Musik: The Electric MZ – lördag 3 december

The Electric MZ

Jazz sprungen ur funk, psykedelia och latin med klart nutida klang

Stefan Wistrand, saxofoner, basklarinett
David Lindh, gitarr
Johannes Rytzler, klaviaturer
Mattias Greén, bas
Johan Carlsson, trummor
Gunnar Fridh, slagverk

Närke Kulturbryggeri, Beväringsgatan 2B, Örebro
Lördag 3 december 2022
Insläpp 18:00 Konsert 19:30

Entré: 225:- Biljetter på Tickster
Ev överblivna biljetter i dörren OBS! Betalning kontant el swish

Om bandet

Saxofonisten Stefan Wistrands många skiftande musikaliska erfarenheter ledde till bildandet av The Electric MZ, där bandet tjänar som en kanal för de influenser han samlat på sig genom åren – alltifrån 1970-talets jazzrock och progressiva rock via nutidens elektroniska musik till spiritual jazz. Målet är att förena ett känslomässigt djup med det solida groovet.

Wistrand började sin musikerbana på 1970-talet och spelade i många band i Örebro i kretsen kring jazz- och bluesklubben Power House. Blev sedan en del av den svenska punk- och post- punkrörelsen på 1980-talet med bl.a. bandet Memento Mori, för att från 1990-talet och framåt återvända till jazzen och improvisations- musiken med egna formationer som Nods Off, Two Sounds Ensemble, Fundamental Form, Wistrand/Rytzler Quartet och The Electric MZ.

Länkar

Einnicken Records
All About Jazz: Stefan Wistrand
Konsertaffisch (pdf)
Tickster