Nyhetsbrev

Klicka här för att anmäla din epost så att du också får Flaskpost!

Här nedan finns äldre nyhetsbrev samlade:

Ny rutin för ”Flaskpost” – nyhetsbrev
från Närke Kulturbryggeri

Som många tidigare prenumeranter redan vet har vi en längre tid haft problem med att sända nyhetsbrev från Närke Kulturbryggeri. Först brakade vår egen server ihop (pga av överbelastning, ett delikat problem!). Sedan i våras har vi provat ett par olika lösningar för utskick till en större mängd mottagare. Nu tror vi att vi funnit en lösning, så håll tummarna.

Prenumeration på nyhetsbrevet ”Flaskpost” görs nu direkt via vår hemsida. Länken finns här: https://www.kulturbryggeri.se/wp/nyhetsbrev/

Gå in och anmäl dig direkt idag, så kommer det strax ett nytt nyhetsbrev! I alla fall inom en vecka! Jag lovar! :-)

Vänligaste vörthälsningarna från
Berith Karlsson
Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri-info 190417

Extra öppet i bryggeributiken

Glömt köpa folköl till påsk? Gör inget! Vi har extra öppet i bryggeributiken i morgon, skärtorsdag, klockan 10.00–15.00. Hantverks-Folk (ale) och Jolners Dricka (milk-stout), båda 3,5 %, 500 ml, 25 kr/st. Det finns även ölglas, Närke-kasse, Närke-T-shirt och Närke-linne (det är väl snart sommar igen, va’….). Betalning med kontanter eller via swish. Välkomna!

Örebro-premiär för Rainbow Warrior

Årets första brygd av Rainbow Warrior är klar! Serveras från självrunnet fat på Dannes Pub på Järntorget i Örebro i helgen, i samband med återinvigning av den fina trottoarservering! OBS! Fråga David och Johannes när det är dags för tappning! Inom kort kommer Rainbow Warrior på flaska på flera pubar nära dig, sedan 3 juni på Systembolaget lokalt.

Närke Kulturbryggeri på ölfestival

Örebro Brew Fest går av stapeln 26–27 april på Conventum. Vi deltar med egen monter i år och passar på att göra vårens stora lager-rensning! Se info på orebrobrewfest.se

Vårens sista konsert på Närke Kulturbryggeri

Med stor spänning ser vi fram emot att få besök av TED – fredagen den 10 maj står de på vår scen med tolkningar av det historiska musikmaterialet av Ted och Kenneth Gärdestad. Det blir ett intressant möte mellan populärmusik och jazz. Biljetter som vanligt på Tickster. Förbeställa mat? Se vår hemsida. Varmt välkomna!

Småbryggeriernas dag – 11 maj

Denna dag – alltid andra lördagen i maj – firar vi traditionsenligt med öppet hus och provsmakningspub. I år blir det även provsmakning av några olika varianter av Stormaktsporter. Först till kran är det som gäller. Vi öppnar kl 15 och stänger tidigast kl 20. På programmet även bryggerivisning samt ev andra jippon. Ingen föranmälan behövs. Varmt välkomna!

Närke-öl på Systembolaget

Om allt går enligt planerna kommer en version av Stormaktsporter att finnas för beställning via Systembolagets web-lansering någon av torsdagarna i maj. Det är Konjaks! Kaggen Stormaktsporter 2017 och det finns 1000 flaskor à 159 kr.

Alla våra övriga öl som finns i lokala sortimentet, som från och med 2 maj är 9 (!) st till antalet, går att beställa till hela landet, även enstaka flaskor! Beställs via Systembolagets webbutik! Lätt som en plätt!

Tror verkligen att det var allt för idag! 

Himla humliga och o-grumliga hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri-info 190404

Problem med utskick!!!

Det är jättetrevligt för oss på bryggeriet att så många vill prenumerera på vårt nyhetsbrev! ….men inget gott som inte har något ont med sig! (eller var det tvärt-om?) Nå, det har under en tid varit problematiskt att skicka nyhetsbrevet till alla våra tusentals prenumeranter! Vi jobbar på saken och hoppas på en bättre framtid. Tills den dagen infaller hoppas vi att så många som möjligt har tillfälle att titta på vår hemsida emellanåt. Där finns info om det mesta som händer på bryggeriet.

Konsert: Kapell Malén 13 april

Nu jä… blir det tung-gung på vår scen! Äntligen kommer Kapell Malén med ”polskor, valser och andra låtar”! Vi ser fram emot detta gäng och hoppas att många entusiaster vill gästa oss då! Biljetter som vanligt på tickster.com – till det facila priset av 150 kronor. Finns även öl till rimligt pris, som bekant! Och fin-fin mat lagad med kärlek, såklart! Förbeställ för säker tillgång senast 8 maj. Se meny på vår hemsida!
https://www.kulturbryggeri.se/wp/kapell-malen-lordag-13-april/

Öl på Systembolaget

Två nya Närke-öl kommer i det lokala sortimentet den 2 maj och med stor glädje kan vi berätta att de även kommer till Fjugesta, Kumla och Hallsberg!
– Märzen 6 %, en klassisk långlagrad lageröl, bryggd utan krusiduller men med massor av tradition! Självklart både ofiltrerad och opastöriserad!
– Ich Weiss 4,7 %, en klassisk tysk veteöl, bryggd utan krusiduller men med massor av tradition! Självklart både ofiltrerad och opastöriserad!
Låter öl-beskrivningarna tjatiga? Tja, det är inte mer märkvärdigt än så!

Men i juni kommer som vanligt Rainbow Warrior tillbaka, och den är väl inte så himla klassisk, utan lite lite lite mer modern…. kanske….

Alla våra öl som finns i lokala sortimentet går att beställa till hela landet, även enstaka flaskor! Beställs via Systembolagets webbutik! Lätt som en plätt!

Tror det var allt för idag!

Hösnuve-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri-info 190324

Äääääntligen! – ett nytt nyhetsbrev!

Kära vänner! Det har nu varit ett stort ”glapp” i utskicken av våra nyhetsbrev. Vi fick helt plötsligt tekniska problem med e-posten, då ni numer är över 2500 prenumeranter! Vi är inte ens säkra på att förra nyhetsbrevet (29 januari) nådde ut till alla. Ett trist men delikat problem, som nu förhoppningsvis har fått en lösning. Så här kommer den allra färskaste informationen:

Konsert lördagen 30 mars – Blå Lotus

Nu på lördag gästar Blå Lotus bryggeriet. Det blir rejält 70-tals-tryck med orgel, bas och trummor. Blå Lotus stod på vår scen som förband till Mikael Ramel Band förra våren, så vi vet vad vi utlovar! Det är inte småpotatis när man blir jämförs med band som Emerson Lake & Palmer, Atomick Rooster och The Doors! Missa inte! Bijetter på Tickster.com– entré endast 100 kr! Jädrans billigt, hörni!
Mat? Förlängd beställningstid: Beställ via e-post senast ONSDAG 27 mars!
Kvällens meny från ”Grönt Krubb”:
– Veg-biff med ljummen potatissallad, tillbehör och bröd, 169 kr. (149 kr vid förbeställning och förskottsbetalning).
– Rejäl vego-paj (broccoli eller svamp+grillade grönsaker) med sallad och sås, 85 kr. (75 kr vid förbeställning och förskottsbetalning).
– Vegetarisk Kulaschgryta (jackfruit, paprika, lök, vitlök, persilja) med bröd, 85 kr. (75 kr vid förbeställning och förskottsbetalning).
(Förskottsbetalning till bryggeriets bg-konto – info kommer till dig via e-post efter bekräftelse på din beställning).

Vår-känsliga & förhoppnings-fulla hälsningar från
Närke Kulturbryggeri

PS: Måndag 25 mars är det uppenbarlingen Våffeldagen – vi firar med våfflor gjorda med Närke Slättöl!!! Välkomna till provsmakningspuben ”Halva glaset”, som vanligt från kl 16.30. (Öppet alla helg- och aftonfria måndagar kl 16.30–minst 18.30).

Närke Kulturbryggeri-info 190129

Inställt:

Konserten med fina folkmusikgruppen Kapell Malén, som var planerad till torsdag 31/1, är tyvärr inställd, men gruppen återkommer tack och lov senare i vår, lördagen den 13 april.

Istället:

Kanske kan det bli lite musik i alla fall, levande eller på annat vis. Vi inbjuder spontant till ”Trevlig torsdag”, nu på torsdag 31/1 från kl 18.00, för den som vill komma. Provsmakningspuben ”Halva glaset” erbjuder Närke-öl av många olika sorter. Fri entré. Ingen föranmälan. Välkomna!

Bryggeributiken ”Trälig måndag”…

….och provsmakningspuben ”Halva glaset” håller fortsatt öppet alla helg- och aftonfria måndagar kl 16.30–18.30 (minst). Dä ä bara å komma! Nu har vi återigen vår ”Hantverks-Folk” 3,5 % till försäljning, fortfarande till samma pris som förra året, 25 kr/st (0,5 liter).

Närke-event i Stockholm

Fredag 1 februari från kl 17.00 laddar vi med ett rejält startfält självrunna godingar på Bishop’s Arms Gamla Stan. Exakt vilka öl det blir kommer vi nog kunna berätta på fredag förmiddag – det brukar vara så…. Vi tappar de sista pinfärska faten på torsdag eftermiddag!
På lördag 2 februari kl 15.00 provsmakar vi tre olika specialare av Stormaktsporter och Kaggen. Begränsat antal platser. Se info på bishopsarms.com (klicka på Stockholm–Gamla Stan).

Jazz-spisarna…

…är ett gäng musikälskande entusiaster som träffas på bryggeriet 5–6 tisdagar om året för att lyssna på jazz av alla de slag, gammalt och nytt, traditionellt och experimentellt osv osv osv. Nästa gång är 5 februari och då firar man att det är 50:e gången som gruppen träffas! Är du intresserad av att komma, mäjla då till till jan.siljestrom@bredband.net för att få en inbjudan! Musik är kultur! Öl också!

Grüne Woche i Berlin

I helgen avslutades den tio dagar långa ”Gröna veckan” i Berlin – en mässa som verkligen inte går av för hackor! Närke Kulturbryggeri samt ytterligare åtta bryggerier, alla medlemmar i Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier, har varit på plats i Sveriges och Jordbruksverkets fina monter och gemensamt serverat 30 olika sorter av våra öl i föreningens fina öl-container, utrustad med 15 ölkranar! Mässbesökarna har fått smaka på ”andra bullar” – inget blask där inte! Fint att kunna känna stolthet inte bara för sin egen öl, utan även kollegornas olika brygder! Skål!


Ja, detta var väl en rivstart på året! God fortsättning!

önskar Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri-info 181203

Men uj uj uj….

…vilken ära för oss – att få ha så fina musiker på vår scen! Tusen tack till Gabriel Stenborg med ensemble, som framträdde med Nick Drake-repertoar i torsdags! Mycket intrycks-givande, vilken närvaro och engagemang! Tack till er alla, även till publiken, såklart! Vi är jätteglada att så många fina människor kommer till oss för att njuta av musik! Och öl! Tusen tack!

Mer musik….

…blir det ytterligare en gång innan jul! Lördag 15 december kommer T-Blues Sweden tillbaks till oss – för fjärde gången, faktiskt!! Håll i hatten! Eller peruken! Eller klädtrasorna! För T-Blues bluesar på så att det stormar i bryggeripuben! Och för sjutton – boka biljett i tid! Det lär bli fullt!
Och för sjutton (tjatigt?) – boka mat! Kristofer och Maria från ”Grönt Krubb” erbjuder vegetarisk/vegansk street food för simpla 169 kronor! Det vankas: parantha (potatisbröd med örter), yoghurtsås, sedd’n weed (sjögräsrullar), mungbönspannkaka med kimchi, rostad potatis, tomatpesto, ångkokta sjojabönor och ”Dragna Jack” med aioli. ALLT DETTA för FUTTIGA 169 kronor! Betänk hur mycket man betalar för vilken simpel massproducerad hamburgare som helst, som numer finns i vartenda gatuhörn i hela Örebro! Då är detta superbilligt, ju!!!
OBS! Förbeställ mat via e-post info@kulturbryggeri.se och förskottsbetala därefter (men först efter återkoppling med bekräftelse via e-post) till bg 5627-1786, Närke Kulturbryggeri AB, senast 11 december! Märk betalningen med ditt namn! Men kom för sjutton ihåg att boka biljett till själva konserten också, annars får nog maten intas på lastkajen! Man vet aldrig! :-)

Innan dess….

….ANNA-KANNA, alltid 9 december, i år en söndag! I all enkelhet bjuder vi in till öppet hus med vinter-öl i provsmaknings-kranarna. Välkommen till bryggeriet kl 15–19. Ingen föranmälan behövs! Bara att komma!

Bryggeributiken….

….”Trälig måndag” och provsmakningspuben ”Halva glaset” håller öppet alla helg- och aftonfria måndagar kl 16.30–18.30 (minst). Kanhända att det blir ”Butik med musik” någon gång innan julefriden lägger sig över bryggeriet! Välkommen för att julklapps-shoppa ölglas, T-shirts, affischer, kassar, folköl, svagdricka. Provsmaka våra övriga öl (max 15 cl – enligt lagen för provsmakning hos tillverkare!!). Betalning kontant eller swisch. Välkomna!

November-grå dim-höljda hälsningar från

oss alla på Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri-info 181123

Dags för mer musik!!!

Nästa vecka, torsdag 29 november, gästas bryggeri-scenen av Gabriel Stenborgs Bryter Layter Band. Vi öppnar kl 18.00 och konserten börjar kl 19.00. Biljetter på Tickster. Sök på ”Närke”. Pris 80 kr, student 50 kr. Billigare lär det aldrig bliiiii!!!!
Ännu finns möjlighet att beställa mat på konsert-kvällen. Vi erbjuder alltid en läcker vegetarisk/vegansk rätt, samt vår vanliga pubmeny, förståss.
Dagens ”Grönt Krubb” är ”Dragna Jack”, en vegansk variant på pulled pork, som serveras i pitabröd med syrade grönsaker, sallad och sås med drag i, samt klyftpotoatis! 110 kr. (95 kr vid förbeställning och -betalning).
Förbeställ via e-post info@kulturbryggeri.se senast måndag 26 november.
Förskottsbetalning till bg 5627-1786 Närke Kulturbryggeri (senast 26 november).

Dags för Hjo svagdricka!!!

Uj uj, vi kommer att få leverans av årets juldricka från Hjo Bryggeri lite tidigare än beräknat. Drickan tappas redan i morgon, så om någon önskar köpa svagdricka ber vi om beställning senast i dag. (Ni som redan beställt kan ta det lugnt!)
Detta betyder att drickan kommer att finnas för avhämtning i bryggeributiken redan nu på måndag 26 november. Vi öppnar kl 16.30. Betalning på plats, kontant eller swisch går bra. Välkomna!

Mörk-grå november-hälsningar

från Närke Kulturbryggeri
www.kulturbryggeri.se

Närke Kulturbryggeri-info 181112

Ja, jag börjar väl som vanligt: Uj, vad fort tiden går….


…och nu har vi precis vilat upp oss efter den storslagna Örebrew Fest-tillställningen! 28 utställare och 100-tals underbart ölintresserade festival-besökare! Det var kanske höstens händelse i metropolen Örebro, vad vet jag. Kul var det, i alla fall! Och nästan all vår öl blev uppdrucken! Tack till alla er som gästade festivalen!
Och jätte-jätte-kul var det att återigen fira Kladdkakans dag, som vi hade inbjudit till i onsdags, alltid 7 november, som ni vet. Tänk, att så många människor vill komma till vårt bryggeri för att prova vår öl! Riktigt trevligt för oss, ska ni veta, så stort tack för besöket! Kanske också att kladdkakan drog lite gäster, för det var nog en av de godaste kladdkakor vi haft här hos oss. Tack till Kristofer och Maria på ”Grönt Krubb”! Vi kommer att beställa från er igen!

Denna vecka….

….kör vi vidare med ett par fina evenemang här hos oss på Närke Kulturbryggeri. Först: Torsdag 15 november – Vetenskaps-pub. Start 18.00. Mer info här: oru.se/sciencepub
Sedan: Fredag 16 november – Konsert med Vincent Jedselius – Berglagsblues (om man ska tro Vincent själv!). Vi öppnar 19.00, konserten börjar 20.00.
Beställa mat till konserten? (Beklagar verkligen den korta framförhållningen, men boka gärna snabbt, både mat och entrébiljett, det verkar kunna bli utsålt!).
Vi erbjuder alltid en enkel pubmeny, men också ett läckert alternativ, även denna gång från ”Grönt Krubb”, säkrast är att förbeställa: ”Dragna Jack”, vegansk variant på pulled pork, serveras i pitabröd med syrade grönsaker, sallad och sås med drag i! 95 kr (introduktionspris).
Förbeställ via e-post info@kulturbryggeri.se senast onsdag 14 november.
Förskottsbetalning till bg 5627-1786 Närke Kulturbryggeri (senast 14 november).


Och sedan….

– Butik med musik 19 november: Jazz by Five kommer till vår scen. Fri entré, ingen föranmälan. Bryggeributiken och provsmakningspuben ”Halva glaset” håller öppet från kl 16.30.
– Trevlig torsdag blir det den 29 november. Då står Gabriel Stenborg med band på scenen. Biljetter på Tickster. Beställa mat? Info kommer inom kort-kort på vår hemsida.
– Söndagen den 9 december: Anna-Kanna och vinter-öl – värmande och vänskapligt! Öppet hur. Mer info kommer.

Beställa svagdricka?


Vi kommer att ta hem lite mer svgdricka från vår gode vän Uno Blixt, som driver Hjo Svagdrickabryggeri. Dunkar 2,5 liter (65 kronor) eller 5 liter (120 kronor). Beräknad leverans i början av december. Mäjla beställning till info@kulturbryggeri.se Avhämtning i bryggeributiken på måndagar eller enligt överenskommelse.


Beställa Närke-öl via Systembolagets privatimport

Så småningom kanske vi får till en särskild knapp på vår hemsida med denna information, men här kommer den just nu aktuella listan över Närke-öl, som man kan beställa via privatimport. Vi levererar endast hela lådor (12 flaskor – men det går att blanda 6-6, 4-4-4, 3-3-3-3) till Systembolagsbutikerna i Örebro, Kumla, Hallsberg och Fjugesta. Och Högdalen! Är 12 flaskor för många, ja, då kan man ju alltid dela med en kompis?
Oktober Märzen 6,1 % (lageröl!) ca pris 36 kr (som fått fantastiks bra kritik bl a från tyska bryggare och öl-sommelierer)
NUIPA 4,9 % (”new sweden”-stil, mycket humle!) ca pris 42 kr
Vete Fannkänn 5,4 % (veteöl) ca pris 32 kr
Miklagård Brunmölska 9,3 % (bragott, dvs honungsöl) ca pris 71 kr
Svarte Kungen 8 % (Porter-IPA) ca pris 54 kr
Hazel Dormouse Porter 8,3 % (hasselnöt) ca pris 95 kr
Body & Soul 8,2 % (honungs-IPA, co-brew med Brouwerij de Molen) ca pris 60 kr
(Body & Soul är datumstämplad till ”bäst” före dec-17, men vi tycker att den håller mycket bra än, kanske godare än förr, men köps på ”egen risk”).


Annan öl på Systembolaget…. (”repris” från förra nyhetsbrevet, men vad gör man inte för en god kollega!?)

Om ni önskar njuta av Winter Ale från Oppigårds Bryggeri måste ni förmodligen beställa den särskilt, för det är inte i alla Sytembolagets butiker som den finns på hyllan i år! Tyvärr bommade Oppigårdarna datumet för offert till ordinarie sortimentet (gissa om det blev dålig stämning på jobbet….) men ölet kan beställas till vilken butik som helst. Om många beställer kan det också resultera i att detta god öl faktiskt hamnar på hyllan i flera butiker, pga stor efterfrågan. Så beställ på, bara. Artikelnumret är 11320 och ölet heter alltså Winter Ale, bryggt hos Oppigårds Bryggeri av äkta öl-entusiaster, som håller bättre koll på brygg-pannan än på kalendern!


Små-kulna höst-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri
www.kulturbryggeri.se


PS: Någon som undrar om inte Närke Kulturbryggeri ska delta på Örebro Öl & Whiskyfestival i år? Vi berättar här precis som det är: I mitten av september började vi planera ölsorter och antal kranar osv, som man ju måste göra inför varje festival. Då kom vi på att vi saknade faktura från festivalen för både anmälningsavgiften och monterhyran. När vi letade efter den hittade vi ingen anmälan. Vi hade alltså inte anmält oss! Ja, så är det. Och ingen har frågat, förrän nu, då kompisar och bekantingar har hört av sig och undrat. Vi beklagar vår glömska, men nu är det som det är! Bättre lycka på nästa festival?