Närke Kulturbryggeri-info 2017-06-08

Nu är det senare…..

….mycket senare än vad som var tänkt…. så nu är det verkligen dags att berätta vad som händer i Stockholm i övermorgon.
Nä förresten, inte berätta, bara bifoga fil – se nedan. Tänk att man aldrig hinner…..
Men några ord kanske är på plats. Vad handlar detta om, och hur gick det till? Jo, vid ett besök hos våra goda kunder på Bishop’s Arms på Folkungagatan i Stockholm talade vi om deras fina pub-lokal, som faktiskt tidigare var en del av en biograf. ”Övervåningen”, den tidigare läktaren, är numer ett rum som även används till bokade sällskap. Men det skulle ju faktiskt gå att göra mycket mer i den lokalen än att ”bara” boka ”kalas”! Man kunde ju t ex inrätta ett litet unikt pub-galleri! Eller? Går det!
Jo viiiiiisssst, iiiiinget är väl omöjligt! Så sagt och gjort! Med hjälp av Bishop’s orädda och utvecklingsvilliga ledning, mycket trevliga pub-chef och personal på plats samt med praktiska hantverks-insatser står nu ett litet pub-galleri färdigt på Söder i Stockholm. Och förste utställare är: Håge Wiktorsson! För den som inte visste det har Håge varit verksam som fotograf och konstnär i över 20 år, med drygt 20 utställningar bakom sig, innan han kom på tanken att (via hembryggnings-hobby) starta ett bryggeri. Men öl är ju också konst, så…..
Utställningen på Bishop’s Arms på Folkungagatan öppnar lördagen den 10 juni kl 13.00 och visar bilder ur ett flertal av Håges tidigare utställningar. Välkomna alla fotokonst- och öl-älskare!

…och eftersom tiden alltid är så himla knapp….

….och för att det snart är midsommar, så kan vi ju passa på att berätta att bryggeributiken (och provsmakningspuben!) håller öppet ytterligare två torsdagar i juni, så det är möjligt för hugade svag-öls-spekulanter att inhandla lite folköl (Hantverks-Folk) och svagdricka (”We Love Hjo” – äkta svensk humlad svagdricka) till festligheterna vid årets längsta natt. För att fira att det snart börjar bli mörkare igen….. JAPP! Bara ett halvår kvar till jul!!
Nå, vi vill verkligen slå ett slag för dessa alkoholsvaga ölsorterna, ”folk” och ”svag”. Vi har särskilt en traditionell kärleks-känsla för svagdrickan, som en gång i tiden var en allmänt förekommande måltids- och vardagsdryck. En god öl som man inte blir full av! Tänk, så smidigt! Och helt otrendigt, också! Va’! Så hiiiimla bra! Tänk, att det egentligen inte behövs några nya hippa påhitt som ”session” och andra lågalkohol-mode-trender, eftersom det ju redan fanns! Och alltid har funnits! Wow!
Särskilt otrendiga senior-hipster-hälsningar 

från Närke Kulturbryggeri

PS: Och jo – svagdricka ÄR öl! Svag öl! Ordet ”dricka” är faktiskt det gamla svenska ordet för… just det: ÖL!
Publicerad 9 juni, 2017