Närke-öl på Systembolaget

Samma dag som vi firar med kladdkaka, den 7/11, släpps tre nya öl (nåväl, två nya och en nygammal) Närke-öl i Systembolagets lokala sortiment, dvs i 10 butiker nära Örebro.

Först o främst: med en belgisk ale uppmärksammar vi att Örebro stad faktiskt har haft ett riktigt kloster, om än på 1400-talet, Örebro Klosteröl Dubbel 6,8 %, som vi upplever som trivsamt lättdrucken och njutbar. Vad kommer du att tycka?

Sedan har vi skapat en ny barleywine, som kommer att ersätta vårt ”? frågetecken”, för en tid i alla fall: KXXX Barleywine 8,2 %, lite lagom ”snofsig”, om du frågar oss? Vad tycks?

Den nygamla är såklart vår vinter-ale Gransus 7 %, en kär återkomling med en sofistikerad touch av granskott. Kommer även som fatöl på några väl utvalda pubar i Örebro och Stockholm. Väl bekomme i höstmörkret!

Den 5 december kommer ovan nämnda Skotsk-Kaggen Stormaktsporter 2021 i det lokala sortimentet, tillsammans med årets Husings Skogsporter. Båda går då att beställa via Systembolagets webbutik, även enstaka flaskor.

Glöm nu inte bort att ha koll på Pors & Tvärs, vår pors-ale, som finns på de lokala hyllorna sedan oktober. Det är också en fin vinter-brygd och passar görbra till julbordets alla feta och salta läckerheter.