Närke Kulturbryggeri-info 2018-03-10

Jaha, dagarna går, och det är tur att man inte är journalist eller något, för då skulle nog varenda dead-line spricka…. men man gör så gott man kan, mer kan man inte göra. Ju! Vi kör på för allt vad vi hinner!

Nästa konsert: T-Blues Sweden – redan nu på fredag 16 mars

T-Blues Sweden spelar blandad blues med ett jädrans ös. De har utlovat många nya låtar, även eget material. Spännande som bara den! En mycket o-trälig kväll utlovas! Insläpp 19.00, konsert ca 20.00. Biljetter på Tickster

T-Blues-arna har varit hos oss förut, och då var det knôk-fullt, bara en liten varning. Ännu finns någorlunda gott om biljetter kvar på Tickster, men det kan löna sig att köpa i förväg. Kom för allt i världen ihåg att ta med biljetten hit på konsertkvällen, vi har ingen kristallkula här, bara en scannings-app i entrén. Utan biljett blir det till att köpa en i entrén – om det finns någon kvar, vill säga. Så kom i tid, det är risk att det blir fullt. Kom i håg också att vi endast tar kontanter, inga kort eller swisch. Sorry.

Utställningen ”prequel” pågår

Örebrokonstnären Max Hjalmarsson visar sin konst i vår gallerihörna. Kan ses lör-sön 12–15 samt mån 16.30–18.30 t o m 19 mars. Missa inte!

”Trälig måndag” på Närke Kulturbryggeri

Ja, det betyder att vi har vår bryggeributik och provsmakningspub öppen varje helg- o aftonfri måndag. Ganska o-träligt, om vi får säga det själva.
Just nu kan vi erbjuda försäljning av folköl av olika slag, att köpa med hem, dä ni, tänk dä ä inte förbjudet, alltså ä dä tillåtet, och lagligt, och rumsrent…. ja, man kan ju bli förvånad för mindre, dä ä nästan att man tror att man inte ä i Sverige, utan snarare Danmark, eller nå’t. Nå, allvarligt: Vi har (0,5-liters flaskor):
– Hantverks-Folk 3,5 %, pale ale, 25 kr/st.
– Jolners Dricka 3,5 %, cream stout, 25 kr/st.
– Hantverks-Dricka 2,8 %, pale ale, 20 kr/st. OBS! Tillfälligt parti.
– Svagdricka ”We Love Hjo”, 1 %, 20 kr/st.

Det går att köpa starkare Närke-öl på Systembolaget!

På butikerna i Örebro finns:
– Örebro Bitter 5,9 %, extra special bitter ale.
– Närke Slättöl 4,9 %, sol-gul pale ale.
– Pors & Tvärs 5,9 %, ale bryggd med pors.
– 2xBock Grandios Manipulator 9 %, dubbelbock (lager).
I Kumla finns Örebro Bitter och Närke Slättöl, och i Fjugesta finns Närke Slättöl. Vi hoppas på en utökning av sortimentet i dessa butiker framöver. Återkommer om det.
Samtliga fyra ölsorter går att beställa till övriga butiker i vårt stora avlånga land, de finns nämligen åtkomliga via Systembolagets web-butik. Välkommen att beställa på Systembolagets hemsida.
Och nu undrar någon kanske om man kan beställa (privat-importera) andra sorters öl från Närke Kulturbryggeri……..? Jo, det går, oftast, när vi har andra sorter. Återkommer snarast om det. Håll ut, snälla!
Väldiga vört-varma välkomsthälsningar
från Närke Kulturbryggeri