Nyhetsbrev

Närke Kulturbryggeri-info 2017-06-21

I morgon, torsdag 22 juni, är bryggeributiken öppen…

…för sista gången innan ”sommaren”, för i juli håller vi stängt, och ifall vi skulle få för oss något annat så lovar vi att skicka ut info om det, men vi utgår från att vi har stängt. Så:

Vi öppnar i morgon kl 16.00 och planerar stängning vid 19-20-tiden sisådär. Och det blir ingen öl-rot-blöta såklart, utan som vanligt försäljning av provsmaker à max 15 cl. Vidare hoppas vi också att alla våra vänner och ölälskare inte blöter ner sig alltför mycket med god öl på midsommar heller, för det är inte bra varken för kroppen, vänner och familj eller plånboken, för den delen. Lagom är bäst, ju!

Ok! Men i morgon blir det alltså provsmakningspub och butik med musik av överrasknings-karaktär. Vi tror att det blir ”Slow Train” och ”TT” som kommer, men vi är inte riktigt säkra…. Och – som sagt tidigare – passa på att bunkra alkoholsvaga alternativ till midsommar-festligheterna! Vi har bara lite grand kvar av Hantverks-Folk 3,2 % (25 kr/st, 12-pack 250 kr) och lite mer av ”We Love Hjo” – Närke Äkta Svensk Humlad Svagdricka 2,1 % (20 kr/st, 12-pack 200 kr), båda flaska 0,5 liter. Som vanligt – endast kontant betalning. Välkomna.

Örebro Bitter på Systembolaget….

….till midsommar, tja, det blev en midsommarnattsdröm av det, kan jag säga. Tappningen fungerade inte som den skulle, så vi avbröt, och ber att få beklaga allra djupast för bristen i hyllorna denna vecka. Jätte-ledsamt, men desto mer finns ju av ”Rainbow Warrior”, tack och lov, och den 3 juli börjar så ÄÄÄÄÄNTLIGEN försäljningen av ”2xBock Grandios Manipulator” (dubbelbock). Vad vi har väntat på detta! Vi ska själva gå och bunkra några flaskor. Kollegor runt omkring i världen säger att Grandios Manipulator är onödigt god, så man får väl lita på den expertisen. Om ni frågar oss så tycker vi ju såklart att den är gör-goooo, men det är ju alltid kul om någon mer tycker likadant! :-)

Alko-glass! Va f-n ä dä!?

Jo, det är faktiskt något så hel-galet som isglass som innehåller alkohol! Och tack vare det (och här kommer det ”smarta”) så lyder denna produkt inte under samma lagstiftning som drycker som innehåller alkohol! Har ni hört på maken! Det är ju själva…… vad ska man ta sig till!

Men nu föreslår en (duktig och vaken?) statlig utredning att alko-glass och liknande produkter ska lyda under samma lagstiftning som drycker. Självklart tycker alla vi andra! Detta innebär i praktiken att alkoglass inte längre får lov att säljas i kiosker o dyl, som vissa andra alkoholhaltiga produkter (såsom t ex tämligen harmlösa punchpraliner!) utan alltså där all annan alkohol över 3,5 % säljs, på den statliga alkoholbutiken Systembolaget, nämligen. Läs mer här, om ni vill!

Jahapp. Om Systembolaget kan man ju tycka vad man vill (själva tycker vi att det är liksom lite både plus och minus med monopolet), men det är ju framförallt käckt om all alkohol i samma land hanteras likadant. Eller? Så nu ser vi fram emot att Systembolaget kommer att sälja upptinad alko-is-glass, eftersom man säljer rumsvarm öl, allt för att inte uppmana till direktkonsumtion, och därmed kanske överkonsumtion. Och varför denna försiktighetsåtgärd inte gäller för t ex vin, som man med nöje kan dricka rumstempererad i flera fall, det begriper vi fortfarande inte. Åtminstone de flesta rödvinerna borde ju säljas is-kall, om denna ordning ska upprätthållas. Eller är rödvins-pimplare mer pålitliga alkoholkonsumenter än pilsnergubbar och glass-ungdomar?

Vidare så är det väl jättebra om ALLA som tillverkar produkter som innehåller alkohol betalar alkoholskatt, såsom vi själva naturligtvis gör, eftersom öl ju innehåller alkohol.

Och: kanske det bästa vore att alla som tillverkar produkter som innehåller alkohol också skulle få sälja dem på egen hand, i eget hus, direkt till sina kunder, gäster, besökare. Såsom det fungerar i andra länder. Gårdsförsäljning heter det visst….. och den kampen, den går vidare, ska ni veta. Vi ger inte upp!

Ja, man blir inte klockare med åren, men vi får i alla fall passa på att önska alla en trevlig midsommar, glad semester, fin svamphöst, en riktigt regnblöt höst (mer vatten = mer öl) och en tidig och svinkall vinter (så att ALLA fästingar sten-dör!).

Ha det gott! önskar
Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri-info 2017-06-15

Bryggeributiken är öppen idag, torsdag 15 juni, kl 16–19.
Passa på att bunkra alkoholsvaga alternativ till midsommar-festligheterna! Man kan ju bli rejält törstig av att leka små grodorna! Vi har Hantverks-Folk 3,2 % (25 kr/st, 12-pack 250 kr) och ”We Love Hjo” – Närke Äkta Svensk Humlad Svagdricka 2,1 % (20 kr/st, 12-pack 200 kr), båda flaska 0,5 liter.
Vi har också ölglas, kassar, T-shirts, fina sommarpresenter till ölälskare!
Provsmakningspuben är såklart också öppen för den som vill passa på att sitta ner och smaka på någon/några av våra ölsorter.
OBS! Endast kontant betalning. Välkomna.
Många öl-älskar-hälsningar 
från Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri-info 2017-06-08

Nu är det senare…..

….mycket senare än vad som var tänkt…. så nu är det verkligen dags att berätta vad som händer i Stockholm i övermorgon.
Nä förresten, inte berätta, bara bifoga fil – se nedan. Tänk att man aldrig hinner…..
Men några ord kanske är på plats. Vad handlar detta om, och hur gick det till? Jo, vid ett besök hos våra goda kunder på Bishop’s Arms på Folkungagatan i Stockholm talade vi om deras fina pub-lokal, som faktiskt tidigare var en del av en biograf. ”Övervåningen”, den tidigare läktaren, är numer ett rum som även används till bokade sällskap. Men det skulle ju faktiskt gå att göra mycket mer i den lokalen än att ”bara” boka ”kalas”! Man kunde ju t ex inrätta ett litet unikt pub-galleri! Eller? Går det!
Jo viiiiiisssst, iiiiinget är väl omöjligt! Så sagt och gjort! Med hjälp av Bishop’s orädda och utvecklingsvilliga ledning, mycket trevliga pub-chef och personal på plats samt med praktiska hantverks-insatser står nu ett litet pub-galleri färdigt på Söder i Stockholm. Och förste utställare är: Håge Wiktorsson! För den som inte visste det har Håge varit verksam som fotograf och konstnär i över 20 år, med drygt 20 utställningar bakom sig, innan han kom på tanken att (via hembryggnings-hobby) starta ett bryggeri. Men öl är ju också konst, så…..
Utställningen på Bishop’s Arms på Folkungagatan öppnar lördagen den 10 juni kl 13.00 och visar bilder ur ett flertal av Håges tidigare utställningar. Välkomna alla fotokonst- och öl-älskare!

…och eftersom tiden alltid är så himla knapp….

….och för att det snart är midsommar, så kan vi ju passa på att berätta att bryggeributiken (och provsmakningspuben!) håller öppet ytterligare två torsdagar i juni, så det är möjligt för hugade svag-öls-spekulanter att inhandla lite folköl (Hantverks-Folk) och svagdricka (”We Love Hjo” – äkta svensk humlad svagdricka) till festligheterna vid årets längsta natt. För att fira att det snart börjar bli mörkare igen….. JAPP! Bara ett halvår kvar till jul!!
Nå, vi vill verkligen slå ett slag för dessa alkoholsvaga ölsorterna, ”folk” och ”svag”. Vi har särskilt en traditionell kärleks-känsla för svagdrickan, som en gång i tiden var en allmänt förekommande måltids- och vardagsdryck. En god öl som man inte blir full av! Tänk, så smidigt! Och helt otrendigt, också! Va’! Så hiiiimla bra! Tänk, att det egentligen inte behövs några nya hippa påhitt som ”session” och andra lågalkohol-mode-trender, eftersom det ju redan fanns! Och alltid har funnits! Wow!
Särskilt otrendiga senior-hipster-hälsningar 

från Närke Kulturbryggeri

PS: Och jo – svagdricka ÄR öl! Svag öl! Ordet ”dricka” är faktiskt det gamla svenska ordet för… just det: ÖL!

Närke Kulturbryggeri-info 2017-05-29

Bryggeributikens öppettider i maj och juni

I dag är sista måndagen vi har öppet i bryggeributiken och provsmakningspuben före sommaren, men i juni håller vi i stället öppet på torsdagar.

Stor lagerrensning:
Hantverks-Folk 3,5 %, 0,5 liter, 25 kr/st (hel låda 12 flaskor 250 kr).
”We Love Hjo” – Närke Äkta humlad svagdricka 2,0 %, 0,5 liter, 20 kr/st (hel låda 12 flaskor 200 kr).

Alltså:
Måndag 29 maj kl 16–18.
Torsdag 8 juni kl 16–19.
Torsdag 15 juni kl 16–19.
Torsdag 22 juni kl 16–19.
Torsdag 29 juni – stängt, tyvärr.

Om vi sedan ska hitta på något särskilt eller o-särskilt att hålla öppet för i juli, ja, då återkommer vi om det. För vi vet inte ännu….. :-)

Och för att vi inte ska glömma….

…så kan vi meddela att det visst kommer att hända något spännande, i Stockholm närmare bestämt, redan nästa vecka. Men det skriver vi mer om senare.

Svettigt värre-hälsningar från
Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri-info 2017-05-04

Åh, huj vad det går…..

…snart en månad sedan förra nyhetsbrevet! Och här händer det grejor, vill vi lova!

Från i tisdags 2 maj….

…finns vår Pors & Tvärs att inhandla på Systembolagsbutikerna i Örebro. Och vi har fått beställning från och levererat en massa av den till Systembolagets centrallager, så det kanske rent av går att beställa den till andra butiker? Fråga, vetja! Dessvärre kommer Pors & Tvärs inom kort att vara slutsåld en tid, innan nästa brygd har puttrat färdigt, men misströsta inte – den är redan på gång, ligger i lagringstank och förbereder sig för tappning! Jättegod! Om vi får säga det själva! Och det får vi!

På måndag 8 maj….

…är  det ”Butik med musik” igen! Bryggeributiken och provsmakningspuben håller extra öppet kl 16–20, med försäljning av provsmaker à 15 cl av några av våra olika ölsorter samt försäljning av vår goda svagdricka ”We love Hjo” – äkta svensk humlad svagdricka, 2 %, 50 cl, 20 kr, och försäljning av nytappad folköl, ”Hantverks-Folk”, 3,2 %, 50 cl, 25 kr. OBS! Fortfarande endast kontant betalning! Använd de nytryckta vackra sedlarna, för varför skulle de annars tryckas!? …kan man undra!

Denna dagen till ära får vi besök av gruppen ”TTT” som består av Thomas Wahlström, Tommy Bender och Tomas Grek som intar scenen med akustisk musikalisk underhållning. Ingen föranmälan, ingen entré. Bara trevligt. Så det så!

På fredag 12 maj….

…finns vi hos Goda Rum i Kumla i sällskap med MaltMagnus och några lokala bryggerier. Vi presenterar några av våra öl och berättar om varför vi håller på överhuvudtaget. Mer info här! Trevligt! Så det så!

På lördag 13 maj….

…är det återigen dags att uppmärksamma Småbryggeriernas dag! För åttonde året i rad, de’ ni! Vi firar med öppet hus kl 11–15. Kom och ta en titt i vårt ”nya” brygghus. Möt bryggarna på Närke Kulturbryggeri och prova både gammalt och nytt ur lagerkällaren. Försäljning av provsmaker à 15 cl. Endast kontant betalning. Ingen föranmälan, ingen entré. Trevligt, såklart. Så det så!

Också på lördag 13 maj….

…fast senare på kvällen, med start kl 19.00 är det dags för konsert med Willy & the Poor Boys. Entré 100 kr, förköp på Tickster, ”överblivna” biljetter i entrén. Närke-öl i baren. Fortfarande bara kontant betalning. Och fortfarande trevligt! Så det så!

Och – sist men inte minst! – på torsdag 18 maj…

….ett helt nytt sätt att umgås: ”FTO” – ”Fridge Take-Over” – eller kylskåpsockupation, som vi skulle säga på närkingska. Var? Jo, på Dannes Pub, såklart. Välkommen till Klostergatan 7 från 17.00 och kolla vad som finns i kylen! Vi fyller nämligen kylen till bredden med ”gamla” och ”nya” öl, noga valda ur vårt stora sortiment. Ölen kan vara antingen helt nya eller tillfälliga sorter eller gamla godingar. Vi kommer självklart att finnas på plats själva, för att dricka vår egen öl och och ”mingla” så gott vi kan! Vi gillat att prata om öl och öl-världen med intresserade människor. Ingen föranmälan, ingen deltagaravgift! –så kom i tid! Jätte-trevligt ska det bli! Så det så!

Höll ju på att glömma: Norge 26–27 maj….

…är det traditionsenlig festival hos vårt vän-bryggeri Haandbryggeriet i Örebros vänort Drammen! Men mer info om det i nästa nyhetsbrev – snart i din e-box! Tror jag, tra-la-la-laa, som Astrid Lindgren sa´! Så det så!

Och i början av juni….

…tror vi att det kanske händer något mer spännande, kanske i Stockholm, kanske någon annan stans! Trevligt ska det bli i alla fall! Tycker vi alltså! Så det så!

Sommar-förhoppnings-fulla öl-hälsningar från
Närke Kulturbryggeri

PS: Lars Molin sa en gång om radio: ”Pannbens-bio”! Ja, just det! Trevligt värre! Tack och lov för radio! Man skulle ju ibland kunna tro att det är sant att ”alla härmar Närke”, men nu är det faktiskt så att ibland härmar Närke en bilfirma i Kista, som sedan snart 10 år stannar upp efter tolvslaget och lyssnar på dagens dikt tillsammans. Så det har vi börjat med, och ska försöka göra lite då och då, om vi kommer ihåg det mitt på dagen, i alla fall när det inte kokar alltför häftigt i brygghuset! Ett hett tips till alla stressade örebroare, särskilt vid lunchrusningen, då det ändå inte rör sig speciellt snabbt på Örebros enda genomfartsled (Slussenbron). Ratta in P1! Och hör se’n!

Närke Kulturbryggeri-info 2017-04-09

EXTRA påsk-öppet i bryggeributiken

Den kommande veckan är bryggeributiken öppen måndag–onsdag kl 16–19. Framförallt vill vi uppmuntra våra gäster att köpa vår egen svagdricka till påskbordet. Vi har tidigare endast bryggt svagdricka till julen, men eftersom julbordet och påskbordet nästintill innehåller likadana rätter tycker vi att svagdricka passar lika bra till påsk som till jul! Eller hur!

Ni vet väl att vi är djupt engagerade i kampanjen ”Rädda den svenska svagdrickan”! Det vore ju så hiiiiimla synd om ytterligare en öltradition skulle gå i graven! Vi tycker att svagdricka förtjänar mycket mer uppmärksamhet: att restauranger och pubar har svagdricka i sitt sortiment; att det ska vara fullkomligt naturligt att beställa ”en stor svagdricka”; att det ska finnas fördjupande svagdricks-reportage i dryckes-tidskrifter; att det serveras svagdricka på Nobelmiddagen; att det startas svagdricke-bloggar; att det inrättas en nationell svagdrickans dag; att fler småbryggerier brygger svagdricka; att regeringen representerar med svagdricka osv osv. Kampanjen startades tillsammans med ”SMÖF – Söderbärke MicroÖl Festival” för några år sedan och som vi ser på denna fina dryckestradition så har snöbollen bara börjat rulla!!! Bli med i svagdricke-lavinen och lyft fram: ”Äkta svensk svgdricka – en kulturdryck!” Skål – almost no alcohol!

Påsk-svagdrickan ”Närke Svagdricka – We love Hjo” är något mer humlad än traditionellt, och har markant lägre sötma. Vi gillar den starkt och hoppas att den även ska falla andra i smaken. Kom och provsmaka! Halvliters-flaska, 2 % alkohol, 20 kr.

Systembolaget

Som några har märkt kom aldrig vår dubbelbock Grandios Manipulator till Systembolagsbutikerna i Örebro som utlovat. Vi beklagar detta allra djupast, men som vi berättade i förra nyhetsbrevet beror detta på ett missöde med beräkning av både alkoholstyrka och pris, vilket vi inte fick lov att ändra på, och då såg vi oss nödsakade att dra tillbaka vår offert. Vi kommer istället inom kort att kunna erbjuda denna öl via privatimport. Mer info kommer.

Musik i bryggeriet

Tjo ho! Vilken hejdundrande succé det blev med de två spelningarna med ”Majornas 3dje rote”! Först en halvfull salong i torsdags och sedan utsålt i fredags. Vi tror att bandet var lika nöjda som publiken, för de vill komma tillbaka, kanske redan i höst, så håll ögon och öron öppna!

Nästa musikevenemang i bryggeriet blir ”Willy and the Poor Boys”, som spelar den 13 maj. Vi öppnar som vanligt kl 19.00, och konserten börjar ca 20.00. Mer info kommer på hemsidan och på Tickster.

Småbryggeriernas dag

På dagen den 13 maj, alltså före konserten med ”Willy and the Poor Boys”, firar vi ”Småbryggeriernas dag”, som vi ju alltid gör den andra lördagen i maj. I år har vi öppet hus mellan 11–15, och närmare program än så har vi ännu inte kunnat bestämma oss för, så – mer info kommer!

Ölprovnings-turné

På skärtorsdagen håller vi ölprovning på Bishop’s Arms på Folkungagatan i Stockholm. Det blir både gammalt och nytt ur källaren! Och på påskafton finns vi på Hakets mini-festival i Göteborg, då ska vi försöka hitta några exklusiva öl i källaren. Väl mött till en trevlig öl-påskhelg! Men kom ihåg: Don’t drink & fly!

Äggstra välhumlade öl-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

Kulturbryggeri-info 2017-04-01

Varning! Vattenbristen kan komma att påverka öl-produktionen!

Vi har förstått att det börjar bli rejäl kris på färskvatten i Örebro kommun, och detta kan komma att påverka öl-produktionen framöver. Till att börja med blir vi tvungna att minska antalet bryggningar med 50 %, och som en följd av detta blir flaskorna bara fyllda till hälften, vilket vi såklart beklagar allra djupast. Men å andra sidan kan man ju titta djupare i flaskan! :-)

Systembolaget

Vi HADE planerat att introducera vår dubbelbock Grandios Manipulator på Systembolaget i Örebro i nästa vecka, men efter missöde med beräkning av både alkoholstyrka och pris, vilket vi inte fick lov att ändra på, beslutade vi att dra tillbaka vår offert, och istället erbjuda denna långlagrade klassiker via privatimport. Mer info om detta kommer inom kort under en alldeles egen flik på vår hemsida. Vi beklagar alla grusade förväntningar men hoppas på förståelse för det inträffade. Vi kommer även fortsättningsvis försöka erbjuda några olika av våra ölsorter via Systembolaget för försäljning lokalt och vi hoppas på bättre lycka med detta i framtiden.

ICA Maxi Örebro Eurostop

Vad nu! Jo, dit har vi den stora lyckan att få leverera våra folköl, så just nu finns både Hantverks-Folk och Stormakts-Folk till försäljning för den törstige livsmedelsbutikskunden! Tack, ICA, för modet att erbjuda en lokal produkt, som kanske kommer att vara slutsåld redan innan helgen är slut…

Musik i bryggeriet

Förra veckan hade vi den outsägliga lyckan att kunna njuta av fantastisk improvisationsjazz med ”No School” tillsammans med gästartisten Tommy Adolfsson på trumpet och snäckor! Man bara bleknar, kan jag säga. Helt underbart! Och inte blev det sämre av att Peter Bryngelsson kom in senare på kvällen och förstärkte bandet på bas. Tusen tack till er alla, underbara musiker, för en mycket njutbar kväll!

Redan nästa vecka, både torsdag och fredag, kör vi igen, denna gång med ett obeskrivligt tufft gäng från Göteborg. Välkomna att boka biljett till ”Majornas 3dje Rote”. Vi kan lova en häftigt svängig musikupplevelse. Dröj inte med förköp, vi tror mycket väl att biljetterna kan komma att ta slut. Mer info här ->

April-väders-hej-o-hå-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

Kulturbryggeri-info 2017-03-24

Nytt om konserten med No School i morgon lördag 25 mars!

Tyvärr har Elsa Bergman blivit sjuk, men bandet har en ersättare och gästas istället av Tommy Adolfsson, snäckblåsare som också spelar trumpet. Så kvällen är räddad! Och ännu finns biljetter! Så varmt välkomna till en innerlig musikupplevelse med lagom kyld öl från Närke Kulturbryggeri!

Vår-känslo-hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

Närke Kulturbryggeri-info 2017-03-22

Attans….

….nu har det gått en månad igen!!! Och vi kämpar på, som vanligt, såklart. Hela tiden. Det enda man egentligen inte hinner med ordentligt är att sätta sig ner i lugn och ro och sammanfatta alla roliga saker som händer i bryggeriet…..

Aktiviteterna i mars har varit skojiga, särskilt roligt var det att delta på den trevliga ölfestivalen ACBF, Alvinne Craft Beer Festival, i Belgien. En lagom stor tillställning med onödigt många trevliga kollegor och massor av riktigt o-äckliga ölsorter! Det som blev kvar av våra öl efter festivalen fanns sedan till försäljning i ölbutiken vägg i vägg (se nedan), vet ej om det finns något kvar nu…. Väldigt snyggt uppackad öl var det, tycker vi i alla fall, kanske ett tips till Systembolaget?

Nå! Inte klaga! Men man ska heller inte glädja sig i onödan…. (välkänt närkingskt ordspråk!)

Därför är det så himla kul att kunna glädja sig på riktigt! T ex åt följande:

Musik i bryggeriet

Nu på lördag får vi celebert besök av gruppen No School, som även gästade oss förra året! Då upplevde vi en heeeelt faaaantastisk musik-kväll, och jag som vräker på med så många vokaler kan säga att jag hade ingen aaaaaaning om att improvisationsmusik kunde vara så hiiiiiiskeligt braaaaa – och iiiiimpooooonerande. Allvarligt talat – jag blev helt tillplattad av dessa musiker och deras häftiga samspel och fullständigt ohämmade musikaliska samarbete!!!! Det fanns liksom inga gränser i deras musik-värld! Underbart!

Ja, vad kan jag säga mer, än att jag är så väldigt, väldigt glad att de vill komma hit igen, för vi som hörde No School förra året fick ett musikaliskt minne som förmodligen sitter kvar resten av livet….. Jo, jag menar det! Och jag (Berith, alltså) är ganska så svår-flörtad. Så det sista jag ska säga om detta, så här tre dagar före konserten, är: MISSA INTE!!!!

Man kan inte få mer för 150 spänn än detta!!!! Se mer info här!

Ölprovningar mm

Vi gläds åt att så många människor vill komma till oss, prova vår öl och gå husesyn i vårt fina bryggeri! Det har varit ganska så fullbokat med besöks-grupper hittills under våren, men fortfarande har vi några enstaka tider kvar under april och maj. Hör av er med förfrågan via e-post.

Under april kommer vi att ha några aktiviteter på resande fot, t ex kommer vi att måndagen den 3 april presentera några självrunna öl hos Oliver Twist (Repslagargatan 6, Stockholm), både ”lättdruckna” och ”svårdruckna” ölsorter blir det då. På skärtorsdagen 13 april håller vi ölprovning hos Bishop’s Arms på Folkungagatan 105, också i Stockholm, då tar vi med oss både ”gammalt” och ”nytt” ur lagringskällaren. Och därefter åker vi till Göteborg! På självaste påskafton 15 april deltar vi på mini-öl-festival hos Haket på Första Långgatan 32. Det lär bli både flaska och fat på Haket, om nu förpackningen spelar någon roll….. På Haktes Facebook finner man mer info, och undan för undan kommer även bilder på deltagande bryggare…..  Kolla lite här, vetja.

I maj, däremot, blir det ”party” på hemmaplan, när vi firar Småbryggeriernas dag lördagen den 13:e. Mer info kommer!

Systembolaget

Om allt nu går enligt planerna (för gudarna ska veta att allt kan ändras i allra sista skälvande sekund…) kommer vår dubbelbock ”2xBock Grandios Manipulator” att finnas i Systembolagsbutikerna i Örebro fr o m 3 april. Det är en super-duper-läcker tysk dubbelbock, lageröl såklart, och lång-lagrad som traditionen bjuder, med en stamvörtstyrka på drygt 19° Plato (tyskt krav är minst 18° Plato för att få ha ett namn som slutar på ”-ator”). Grandios Manipulator har 9,5 % alkohol, så VAR FÖRSIKTIG! Det är inte så att man känner någon sprit-smak precis, det kan vi lova, med dessa mulliga malt-sorter och häftiga humle-givor. Nä, ni, detta är en öl som kan dupera vilken läcker-gom som helst. Vågar ni prova?

Vår-trötta och halv-förkylda och lätt stressade hälsningar
från Närke Kulturbryggeri

PS-1: Och så råkade jag ju skriva helt fel e-postadress till ”Kulturpuben” i förra nyhetsbrevet. Jag ber om ursäkt för detta. Rätt adress ska vara kulturpubnarke@gmail.com

PS-2: Och rätt öppettid för bryggeributiken ska vara 16–18, och inget annat. Naturligtvis kastar vi inte ut någon som sitter och myser i vår trevliga lokal, men ibland vill man ju gå hem och mysa i egen soffhörna….. Och förresten: nu har öl-glasen kommit! Samma sort som förut och samma pris: 40 kr/st. 200 kr/6-pack.

PS-3: Närke Kulturbryggeri-öl i ölbutiken Bierhalle Deconinck, Belgien.

Närke Kulturbryggeri-info 2017-03-02

Folköl till försäljning

Nu har vi två sorters folköl till försäljning igen! Stormakts-Folk 3,5 %, svart ale, och Hantverks-Folk 3,4 %, amber ale. Båda 0,5-litersflaskor à 25 kr. Och så har vi fyllt på rejält med T-shirts, så nu finns det alla storlekar! Välkomna till bryggeributiken på måndagar kl 16–18 (måndag 6 mars är det öppet till 20.00, se nedan).

Butik med musik….

….blev ju en trevlig succé! Vi kör igen nu på måndag, då bryggeributiken & provsmakningspuben håller öppet lite längre än vanligt, stänger ca 20.00. På scenen även denna måndag: Slow Train, som består av Thomas Grek och Lasse Ramstierna. Fritt inträde. Välkomna!

Vår-grå vört-vinkning från
Närke Kulturbryggeri

PS: Ingen missar väl att det är Smålands nationaldag idag, alltid förssta tossdan i mass, så vi har redan firat med massipantåta! En mycket trevlig tradition som vi varmt kan rekommendera!