, och konserten börjar ca 20.00. Mer info kommer på hemsidan och på Tickster.

Småbryggeriernas dag

På dagen den 13 maj, alltså före konserten med ”Willy and the Poor Boys”, firar vi ”Småbryggeriernas dag”, som vi ju alltid gör den andra lördagen i maj. I år har vi öppet hus mellan 11–15, och närmare program än så har vi ännu inte kunnat bestämma oss för, så – mer info kommer!

Ölprovnings-turné

På skärtorsdagen håller vi ölprovning på Bishop’s Arms på Folkungagatan i Stockholm. Det blir både gammalt och nytt ur källaren! Och på påskafton finns vi på Hakets mini-festival i Göteborg, då ska vi försöka hitta några exklusiva öl i källaren. Väl mött till en trevlig öl-påskhelg! Men kom ihåg: Don’t drink & fly!

Äggstra välhumlade öl-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

Publicerad 9 april, 2017