Småbryggeriernas dag 7 maj

”Kärt barn” kanske får nytt namn! Småbryggeriernas dag, som vår ”gamla” bryggeriförening ”Sveriges Oberoende Småbryggerier” inrättade 2010, har sedan dess firats på Närke Kulturbryggeri både med jämna och ojämna mellanrum.

I år firar vi med öppet hus den 7 maj kl 15–20. Välkomna! Fri entré!

Sveriges Oberoende Bryggerier
är det nya namnet på vår bryggeri-förening, som numer har över 140 medlemmar! Vi på Närke Kulturbryggeri var med och startade föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier redan 2008.

Då var vi 12 medlems-bryggerier och vi kände varandra, nästan allesamman. Namnet ”små” kanske inte var den viktigaste beskrivningen av våra företag, till skillnad från ”oberoende”, och även fast vi inte är störst så är vi faktiskt flest! Tillsammans gör vi vår röst hörd i många olika frågor, som är viktiga för oss och ölkulturen.

Föreningen är ett fint och viktigt kontaktnät för erfarenhetsutbyte och kunskapsutveckling. Må vi aldrig mer uppleva ”bryggeri-död” och likriktning av ölkulturen!
Besök gärna föreningens nya hemsida: www.oberoendebryggerier.se