Nyhetsbrev

Närke Kulturbryggeri-info 2017-04-09

EXTRA påsk-öppet i bryggeributiken

Den kommande veckan är bryggeributiken öppen måndag–onsdag kl 16–19. Framförallt vill vi uppmuntra våra gäster att köpa vår egen svagdricka till påskbordet. Vi har tidigare endast bryggt svagdricka till julen, men eftersom julbordet och påskbordet nästintill innehåller likadana rätter tycker vi att svagdricka passar lika bra till påsk som till jul! Eller hur!

Ni vet väl att vi är djupt engagerade i kampanjen ”Rädda den svenska svagdrickan”! Det vore ju så hiiiiimla synd om ytterligare en öltradition skulle gå i graven! Vi tycker att svagdricka förtjänar mycket mer uppmärksamhet: att restauranger och pubar har svagdricka i sitt sortiment; att det ska vara fullkomligt naturligt att beställa ”en stor svagdricka”; att det ska finnas fördjupande svagdricks-reportage i dryckes-tidskrifter; att det serveras svagdricka på Nobelmiddagen; att det startas svagdricke-bloggar; att det inrättas en nationell svagdrickans dag; att fler småbryggerier brygger svagdricka; att regeringen representerar med svagdricka osv osv. Kampanjen startades tillsammans med ”SMÖF – Söderbärke MicroÖl Festival” för några år sedan och som vi ser på denna fina dryckestradition så har snöbollen bara börjat rulla!!! Bli med i svagdricke-lavinen och lyft fram: ”Äkta svensk svgdricka – en kulturdryck!” Skål – almost no alcohol!

Påsk-svagdrickan ”Närke Svagdricka – We love Hjo” är något mer humlad än traditionellt, och har markant lägre sötma. Vi gillar den starkt och hoppas att den även ska falla andra i smaken. Kom och provsmaka! Halvliters-flaska, 2 % alkohol, 20 kr.

Systembolaget

Som några har märkt kom aldrig vår dubbelbock Grandios Manipulator till Systembolagsbutikerna i Örebro som utlovat. Vi beklagar detta allra djupast, men som vi berättade i förra nyhetsbrevet beror detta på ett missöde med beräkning av både alkoholstyrka och pris, vilket vi inte fick lov att ändra på, och då såg vi oss nödsakade att dra tillbaka vår offert. Vi kommer istället inom kort att kunna erbjuda denna öl via privatimport. Mer info kommer.

Musik i bryggeriet

Tjo ho! Vilken hejdundrande succé det blev med de två spelningarna med ”Majornas 3dje rote”! Först en halvfull salong i torsdags och sedan utsålt i fredags. Vi tror att bandet var lika nöjda som publiken, för de vill komma tillbaka, kanske redan i höst, så håll ögon och öron öppna!

Nästa musikevenemang i bryggeriet blir ”Willy and the Poor Boys”, som spelar den 13 maj. Vi öppnar som vanligt kl 19.00, och konserten börjar ca 20.00. Mer info kommer på hemsidan och på Tickster.

Småbryggeriernas dag

På dagen den 13 maj, alltså före konserten med ”Willy and the Poor Boys”, firar vi ”Småbryggeriernas dag”, som vi ju alltid gör den andra lördagen i maj. I år har vi öppet hus mellan 11–15, och närmare program än så har vi ännu inte kunnat bestämma oss för, så – mer info kommer!

Ölprovnings-turné

På skärtorsdagen håller vi ölprovning på Bishop’s Arms på Folkungagatan i Stockholm. Det blir både gammalt och nytt ur källaren! Och på påskafton finns vi på Hakets mini-festival i Göteborg, då ska vi försöka hitta några exklusiva öl i källaren. Väl mött till en trevlig öl-påskhelg! Men kom ihåg: Don’t drink & fly!

Äggstra välhumlade öl-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

Kulturbryggeri-info 2017-04-01

Varning! Vattenbristen kan komma att påverka öl-produktionen!

Vi har förstått att det börjar bli rejäl kris på färskvatten i Örebro kommun, och detta kan komma att påverka öl-produktionen framöver. Till att börja med blir vi tvungna att minska antalet bryggningar med 50 %, och som en följd av detta blir flaskorna bara fyllda till hälften, vilket vi såklart beklagar allra djupast. Men å andra sidan kan man ju titta djupare i flaskan! :-)

Systembolaget

Vi HADE planerat att introducera vår dubbelbock Grandios Manipulator på Systembolaget i Örebro i nästa vecka, men efter missöde med beräkning av både alkoholstyrka och pris, vilket vi inte fick lov att ändra på, beslutade vi att dra tillbaka vår offert, och istället erbjuda denna långlagrade klassiker via privatimport. Mer info om detta kommer inom kort under en alldeles egen flik på vår hemsida. Vi beklagar alla grusade förväntningar men hoppas på förståelse för det inträffade. Vi kommer även fortsättningsvis försöka erbjuda några olika av våra ölsorter via Systembolaget för försäljning lokalt och vi hoppas på bättre lycka med detta i framtiden.

ICA Maxi Örebro Eurostop

Vad nu! Jo, dit har vi den stora lyckan att få leverera våra folköl, så just nu finns både Hantverks-Folk och Stormakts-Folk till försäljning för den törstige livsmedelsbutikskunden! Tack, ICA, för modet att erbjuda en lokal produkt, som kanske kommer att vara slutsåld redan innan helgen är slut…

Musik i bryggeriet

Förra veckan hade vi den outsägliga lyckan att kunna njuta av fantastisk improvisationsjazz med ”No School” tillsammans med gästartisten Tommy Adolfsson på trumpet och snäckor! Man bara bleknar, kan jag säga. Helt underbart! Och inte blev det sämre av att Peter Bryngelsson kom in senare på kvällen och förstärkte bandet på bas. Tusen tack till er alla, underbara musiker, för en mycket njutbar kväll!

Redan nästa vecka, både torsdag och fredag, kör vi igen, denna gång med ett obeskrivligt tufft gäng från Göteborg. Välkomna att boka biljett till ”Majornas 3dje Rote”. Vi kan lova en häftigt svängig musikupplevelse. Dröj inte med förköp, vi tror mycket väl att biljetterna kan komma att ta slut. Mer info här ->

April-väders-hej-o-hå-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

Kulturbryggeri-info 2017-03-24

Nytt om konserten med No School i morgon lördag 25 mars!

Tyvärr har Elsa Bergman blivit sjuk, men bandet har en ersättare och gästas istället av Tommy Adolfsson, snäckblåsare som också spelar trumpet. Så kvällen är räddad! Och ännu finns biljetter! Så varmt välkomna till en innerlig musikupplevelse med lagom kyld öl från Närke Kulturbryggeri!

Vår-känslo-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri-info 2017-03-22

Attans….

….nu har det gått en månad igen!!! Och vi kämpar på, som vanligt, såklart. Hela tiden. Det enda man egentligen inte hinner med ordentligt är att sätta sig ner i lugn och ro och sammanfatta alla roliga saker som händer i bryggeriet…..

Aktiviteterna i mars har varit skojiga, särskilt roligt var det att delta på den trevliga ölfestivalen ACBF, Alvinne Craft Beer Festival, i Belgien. En lagom stor tillställning med onödigt många trevliga kollegor och massor av riktigt o-äckliga ölsorter! Det som blev kvar av våra öl efter festivalen fanns sedan till försäljning i ölbutiken vägg i vägg (se nedan), vet ej om det finns något kvar nu…. Väldigt snyggt uppackad öl var det, tycker vi i alla fall, kanske ett tips till Systembolaget?

Nå! Inte klaga! Men man ska heller inte glädja sig i onödan…. (välkänt närkingskt ordspråk!)

Därför är det så himla kul att kunna glädja sig på riktigt! T ex åt följande:

Musik i bryggeriet

Nu på lördag får vi celebert besök av gruppen No School, som även gästade oss förra året! Då upplevde vi en heeeelt faaaantastisk musik-kväll, och jag som vräker på med så många vokaler kan säga att jag hade ingen aaaaaaning om att improvisationsmusik kunde vara så hiiiiiiskeligt braaaaa – och iiiiimpooooonerande. Allvarligt talat – jag blev helt tillplattad av dessa musiker och deras häftiga samspel och fullständigt ohämmade musikaliska samarbete!!!! Det fanns liksom inga gränser i deras musik-värld! Underbart!

Ja, vad kan jag säga mer, än att jag är så väldigt, väldigt glad att de vill komma hit igen, för vi som hörde No School förra året fick ett musikaliskt minne som förmodligen sitter kvar resten av livet….. Jo, jag menar det! Och jag (Berith, alltså) är ganska så svår-flörtad. Så det sista jag ska säga om detta, så här tre dagar före konserten, är: MISSA INTE!!!!

Man kan inte få mer för 150 spänn än detta!!!! Se mer info här!

Ölprovningar mm

Vi gläds åt att så många människor vill komma till oss, prova vår öl och gå husesyn i vårt fina bryggeri! Det har varit ganska så fullbokat med besöks-grupper hittills under våren, men fortfarande har vi några enstaka tider kvar under april och maj. Hör av er med förfrågan via e-post.

Under april kommer vi att ha några aktiviteter på resande fot, t ex kommer vi att måndagen den 3 april presentera några självrunna öl hos Oliver Twist (Repslagargatan 6, Stockholm), både ”lättdruckna” och ”svårdruckna” ölsorter blir det då. På skärtorsdagen 13 april håller vi ölprovning hos Bishop’s Arms på Folkungagatan 105, också i Stockholm, då tar vi med oss både ”gammalt” och ”nytt” ur lagringskällaren. Och därefter åker vi till Göteborg! På självaste påskafton 15 april deltar vi på mini-öl-festival hos Haket på Första Långgatan 32. Det lär bli både flaska och fat på Haket, om nu förpackningen spelar någon roll….. På Haktes Facebook finner man mer info, och undan för undan kommer även bilder på deltagande bryggare…..  Kolla lite här, vetja.

I maj, däremot, blir det ”party” på hemmaplan, när vi firar Småbryggeriernas dag lördagen den 13:e. Mer info kommer!

Systembolaget

Om allt nu går enligt planerna (för gudarna ska veta att allt kan ändras i allra sista skälvande sekund…) kommer vår dubbelbock ”2xBock Grandios Manipulator” att finnas i Systembolagsbutikerna i Örebro fr o m 3 april. Det är en super-duper-läcker tysk dubbelbock, lageröl såklart, och lång-lagrad som traditionen bjuder, med en stamvörtstyrka på drygt 19° Plato (tyskt krav är minst 18° Plato för att få ha ett namn som slutar på ”-ator”). Grandios Manipulator har 9,5 % alkohol, så VAR FÖRSIKTIG! Det är inte så att man känner någon sprit-smak precis, det kan vi lova, med dessa mulliga malt-sorter och häftiga humle-givor. Nä, ni, detta är en öl som kan dupera vilken läcker-gom som helst. Vågar ni prova?

Vår-trötta och halv-förkylda och lätt stressade hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

PS-1: Och så råkade jag ju skriva helt fel e-postadress till ”Kulturpuben” i förra nyhetsbrevet. Jag ber om ursäkt för detta. Rätt adress ska vara kulturpubnarke@gmail.com

PS-2: Och rätt öppettid för bryggeributiken ska vara 16–18, och inget annat. Naturligtvis kastar vi inte ut någon som sitter och myser i vår trevliga lokal, men ibland vill man ju gå hem och mysa i egen soffhörna….. Och förresten: nu har öl-glasen kommit! Samma sort som förut och samma pris: 40 kr/st. 200 kr/6-pack.

PS-3: Närke Kulturbryggeri-öl i ölbutiken Bierhalle Deconinck, Belgien.

Närke Kulturbryggeri-info 2017-03-02

Folköl till försäljning

Nu har vi två sorters folköl till försäljning igen! Stormakts-Folk 3,5 %, svart ale, och Hantverks-Folk 3,4 %, amber ale. Båda 0,5-litersflaskor à 25 kr. Och så har vi fyllt på rejält med T-shirts, så nu finns det alla storlekar! Välkomna till bryggeributiken på måndagar kl 16–18 (måndag 6 mars är det öppet till 20.00, se nedan).

Butik med musik….

….blev ju en trevlig succé! Vi kör igen nu på måndag, då bryggeributiken & provsmakningspuben håller öppet lite längre än vanligt, stänger ca 20.00. På scenen även denna måndag: Slow Train, som består av Thomas Grek och Lasse Ramstierna. Fritt inträde. Välkomna!

Vår-grå vört-vinkning från
Närke Kulturbryggeri

PS: Ingen missar väl att det är Smålands nationaldag idag, alltid förssta tossdan i mass, så vi har redan firat med massipantåta! En mycket trevlig tradition som vi varmt kan rekommendera!

Närke Kulturbryggeri-info 2017-02-24

Attans….

….vad veckorna rullar på! Vi rusar mot midsommar, hörrni! Och sedan vänder det igen, och vi går mot mörkare tider! Närke-attityd….!?

Men – vi kämpar på i alla fall, med daglig verksamhet och andra aktiviteter samtidigt, precis som vi alltid gjort. Lite stress och ångest håller en människa pigg och alert….!! :-)

Vi har äntligen installerat lite ny utrustning i bryggeriet och vi försöker hela tiden utveckla nya lösningar för en bättre produktion och arbetsmiljö. Och så har vi faktiskt den stora glädjen att hälsa en ny medarbetare välkommen: Emil Arvidsson. Så nu är det ett riktigt stort gäng i brygghuset: Oskar, Jörgen och Emil – ett stadigt och högt uppskattat team! Tack för att ni finns! Ni är superbra!

Tänk, va’ – att man kan glädja sig åt att en verksamhet ”rullar på och går runt”, och då tänker jag ju i första hand på oss här på bryggeriet såklart, men även på alla andra som kämpar ute i världen. Och de är många. Medan några få roffar åt sig. Vad kan man säga om det?

Men många droppar små kan ändå bidra till att göra skillnad för några. Vi försöker dra några strån till stacken, bl a genom att vi varje gång vi brygger InterNationAle (humanitärt bistånd, flyktingstöd mm), Jontes Atgeir (cancer – utbildning, forskning, vård mm) eller Rainbow Warrior (sexuellt likaberättigande) lämnar vi 1 kr/liter bryggd öl till olika humanitära organisationer, partipolitiskt obundna, både internationella och nationella/lokala organisationer. Andra får gärna härma oss med detta!

Kulturpuben

Det fria öl-sällskapte ”Kulturpuben” har fört en stillsam tillvaro en tid, men det finns tecken på ”återuppståndelse”. För en tid sedan arrangerades en välbesökt musik-quiz här hos oss i bryggeripuben. Och enligt rykten kan det hända att det blir någon dart-kväll e dyl framöver. Om du får e-post från Kulturpuben är du med i gruppen. Om inte, och om är du intresserad av att få information från Kulturpuben, så skickar du ett mäjl till den nya adressen kulturpubnarke@gmail.com.

Bryggeributiken

Vi håller fortsatt öppet varje måndag kl 16–19 med provsmakningspub och försäljning av folköl. Just nu kan vi erbjuda ”Stormakts-Folk” 3,5 %, 0,5 liter, 25 kr (inkl moms). Våra T-shirts och kassar finns också till försäljning, men våra ölglas finns i lager igen först v 13. OBS! Fortfarande endast kontant betalning.

Måndagarna den 27/2 och 6/3 är det ”Butik med musik”, då välkomnar vi duon ”Slow Train”, som består av Thomas Grek och Lasse Ramstierna. Fritt inträde. Öppet dessa måndagar 16–20 (ca).

Fler aktiviteter

Idag, fredag 24 februari, är det Närke-TTO (Tap-Take-Over, eller Kran-Ockupation, som det heter på svenska!) på Bishop’s Arms på Folkungagatan i Stockholm. Ska bli hiiiimla spännande!

Fredag & lördag 3–4 mars deltar vi på Alvinne Craft Beer Festival i Belgien. Se info här!

….sedan är det väl dags att få lite semester! Eller…..!? För när arbetsveckorna rullar på hinner man ju fanken knappt att njuta ens av en endaste liten half pint!

Konserter

Vi planerar att ha 3–4 konserter på bryggeriet under våren. Först ut är de vaaaansinnigt skickliga jazz-improvisatörerna ”No School”, som gästade oss förra året. Och jag säger bara ”No shit”! Om man kan få lov att använda sig av ett så ”ungdomligt” uttryck när man själv hör till tant-avdelningen, men jag måste bara få säga att jag väl aldrig i min vildaste fantasi skulle ha kunnat föreställa mig att improvisationsjazz skulle kunna få mig på sååååå platt fall!! Vågar ni komma och lyssna!? 25 mars ”smäller det”! Mer info samt biljetter på Tickster kommer inom kort!

Systembolaget

Och så planerar vi att erbjuda ett par olika öl till lokal försäljning hos Systembolags-butikerna i Örebro under våren, förutom Örebro Bitter och Närke Slättöl, förstås. Mer info kommer.

 

Vår-trötta vört-fattiga hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

 

PS: Hos vår kund Dannes Pub på Klostergatan 7 vid Järntorget är det ölprovning på torsdag den 2 mars! Då kommer vår gode vän Björn Falkeström från Oppigårds Bryggeri och presenterar några av sina läckra brygder. Enligt rykten är provningen fullbokad sedan lääääänge, men David på puben har en reservlista, som man kan anmäla sig till, om man vill vara ”stand-in”! Så hugg till, om du hoppas på att någon blir sjuk och inte kan komma på provningen! :-) Närkingskt…?! :-)
från oss alla på Närke Kulturbryggeri.

Närke Kulturbryggeri-info 2017-01-08

Med en rasande fart….

…har vi forslats genom december med glitter, jul- och nyårshelger och en hel del arbetsdagar däremellan – och innan vi hinner blinka är trettondagen förbi och planeringen för nästa halvår är i full gång. Kort information om det här nedan.

Ja, december rusade som sagt snabbt förbi. Vi vill tacka alla er som besökt oss i bryggeributiken och köpt vår folköl och svagdricka! Och tack också till alla som köpt vår säsongsöl Gransus på Systembolaget! Uppskattningen som vi fått för Gransus värmer fint i vinterkylan!

Årets julklapp spåddes att bli VR-glasögon…. men HG fick fatt i en mycket finare julklapp! När vi bryggde vår årliga svagdricka hos kollegan Uno Blixt på Hjo Bryggeri hittade HG en fin gammal porslinskork till en svagdrickaflaska. På korkarna stod ju alltid bryggeriets namn tryckt, och på denna stod ”Hagmurens Bryggeri – Kungsgården – Tel. 140”. Ni som har hört historien om ”Anders Göranssons Bästa Rököl” vet att HG’s släkt levde i Kungsgården och det fina i den här historien är att HG’s mormor hade telefonnummer 139! Ja, så kan man få en påminnelse från forna tider!

Men nu rusar vi vidare mot framtiden! Och vi går mot ljusare tider!

Bryggeributiken…

…är stängd i morgon (9 januari), men öppnar därefter igen som vanligt på måndagar mellan 16–18. Just nu kan vi erbjuda folkölet Jolners Dricka, 3,2 %, 20 kr/halvlitersflaska. Vi har också en liten mängd reflexband kvar, gula med tryck ”Vintermörker”, 25 kr/par (OBS! Mycket billigt!). Provsmakningspuben är såklart öppen samtidigt som bryggeributiken. Endast kontant betalning. Välkomna fr o m 16 januari!

Bryggeribesök med ölprovning….

…kan bokas under perioden februari–maj. Vi börjar ta emot förfrågningar om bokning på onsdag 11 januari. Vi bekräftar bokning så snart som möjligt därefter. Kontakta oss via e-post.

Musik i bryggeriet….

…kommer det att bli lite då och då även under våren. V har förslag på några trevliga konserter, men ännu är inga datum bestämda.

Detta och mycket mer kommer vi att kunna erbjuda under våren. Mer info kommer såklart i nyhetsbrevet och på hemsidan!

Lev väl! Och gå på bio, för tusan!

Vår Jonte, HG’s son, som lämnade jordelivet för fem år sedan, lever i högsta grad kvar i våra liv och minnen. I många år delade Jonte och en kompis från Örebro, Ivica Zubak, lägenhet i Stockholm, medan Jonte studerade på Mejan (Kungliga Konsthögskolan) och Ivica pluggade film på DI (Dramatiska Institutet). Ivica har gjort en hel del film sedan dess och i förrgår hade han premiär på sin långfilm ”Måste gitt”.
Vi kan bara säga: Gå och se den!

Många vintriga snö-drive-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri-info 2016-12-01

Å hej å hå…..

….vad det rullar på! Nu har vi redan höstens stora festival-händelse bakom oss – Örebro Öl & Whiskyfestival. Tack till alla entusiastiska ölälskare, som besökte vår monter! Och vet ni vad!? Nästa år är det 10-årsjubileum!!!

Närke Gransus på Systembolaget

Det har precis varit premiär för vår Gransus på Systembolagsbutikerna i Örebro, igår på Kungsgatan och idag på de tre övriga butikerna. Vi har laddat rejält i lagret, så vi tror att det räcker fram till jul. Gransus är bryggd med äkta granskott plockade i Östernärke, med markägarens goda minne. Tack för det!

Bryggar-lärlingar

Idag firar vi med avslutningsfika för ”våra” två tyska lärlingar, som varit hos oss i två veckor. Och, som sagt, huj vad det går! Vi har ju precis lärt känna varandra och så är praktikveckorna redan slut. Nu fortsätter de två trevliga bryggarlärlingarna sina studier och lärlingsjobb i Tyskland, och så får vi se om (eller rättare sagt när och var!) vi ses igen! Hittills har vi faktiskt hållit kontakten på något sätt med de flesta lärlingar och gesäller som varit hos oss i bryggeriet, och nu är det tredje året vi samverkar med yrkesskolan, så det börjar bli en ansenlig grupp bryggare…..

Jaha, vad har vi framför oss då?

3 dec
Redan i morgon är det något på gång! – Konsert i bryggeriet! Nelson Westin Jazz Machine besöker oss med sin musik! Och det finns biljetter kvar! Vi öppnar kl 19.00. Välkomna!
(OBS! Endast kontant betalning i entrén och puben!)

9 dec
Traditionell ”Anna-Kanna” på Närke Kulturbryggeri. Provsmakningspub med våra vinter-brygder. Välkomna från kl 16.00. Bryggeributiken öppen.

11 dec
Unik tillställning på bryggeriet! – ”Poetry Slam”!! Se affischen här. OBS! Endast provsmakningspub och endast kontant betalning! Vi öppnar kl 16.00.

13 dec
Närke Kulturbryggeri deltar på Ostbitens julmarknad, Granhammar, Vintrosa. Se info här.
Välkommen att smaka vår julöl ”Gransus” och handla svagdricka och folköl. Endast kontant betalning.

Och bryggeributiken är öppen…

…alla måndagar fram till jul. Välkommen att handla svagdricka och folköl. Ni som beställt Hjo Svagdricka: till er finns det ni beställt reserverat, klart för avhämtning!

Nu har vi även vår egen Närke-dricka, en något mindre söt & mer humlad svagdricka. Den finns på 0,5-literflaskor à 15 kr och 2,5-litersdunk 65 kr.
Folköl just nu är Hantverks-Folk 3,5 % 25 kr/st och Jolners Dricka 3,1 % 20 kr/st. Båda på 0,5-litersflaskor. OBS! Jolners Dricka är en milkstout, sötad med lactos!

Hjärtligt välkomna!!!

Äntligen snö!-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri-info 2016-11-08

Måste ju bara skicka ett nyhetsbrev igen….

…med mer viktig info om vad som händer på och kring Närke Kulturbryggeri resten av hösten fram till dopparedagen!

8 nov

Årets svagdricka ”Juldricka” från Hjo Bryggeri kan beställas fr o m idag för leverans via bryggeributiken fr o m måndag 21 nov.
Det finns dunk 2,5 liter (65 kr) och dunk 5 liter (110 kr) samt glasflaska 5 liter (110 kr), det senare endast om man lämnar en glasflaska i retur vid köptillfället.
Välkommen att beställa via e-post.
Vi kommer även i år att brygga en egen svagdricka hos Uno Blixt på Hjo Bryggeri. Vi återkommer med mer info om beställning, pris, flaskstorlek mm.

17 nov

Bishop’s Arms stammisar och andra gäster besöker Närke Kulturbryggeri för ölprovning och husesyn. Tror det är fullbokat, men fråga gärna på puben, 019-156920.

18 nov

Musik i bryggeriet: Roanokeans (mer info här).

23 nov – 17 dec

Julmiddag på Örebro Ölcafé med öl från Närke Kulturbryggeri. Bokas på tel 019-127070.

25–26 nov

Vi ställer ut på Örebro Öl & Whiskyfestival, förstås!

3 dec

Musik i bryggeriet: Nelson Westin Jazz Machine (mer info kommer).

5, 12, 19 dec

Bryggeributik och provsmakningspub öppen kl 16–18.

7 dec

Ölprovning på Woody’s Pub, Karlskoga. (Info kommer inom kort på Woody’s Facebook).

8 dec

Ölprovning på Dannes Pub, Örebro.

9 dec

Traditionell ”Anna-Kanna” på Närke Kulturbryggeri. Provsmakningspub med våra vinter-brygder. Bryggeributiken öppen.

11 dec

Ev ”Poetry Slam”!! Vi hoppas verkligen att detta blir av, och vi återkommer såklart med mer info, för detta är ju jättespännande!!!!

13 dec

Närke Kulturbryggeri deltar på Ostbitens julmarknad, Granhammar, Vintrosa.

Ja, det var nog det hela…. men riktig säker kan man inte vara….

Snöflinge-yra frys-hälsningar så länge
från Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri-info 2016-11-04

Vintern är här!…

…och vi har precis kommit hem från höstens höjdpunkt ”SMÖF – Sveriges häftigaste ölfestival”! Vi fick många positiva reaktioner på vår öl, särskilt trevligt var det att höra att så många uppskattade vår rökiga honungsöl ”Asgård Svartmölska”! Ja, man får inte vara feg när man provar öl på ölfestival, och det kanske var avsaknaden av fegisar som gjorde att så många vågade prova denna annorlunda öl! Stort tack för uppskattningarna!

Nästa stora festival-evenemang, sista för i år, är Örebro Öl & Whiskyfestival 25–26 november, och vi kommer förstås att presentera något av det allra bästa vi har i lager!

Gransus…

…. är kanske en av de bästa!? I år har vi bryggt extra mycket god granskottsöl, så att det från 1 december finns Gransus i lokala sortimentet i de fyra Systembolagsbutikerna i Örebro. Vi kan också leverera Gransus till centrallagret för beställning, så kanhända att en och annan flaska letar sig ut i vårt avlånga öl-land.

Fler och fler…

…efterfrågar vår öl till pubar och restauranger här hemma i Örebro, till vår stora glädje! Var kan man då njuta av Närke-öl? Här finner du aktuell lista över pubar och restauranger som serverar Närke-öl. Finns inte vår öl på din favorit-pub? Tipsa gärna inköpsansvarig personal! :-) Vi kan leverera flera olika sorter, både på fat och flaska.

Men, som sagt

…vi närmar oss juletider, och då börjar det verkligen bli dags att planera för årets svagdricka! Som vanligt brygger vi ett eget recept hos Uno Blixt på Hjo Bryggeri, och som vanligt erbjuder vi svagdricka till beställning. Info om förpackningsstorlek och pris kommer under nästa vecka.

Nästa vecka….

….är det redan dags för årets ”Kladdkakans dag”, som alltid infaller den 7 november. Vi firar med öppet hus fr kl 17.00 med försäljning av svart kladdkaka och provsmaker av svart öl. Och försäljning av vår folköl ”Hantverks-Folk” 3,5 %, halvlitersflaska, 25 kronor. Endast kontant betalning. Ingen föranmälan behövs. Välkomna!

Bryggeributiken och provsmakningspuben är öppen övriga måndagar i november kl 16–18. OBS! Ändrad tid.

Sista öppet-hus-dagen före jul är ”Anna-Kanna” 9 december. Mer info kommer.

Bryggeribesök och ölprovning

Hösten har gått snabbt förbi, och vi har haft glädjen att ta emot många trevliga och ölintresserade grupper i vår pub och provningslokal. Ja, ännu är inte hösten slut, men redan börjar förfrågningar komma om bryggeribesök under våren. Men – vi envisas med att börja ta emot bokningar tidigast den 16 januari, med bekräftelse snarast därefter. Bryggeribesök i vår kan bokas från februari till maj. Välkomna med förfrågning via e-post.

Musik på bryggeriet

I tur att äntra scenen står Roanokeans, som kommer till bryggeriet fredagen den 18 november. Ryktet säger att detta får man inte missa! Mer info här.

Ytterligare en konsert är bokad innan jul-dvalan inträder – den 3 december framträder Nelson Westin Jazz Machine. Mer info kommer.

Rå-kyliga snö-blask-hälsningar, tyvärr, från
Närke Kulturbryggeri