Nyhetsbrev

Klicka här för att anmäla din epost så att du också får Flaskpost!

Här nedan finns äldre nyhetsbrev samlade:

Beställa Hjo Svagdricka till jul?

Ja, nu är det dags igen! Beställning av svagdricka från våra vänner på Hjo Bryggeri är möjlig fram till den 10 december. Avhämtning hos Närke Kulturbryggeri fr o m måndag 14 december.

Priser är samma som i fjol!!
Flaska: 2 liter (65 kr) eller 5 liter (140 kr). Retur-/utbytesflaska/-or är ett krav!
Alternativ: dunk 2,5 liter (70 kr) eller 5 liter (125 kr).

Mäjla din beställning till info@kulturbryggeri.se

OBS! ”Halva Glaset” stängt 31/8

Nu på måndag 31 augusti håller bryggeributiken och provsmakningspuen ”Halva Glaset” tillfälligt stängt. Beklagar detta, men vi hoppas att vi får lov att välkomna både gamla och nya gäster igen nästa måndag 7 september!

För fler (och viktiga) Närke-nyheter, t ex ny Närke-öl på Systembolaget 1/9 – se nyhetsbrevet här på hemsidan. Om du önskar få nyhetsbrevet direkt till din e-brevlåda är du välkommen att anmäla dig genom att fylla i formuläret här på hemsidan under fliken ”NYHETSBREV”.

OBS! ”Halva glaset” är stängt måndag 22 juni.

Förlåt sent meddelande, men vi är tvugna att hålla bryggeributiken och provsmakningspuben stängd idag, måndag 22 juni, pga sjukdom.

Vi önskar alla ölälskare, supporters, grannar och entusiaster välkomna åter nästa måndag, 29 juni. Då är det öppet som vanligt 16.30–18.30 (minst).

Varma hälsningar från Närke Kulturbryggeri

Ny rutin för ”Flaskpost” – nyhetsbrev
från Närke Kulturbryggeri

Som många tidigare prenumeranter redan vet har vi en längre tid haft problem med att sända nyhetsbrev från Närke Kulturbryggeri. Först brakade vår egen server ihop (pga av överbelastning, ett delikat problem!). Sedan i våras har vi provat ett par olika lösningar för utskick till en större mängd mottagare. Nu tror vi att vi funnit en lösning, så håll tummarna.

Prenumeration på nyhetsbrevet ”Flaskpost” görs nu direkt via vår hemsida. Länken finns här: https://www.kulturbryggeri.se/wp/nyhetsbrev/

Gå in och anmäl dig direkt idag, så kommer det strax ett nytt nyhetsbrev! I alla fall inom en vecka! Jag lovar! :-)

Vänligaste vörthälsningarna från
Berith Karlsson
Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri-info 190417

Extra öppet i bryggeributiken

Glömt köpa folköl till påsk? Gör inget! Vi har extra öppet i bryggeributiken i morgon, skärtorsdag, klockan 10.00–15.00. Hantverks-Folk (ale) och Jolners Dricka (milk-stout), båda 3,5 %, 500 ml, 25 kr/st. Det finns även ölglas, Närke-kasse, Närke-T-shirt och Närke-linne (det är väl snart sommar igen, va’….). Betalning med kontanter eller via swish. Välkomna!

Örebro-premiär för Rainbow Warrior

Årets första brygd av Rainbow Warrior är klar! Serveras från självrunnet fat på Dannes Pub på Järntorget i Örebro i helgen, i samband med återinvigning av den fina trottoarservering! OBS! Fråga David och Johannes när det är dags för tappning! Inom kort kommer Rainbow Warrior på flaska på flera pubar nära dig, sedan 3 juni på Systembolaget lokalt.

Närke Kulturbryggeri på ölfestival

Örebro Brew Fest går av stapeln 26–27 april på Conventum. Vi deltar med egen monter i år och passar på att göra vårens stora lager-rensning! Se info på orebrobrewfest.se

Vårens sista konsert på Närke Kulturbryggeri

Med stor spänning ser vi fram emot att få besök av TED – fredagen den 10 maj står de på vår scen med tolkningar av det historiska musikmaterialet av Ted och Kenneth Gärdestad. Det blir ett intressant möte mellan populärmusik och jazz. Biljetter som vanligt på Tickster. Förbeställa mat? Se vår hemsida. Varmt välkomna!

Småbryggeriernas dag – 11 maj

Denna dag – alltid andra lördagen i maj – firar vi traditionsenligt med öppet hus och provsmakningspub. I år blir det även provsmakning av några olika varianter av Stormaktsporter. Först till kran är det som gäller. Vi öppnar kl 15 och stänger tidigast kl 20. På programmet även bryggerivisning samt ev andra jippon. Ingen föranmälan behövs. Varmt välkomna!

Närke-öl på Systembolaget

Om allt går enligt planerna kommer en version av Stormaktsporter att finnas för beställning via Systembolagets web-lansering någon av torsdagarna i maj. Det är Konjaks! Kaggen Stormaktsporter 2017 och det finns 1000 flaskor à 159 kr.

Alla våra övriga öl som finns i lokala sortimentet, som från och med 2 maj är 9 (!) st till antalet, går att beställa till hela landet, även enstaka flaskor! Beställs via Systembolagets webbutik! Lätt som en plätt!

Tror verkligen att det var allt för idag! 

Himla humliga och o-grumliga hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri-info 190404

Problem med utskick!!!

Det är jättetrevligt för oss på bryggeriet att så många vill prenumerera på vårt nyhetsbrev! ….men inget gott som inte har något ont med sig! (eller var det tvärt-om?) Nå, det har under en tid varit problematiskt att skicka nyhetsbrevet till alla våra tusentals prenumeranter! Vi jobbar på saken och hoppas på en bättre framtid. Tills den dagen infaller hoppas vi att så många som möjligt har tillfälle att titta på vår hemsida emellanåt. Där finns info om det mesta som händer på bryggeriet.

Konsert: Kapell Malén 13 april

Nu jä… blir det tung-gung på vår scen! Äntligen kommer Kapell Malén med ”polskor, valser och andra låtar”! Vi ser fram emot detta gäng och hoppas att många entusiaster vill gästa oss då! Biljetter som vanligt på tickster.com – till det facila priset av 150 kronor. Finns även öl till rimligt pris, som bekant! Och fin-fin mat lagad med kärlek, såklart! Förbeställ för säker tillgång senast 8 maj. Se meny på vår hemsida!
https://www.kulturbryggeri.se/wp/kapell-malen-lordag-13-april/

Öl på Systembolaget

Två nya Närke-öl kommer i det lokala sortimentet den 2 maj och med stor glädje kan vi berätta att de även kommer till Fjugesta, Kumla och Hallsberg!
– Märzen 6 %, en klassisk långlagrad lageröl, bryggd utan krusiduller men med massor av tradition! Självklart både ofiltrerad och opastöriserad!
– Ich Weiss 4,7 %, en klassisk tysk veteöl, bryggd utan krusiduller men med massor av tradition! Självklart både ofiltrerad och opastöriserad!
Låter öl-beskrivningarna tjatiga? Tja, det är inte mer märkvärdigt än så!

Men i juni kommer som vanligt Rainbow Warrior tillbaka, och den är väl inte så himla klassisk, utan lite lite lite mer modern…. kanske….

Alla våra öl som finns i lokala sortimentet går att beställa till hela landet, även enstaka flaskor! Beställs via Systembolagets webbutik! Lätt som en plätt!

Tror det var allt för idag!

Hösnuve-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri-info 190324

Äääääntligen! – ett nytt nyhetsbrev!

Kära vänner! Det har nu varit ett stort ”glapp” i utskicken av våra nyhetsbrev. Vi fick helt plötsligt tekniska problem med e-posten, då ni numer är över 2500 prenumeranter! Vi är inte ens säkra på att förra nyhetsbrevet (29 januari) nådde ut till alla. Ett trist men delikat problem, som nu förhoppningsvis har fått en lösning. Så här kommer den allra färskaste informationen:

Konsert lördagen 30 mars – Blå Lotus

Nu på lördag gästar Blå Lotus bryggeriet. Det blir rejält 70-tals-tryck med orgel, bas och trummor. Blå Lotus stod på vår scen som förband till Mikael Ramel Band förra våren, så vi vet vad vi utlovar! Det är inte småpotatis när man blir jämförs med band som Emerson Lake & Palmer, Atomick Rooster och The Doors! Missa inte! Bijetter på Tickster.com– entré endast 100 kr! Jädrans billigt, hörni!
Mat? Förlängd beställningstid: Beställ via e-post senast ONSDAG 27 mars!
Kvällens meny från ”Grönt Krubb”:
– Veg-biff med ljummen potatissallad, tillbehör och bröd, 169 kr. (149 kr vid förbeställning och förskottsbetalning).
– Rejäl vego-paj (broccoli eller svamp+grillade grönsaker) med sallad och sås, 85 kr. (75 kr vid förbeställning och förskottsbetalning).
– Vegetarisk Kulaschgryta (jackfruit, paprika, lök, vitlök, persilja) med bröd, 85 kr. (75 kr vid förbeställning och förskottsbetalning).
(Förskottsbetalning till bryggeriets bg-konto – info kommer till dig via e-post efter bekräftelse på din beställning).

Vår-känsliga & förhoppnings-fulla hälsningar från
Närke Kulturbryggeri

PS: Måndag 25 mars är det uppenbarlingen Våffeldagen – vi firar med våfflor gjorda med Närke Slättöl!!! Välkomna till provsmakningspuben ”Halva glaset”, som vanligt från kl 16.30. (Öppet alla helg- och aftonfria måndagar kl 16.30–minst 18.30).