Närke Kulturbryggeri-info 2017-05-04

Åh, huj vad det går…..

…snart en månad sedan förra nyhetsbrevet! Och här händer det grejor, vill vi lova!

Från i tisdags 2 maj….

…finns vår Pors & Tvärs att inhandla på Systembolagsbutikerna i Örebro. Och vi har fått beställning från och levererat en massa av den till Systembolagets centrallager, så det kanske rent av går att beställa den till andra butiker? Fråga, vetja! Dessvärre kommer Pors & Tvärs inom kort att vara slutsåld en tid, innan nästa brygd har puttrat färdigt, men misströsta inte – den är redan på gång, ligger i lagringstank och förbereder sig för tappning! Jättegod! Om vi får säga det själva! Och det får vi!

På måndag 8 maj….

…är  det ”Butik med musik” igen! Bryggeributiken och provsmakningspuben håller extra öppet kl 16–20, med försäljning av provsmaker à 15 cl av några av våra olika ölsorter samt försäljning av vår goda svagdricka ”We love Hjo” – äkta svensk humlad svagdricka, 2 %, 50 cl, 20 kr, och försäljning av nytappad folköl, ”Hantverks-Folk”, 3,2 %, 50 cl, 25 kr. OBS! Fortfarande endast kontant betalning! Använd de nytryckta vackra sedlarna, för varför skulle de annars tryckas!? …kan man undra!

Denna dagen till ära får vi besök av gruppen ”TTT” som består av Thomas Wahlström, Tommy Bender och Tomas Grek som intar scenen med akustisk musikalisk underhållning. Ingen föranmälan, ingen entré. Bara trevligt. Så det så!

På fredag 12 maj….

…finns vi hos Goda Rum i Kumla i sällskap med MaltMagnus och några lokala bryggerier. Vi presenterar några av våra öl och berättar om varför vi håller på överhuvudtaget. Mer info här! Trevligt! Så det så!

På lördag 13 maj….

…är det återigen dags att uppmärksamma Småbryggeriernas dag! För åttonde året i rad, de’ ni! Vi firar med öppet hus kl 11–15. Kom och ta en titt i vårt ”nya” brygghus. Möt bryggarna på Närke Kulturbryggeri och prova både gammalt och nytt ur lagerkällaren. Försäljning av provsmaker à 15 cl. Endast kontant betalning. Ingen föranmälan, ingen entré. Trevligt, såklart. Så det så!

Också på lördag 13 maj….

…fast senare på kvällen, med start kl 19.00 är det dags för konsert med Willy & the Poor Boys. Entré 100 kr, förköp på Tickster, ”överblivna” biljetter i entrén. Närke-öl i baren. Fortfarande bara kontant betalning. Och fortfarande trevligt! Så det så!

Och – sist men inte minst! – på torsdag 18 maj…

….ett helt nytt sätt att umgås: ”FTO” – ”Fridge Take-Over” – eller kylskåpsockupation, som vi skulle säga på närkingska. Var? Jo, på Dannes Pub, såklart. Välkommen till Klostergatan 7 från 17.00 och kolla vad som finns i kylen! Vi fyller nämligen kylen till bredden med ”gamla” och ”nya” öl, noga valda ur vårt stora sortiment. Ölen kan vara antingen helt nya eller tillfälliga sorter eller gamla godingar. Vi kommer självklart att finnas på plats själva, för att dricka vår egen öl och och ”mingla” så gott vi kan! Vi gillat att prata om öl och öl-världen med intresserade människor. Ingen föranmälan, ingen deltagaravgift! –så kom i tid! Jätte-trevligt ska det bli! Så det så!

Höll ju på att glömma: Norge 26–27 maj….

…är det traditionsenlig festival hos vårt vän-bryggeri Haandbryggeriet i Örebros vänort Drammen! Men mer info om det i nästa nyhetsbrev – snart i din e-box! Tror jag, tra-la-la-laa, som Astrid Lindgren sa´! Så det så!

Och i början av juni….

…tror vi att det kanske händer något mer spännande, kanske i Stockholm, kanske någon annan stans! Trevligt ska det bli i alla fall! Tycker vi alltså! Så det så!

Sommar-förhoppnings-fulla öl-hälsningar från
Närke Kulturbryggeri

PS: Lars Molin sa en gång om radio: ”Pannbens-bio”! Ja, just det! Trevligt värre! Tack och lov för radio! Man skulle ju ibland kunna tro att det är sant att ”alla härmar Närke”, men nu är det faktiskt så att ibland härmar Närke en bilfirma i Kista, som sedan snart 10 år stannar upp efter tolvslaget och lyssnar på dagens dikt tillsammans. Så det har vi börjat med, och ska försöka göra lite då och då, om vi kommer ihåg det mitt på dagen, i alla fall när det inte kokar alltför häftigt i brygghuset! Ett hett tips till alla stressade örebroare, särskilt vid lunchrusningen, då det ändå inte rör sig speciellt snabbt på Örebros enda genomfartsled (Slussenbron). Ratta in P1! Och hör se’n!

Publicerad 4 maj, 2017