Internationella IPA-dagen torsdag 4/8

Den här veckan har vi flyttat provsmakningspuben ”Halva Glaset” till torsdag då vi traditionsenligt firar ”Internationella IPA-dagen”!

Internationella IPA-dagen grundades i USA 2011 och var till att börja med en renodlad amerikansk företeelse, men sedan dess firas denna dag i hela världen, alltid första torsdagen i augusti.

Det mest trivsamma med IPA-dagen är kanske att det inte är ett resultat av någon super-hajjpad reklambyrå, ej heller är det menat att endast öltypen IPA ska framhållas, utan det är en dag då aktiviteter skapade av ölälskare, pubar, bryggare m fl sätter strålkastarljuset på äkta öl-hantverk där entusiasm, skapargjädje och öl-mångfald lyfter ölkulturen vidare framåt, ur historien – via utveckling – in i framtiden!

Självklart är vi med och uppmärksammar ölets stora dag i världen! Vi fyller baren med så många ölsorter vi får plats med, nybryggda och vintage, även IPA, såklart! Dagen till ära serverar vi våra två IPA ”Rainbow Warrior” och ”näipa” på fat.

Välkomna till Närke Kulturbryggeri på torsdag 4/8 kl 16.30–18.30.